Wj 2.7 Crd Turbo Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan engyzc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,478

engyzc

WJ Limited Vision 2.7 CRD...
Yer
İSTANBUL / BALIKESİR
Değerli dostlar. Geçtiğimiz hafta enjektör bakım ve ayarı yaptırdım. Tabi bunun için motor, kulaklarından aşağıya indirildi. Bu sebep ile motora bağlı olan bir çok bağlantı söküldü. 5. enjektör o şekilde yerinden çıktı. Daha sonra motor tekrar toplandı. İlk gün anlamadım ancak ikinci gün aracın çekişten düştüğünü hissettim. Merak edip kaputu açtım turbonun oradan bir yerden egzoz kokusu geliyor. Acaba çekişin düşmesinin sebebi turbo da kaçak mı var. Yoksa başka bir durum söz konusu mu. Çünkü aracı teslim almadan önce egzoz servisine gitmiş. Turbonun bir parçasını yerleştirememiş gibi bir durumdan şüphelendim..

Saygılarımla.

Etiketler
turboyu egsoz manifoldundan ayırdılarsa şayet yerine tam oturmamış olabilir. egsoz kokusu dediğiniz için aklıma ilk bu geldi. motor kulaklarını vs söküp takan işçiliği yapan yere götürüp kontrol etmelerini isteyin.

Turbo egsoz manifoldundan kaçak varsa ıslık çalmaz mı?
evet bi kaçak sesi gelir. ama performansı etkileyecek kadar kaçak varsa yerine sıkı bağlanmamış olabilir. ıslık çaldırcak kadar ince bi kaçak hiisedilir bi performans düşüklüğü yaşatmaz. inşallah böyle basit bir ihmalden kaynaklı sıkıntıdırda masraf açmaz arkadaşa.

bazen sanayide ihmaller olabiliyor, vidaları yerine koyup sıkmayı unutabiliyorlar.

evet bi kaçak sesi gelir. ama performansı etkileyecek kadar kaçak varsa yerine sıkı bağlanmamış olabilir. ıslık çaldırcak kadar ince bi kaçak hiisedilir bi performans düşüklüğü yaşatmaz. inşallah böyle basit bir ihmalden kaynaklı sıkıntıdırda masraf açmaz arkadaşa.

bazen sanayide ihmaller olabiliyor, vidaları yerine koyup sıkmayı unutabiliyorlar.
Evet umarım..

ciddi bir işlem yaptırmışsınız, umarım düzgün bir servistir ki hatası var ise kabul etsin...

gaza basıp bıraktığınızda daha öncekinden farklı hava emiş ya da salma sesi var mı? turbo hortumlarından birinde de problem olabilir.

Aynen dediğiniz gibi.. Islık sesi yok. Evet ince kaçak olursa yüksek basınçtan o ses gelir ama performans düşüklüğü pek anlaşılmaz. Fakat şu var gaza yüklendiğimde bir kaçak olduğu doğru. Hava çıkış sesi geliyor.. Evet aracı son gördüğümde turbo da sökülmüştü. Hatta ilk çalıştırmada aracın yanındaydım baya bir duman atıyordu. Sonra egzoz bağlantısı iyi olmamış diyip aracı egzozcuya götürdü. Geldiğimde az da olsa bir duman vardı. Muhtemelen dediğiniz gibi bağlantıyı iyi yapamamışlar. Neyse halledeceğiz bir şekilde.

Evet ıslık sesi normal durum. Sonuçta 50 bin 60 bin devir hızla dönen türbün var içeride. Bende egzoz kokusu olduğu için kaçak büyük sanıyorum. Merak ettiğim şu. Bu kokudan dolayı performans kaybı olur mu gerçekten. Çünkü bende o kayıp var. 14 sn de 100 km hıza çıkıyor araç. Sorun olmadan önce 11 saniye idi.

turbo hava hortumlarında kaçak da olabilir, turbo basıncını etkiler ve performans düşüklüğüne yol açar.

kendi dizel aracımda başıma geldi oradan biliyorum.

Benim aracımdada rampalarda gaza yüklenince bir süre ıslık sesi geliyor sonra gecıyor neden kaynaklanıyordur genellikle? Basına gelen yada yardımcı olabilecek var mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR