Webasto Arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilhan1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,956

Ynt: Webasto Arıyorum.

Bu arada ne işe yarıyor dersek..

EK KABİN ISITICISI / Webasto

Ek kabin ısıtıcısı, piyasada üreticisinin adı ile yani "Webasto" olarak bilinir. Webasto, ek kabin ısıtıcısı, sunroof, kalorifer ve klima sistemleri üreten bir firmadır.

Ek kabin ısıtıcısı, motordan bağımsız olarak kabini ısıtmak amacı ile ağır taşıtlarda kullanılan bir sistemdir.

İki tipi mevcuttur : Akü bağlantılı ve Kendinden motorlu.

Akü bağlantılı olanı, direkt olarak enerjisini aküden alır. Kendinden motorlu olanı ise, enerjisini kendi motorundan alır ve bu motorun yakıtı direkt olarak ağır taşıtını yakıt deposundan çekilir. Bunlar da kendi arasında ikiye ayrılır : Sulu ve Susuz

Sulu tipi, motorda devirdaim amacı ile kullanılan suyu kullanılır ve bunu ısıtarak kabinin ısınmasını sağlar. Susuz olanı ise, rezistans kullanır ve klima gibi bu rezistanstaki sıcaklık ile sıcak hava akımı yaratarak kabini ısıtır.

Isıtma süreleri, ek kabin ısıtıcısının ayarlanma derecesine göre değişir ve tabi ki tipine göre. Akü bağlantılı olanlar akü bitinceye kadar, kendinden motorlu olanlar ise yakıt tükeninceye kadar çalışır. Kendinden motorlu olanlar, akülü sistemlere göre avantajlı olup aynı zamanda bazı tipleri su kullandığı ve motordaki suyu sürekli olarak sıcak tuttukları için, her türlü hava koşulunda ağır taşıt tek marşta çalışır...

Her iki sistemde de sıcak hava akımı bir hava kompresörü ile kabine basılır. Bu kompresör gücünü akülü versiyonda aküden, kendinden motorlu versioynda ise motorun devirdaim sisteminden alır...

Sayın Göktuğ Güzelbey Açıklamalarınız çok güzelaydınlatıcı oldu teşekkürler. Bugün topkapıyı araştırdım gelecek hafta pazar günü bir yerden haber gelecek. Sizin bahsettiğiniz gibi magurusçulardan bulundu. Fakat kesin değil. Yardımlarınıza teşekkürler.

Okul servislerinde ve dolmuşlarda araç için yaş sınırlandırılması geldi. BU sebepten margrus dolmuşların tamamı 2 milyar a filan satılıyor. Parçalandığında istenilen parçalar bulunabilinir.

aslında ne olur, cj yi gezi yerine kadar götürebilecek kamyonet olur. Geri dönüşü düşünmeden kaygısızca kullanırsın cj yi.

:smiley: iyi fikir ... ama sırtında CJ varken, rampalarda fena şişer hava soğutmalı makine :smiley:
kamyonet değilde çekici yapmak lazım nato tipi bağlantı ile...

Ya makasları doğradın arazide, çekerek gelmez ki.
Bak ben bir projeye başladım hafiften bir göz at istersen.. Minibüsün içine cj sığdıracağım. Karavan kıvamında taşıyıcı van.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16352.0

Kemal abi : 0 532 560 77 29 ankara da 2 tane parçaladı benim minibüsten. Telefonu benden aldığınızı söylerseniz 3-5 faydamız olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR