Wj Benzin Deposu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enbay1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,790

enbay1

Kamp I
Yer
Ankara
WJ kasaların son çıkan modellerinde benzin deposu daha şişkin görünüyor, yanılıyor olabilirim. Tasarım farkı mı vardır yoksa ilave olarak koruma sacı mı var ? Arazi odaklı bu tarz bir arabada yakıt deposu daha iyi bi yere sığdırılamadı mı acaba?

modifiyesiz olanlarda da bu şekilde görünüyor

http://i304.photobucket.com/albums/nn197/wheelinwj/IMG_0089.jpg

Ynt: Wj Benzin Deposu

koruma sacı var ve stepne arka bagaj içine gömülü olduğu için aşağı doğru bombe yapıyor maalesef

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JycqiJgITGc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8N6heV_cxjY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dCENusTup3I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tvm0KhvfqC8[/youtube]

2000 ve 2004 modeller arasında depo açısından fark var mıdır ?

Videolardan şasenin ve kaportanın o kadar da sağlam olmadığını görüyoruz, daha sağlam olmasını beklerdim. Biraz da aracın yüksek olmasından kaynaklanıyor heralde. Lİft olan araçların bu açıdan daha fazla risk taşıdığını farketmemiştim. Allah korusun.

Aslında bence cok önemli konulardan biri.O yuzden cogu insanı ilgilendiren problem, arkadasların yorumlarını bekliyorum teşekkürler,bu konuyu acan enbay1 ve cevap yazan tüm arkadaslara teşekkür ederim.2001 model 4.7 V8 benzinli Grand cherokee sahibiyim,acıkcası yakıt deposunun yeriyle ilgili kaygılıyım.Aslında aracımı 4 ay önce aldım ve aracımı almadan önce bu konuyla ilgili haberleri seyredip bile bile aldım,WJ aşkı.
Arkadaslar bu aracların yakıt deposunun malzemesi nedir?Plastik mi?Arkadan carpmalardaki bu tutusmayı bi nebze engellemek icin ne gibi tedbirler almalıyız?Ceki demirinin bi faydadı olur mu?Arka şaseye baglı celik koruma yaptırsak arac muayeneden gecer mi ve polis gördügünde ceza yazar mı?
Zaten bu sekilde de arkadan carpmalarda riskli olan araclar,bi de lpg li olan araclarda risk faktörü daha da artıyor,aracımda lpg yok.

bende Wj aldım Zj yerine. çeki demiri yada aynı şekilde monte edilen bir imalat emniyet demiri çok faydalı. ben faydasını antalya dan dalyana doğru giderken, arkadan çarpıldığımızda fark etmiştim. bar sayesinde hasar tampon ve şişen tamponun ittiridği bagaj kapağı ile sınırlı kaldı. kendi imal ettiğim o demir olmasaydı belkide şase ve arabanın yanları deforme olacaktı. WJ için de yapacağım ilk fırsatta. buradna paylaşırım.

teşekkürler cevabınız için KLL.Geçmiş olsun.Kaza anında çeki demiride var mıydı yoksa sadece emniyet demiri mi vardı?Emniyet demiri resmini paylasırsanız araçta nasıl durduguyla ilgili ilgilenen arkadaslar içinde faydası olur.Kendi imal ettiginiz emniyet demirinde hangi çeşit demir kullandınız?Ağırlıgı tahminen kaç kg?Hem estetik yönden hemde en önemlisi güvenlik açısından faydası olması çok iyi.İlerde belki imkanım olursa bende yapmayı düsünüoyrum,babam makina modelcisi,o yuzden istedigim sekilde ve sağlamlıkta estetik yöndende WJ ye yakısacak bir demir düsünüyorum.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler KLL.

bizim WJ de kocaman bir kabuk şeklinde benzin deposu koruyucusu var. doğru bu benzin deposunu korur ama şaseyi ve arabanın tavanını büker! cumartesi günü ekspertiz yaptım lifte kaldırdığımızda. kütük gibi bir koruyucu yapmışlar. bu koruyucu nedeniyle bar yapmak icin yer kalmamış oluyor. ancak sökülürse olur. aslında bunu söküp yerine adam gibi bir bar ve ince bir darbe emici yapmak mantıklı olabilir en az 15 kilo hafifler arka taraf.

dediginiz gibi benzin deposunun altında galiba koruyucu kaplama var,fakat benzin deposuyla ilgili videolar insanı korkutuyor,yani o koruyucu yeterli olmayabilir,korutucu kaplama camurdan,yapmus suyundan boyası asınmıstı, bende ilk basta temizleyip,zımparaya benzer fakat bulaşık süngerinin arka sert yeşil tarafına benzeyen fakat biraz daha farklı,boya malzemesi satan kişi bunu önerdi,daha az asındırıyormus,boyanın tutunmasını saglıyormus,ilk yüzeyi temizledim,daha sonra sÜngerin yeşil tarafına benzer şeyle korumayı üzerinde sürttüm,toz cıktı,paslı yerleride yaptım,daha sonra tekrar temiz bi bezle sildim ve gerekli koruma bandı ve gazeteyle boyanmayacak yerleri kapattım,yüze maske takmak gerekir,yoksa vücuda cigerlere cok zararı olurmuş,siyah mat akrilik sprey boyayla boyadım,cok güzel oldu,tabi boyacıda boyanmıs kadar olmasada biraz uzaktan bakınca cok iyi,bazı yerlerde hafif iz kaldı.
Aracın altı yüksek oldugundan bakıldıgında cok güzel duruyor yeni gibi,merak ettigim amerikadaki araçlarla bizim araçlar arasında benzin deposunun yeri ve koruyucu kaplama ile ilgili farklılıklar var mı?Ben ilerde koruma yaptırırsam çeki demiri bağlantı yerleri var ya o bağlantı yerlerine bağlanacak sekilde bar yaptırmayı düsünüyorum.Cünkü çeki demiride şaseye baglandıgı icin saglam olur.Zaten çeki demiri düsünmüyorum onun yerine bar takarım.

SON KONULAR - FORUM