WJ Jeep G.Cherokee 2.7 diesel mi, Pajero 3.2 diesel mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,366

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
Arkadaşlar, şuan G.C WJ kasa 2.7 diesel kullnıyorum.2007 Pajero 3.2 DID almak istedim ancak bir çok kişi yedek parça servis ve yedek parça fiyatlarının aşırı pahalı olduğu yönünde konuşıuyor.Aracın arazi performansı çok iyi olduğunu biliyorum.Ancak bunlarda önemli kriterler.
Siz ne dersiniz sorun yaşamak iastemiyorum GC mi, 2007 kasa pajero 3.2 mi? bu araçları yakından tanıyan bir arkadaşımız varmı?
Teşekkürler.
Cem.

Etiketler

Ynt: WJ Jeep G.Cherokee 2.7 diesel mi, Pajero 3.2 diesel mi?

bu yüzden ortada kaldım.yoksa arazi performansı ve arazi yetenekleri ile bu konudaki donanımı çok iyi bir araç.

o zaman karar sizde. bakım giderlerine katlanabiliyorsanız durmanın alemi yok. yeni araba yenidir.

Cherokee den memnunum tabiki.
Pajeronun bana göre artısı arazi defr.kilitlerinin üstünde fabrk. standartlarında olması.Bu bana göre büyük artı gözüküyor.
WJ de difrs.kilitleri olmaması dezavantaj deilmi size görede.

GC WJ lerin arka diff. te zaten vario lock mevcut. Gerektiğinde %100'e kadar kilitliyor. Siz içerden kumanda edemiyorsunuz.

Eğer dediğiniz gibi ise üzerindeki kilit aynı performansı alabilirmiyim veya sonradan takılacak ARB tipi diff.lock ile tatmin edici performansı alabilirmiyim.
Pajeroda Ön -orta- arka diff kilitleri olduğunu duydum.

Peki WJ lerdeki bu kilit sistemi yeterlimidir? Pejro gibi İçerden olması yada sonradan WJ lere takılması illaki gerekli midir?

selamlar, wj lerde ortada 4L de devreye giren merkezi kilitten hariç ,hem önde hem arkada vari-lock denilen limited slip difrensiyel kilitleri mevcuttur, ve ihtiyaca göre otomatik devreye girer ve çıkar, gerektiğinde 100 de 100 tork tek tekere aktarılır, yani arazide 3 kilitli gerçek 4x4 performansı sunar, pajero ise dakar şampiyonu alt yapısına sahiptir ama alçaktır ve şimdilik yükseltme kiti sanırım yoktur, merkezi diff kilidi haricinde sadece arkada seçmeli diff kilidi vardır, ve 4L de merkez kitlenir arkayıda kitlerseniz arkada tek tekere 100 de 50 tork aktarılır, para zevk ve seçim sizin

Bu günkü off-road oyunlarından sonra Cherokee'ye bir kez daha hayran kaldım. Arazi ve performans olarak kesinlikle vazgeçilmemesi gereken bir araç.

Han Solo' Alıntı:
selamlar, wj lerde ortada 4L de devreye giren merkezi kilitten hariç ,hem önde hem arkada vari-lock denilen limited slip difrensiyel kilitleri mevcuttur, ve ihtiyaca göre otomatik devreye girer ve çıkar, gerektiğinde 100 de 100 tork tek tekere aktarılır, yani arazide 3 kilitli gerçek 4x4 performansı sunar, pajero ise dakar şampiyonu alt yapısına sahiptir ama alçaktır ve şimdilik yükseltme kiti sanırım yoktur, merkezi diff kilidi haricinde sadece arkada seçmeli diff kilidi vardır, ve 4L de merkez kitlenir arkayıda kitlerseniz arkada tek tekere 100 de 50 tork aktarılır, para zevk ve seçim sizin

Benim bildiğim kadarı ile wj kasalarda ''quadra drive 1'' çekiş sistemi mevcut. Q D 1 de sadece arkada vario lock var diye biliyorum . WK kasalarda ve devamında QD 2 sistemi var ve ön arka vario lock sistemi varmış.

QD 2 sisteminin artısı nedir.WJ lerde bu sistem bulunmuyordu.

GYRY' Alıntı:
QD 2 sisteminin artısı nedir.WJ lerde bu sistem bulunmuyordu.

Yukarıda yaızyor arasında ki fark ! QD1 de sadece arka diff. vario lock var. QD2 de hem önde hem de arka diff. te vario lock var !

fbmy' Alıntı:
Benim bildiğim kadarı ile wj kasalarda ''quadra drive 1'' çekiş sistemi mevcut. Q D 1 de sadece arkada vario lock var diye biliyorum . WK kasalarda ve devamında QD 2 sistemi var ve ön arka vario lock sistemi varmış.
Yok hayır,WJ lerde hem önde hem arkada vari-lock var, 2005 ten sonraki GC WK\WH lerde adı limited slip oldu tek fark, değişiklik ve ihtiyaca daha hızlı cevap veriyor ve kilit balataları karbon yerine çelik oldu diye biliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.