VW ile Gürcistan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunvw Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,183

tayfunvw

Kamp II
Yer
istanbul
Web
tayfunsunayezgi.blogspot.com
Selamlar.

Bu yaz Ordu vw şenliği 12. kez düzenleniyor. Bizlere Karadeniz yayla yolları göründü yine. Orduya kadar gitmişken Gürcistan'a girmek ve Soçiye kadar gitmek istiyoruz. Bu ülke ile ilgili bilgi sahibi olan varmıdır? Yaptığım ön araştırmada pek Türk vatandaşlarının sevilmediğini, yakıtın ucuz olduğunu, halkın yaşam seviyesinin çok düşük olduğunu öğrendim.

Bu ülkeye karavanla seyahat eden arkadaşlar varsa bilgiler çok değerli olacak. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: VW ile Gürcistan

Benzer bir planlama yaparken bu haberle karşılaştık :smiley:
http://haber.gazetevatan.com/gurcistandaki-gosterilerde-2-kisi-oldu/379795/30/Manset

Türk vatandaşlarının sevilmediği konusunda katılmayacağım. Güya Yünanistan'da da sevilmiyor Türk vatandaşları ama misafirperverlikleri vatanımızı aratmamıştı. :smiley: Ve Gürcistan'dan buraya çalışmak için gelen bir çiftle tanışmıştım , gayet cana yakındılar ve yazın memleketlerinden dönüşte vodka vs. getiriyorlardı,ve malumunuz Türkiye'de çok gürcü kökenli insan yaşıyor.Velhasıl kelam günümüz Türkiyesinden daha az tehlikede olacağınız kesin. :smiley:
Selamlar olsun ,

Assasin' Alıntı:
Türk vatandaşlarının sevilmediği konusunda katılmayacağım. Güya Yünanistan'da da sevilmiyor Türk vatandaşları ama misafirperverlikleri vatanımızı aratmamıştı. :smiley: Ve Gürcistan'dan buraya çalışmak için gelen bir çiftle tanışmıştım , gayet cana yakındılar ve yazın memleketlerinden dönüşte vodka vs. getiriyorlardı,ve malumunuz Türkiye'de çok gürcü kökenli insan yaşıyor.Velhasıl kelam günümüz Türkiyesinden daha az tehlikede olacağınız kesin. :smiley:
Selamlar olsun ,

Evet görmeden öğrenilmiyor, okuduklarım sadece forumlardan ve internet tam güvenilir bir kaynak değil. Geçen sene Yunanistanda hiç düşmanca davranışa rastlamadık

Tayfun bey,
4 senedir Gürcistana düzenli gidip geliyorum. Düşmanlık konusunda en ufak bir problem yaşamadım. Soçi tarafını bilmiyorum ama Batum civarında çok TIR var. Dikkatli olun ve doğanın keyfini çıkarın.

Size bu mesajı Batum'dan yazıyorum. Artvin'de yaşadığım için sürekli Batum'a gidip geliyorum. Bu sevilmeme meselesi çok komiğime gitti. Neye göre, kime göre sevilmiyor bilemem ama bilginin güncel olmadıgını rahatlıkla söyleyebilirim. Seyahatinizin Soçi'ye uzanamayacağini üzülerek bildirmeliyim. Savaş sonrası Rusya ile olan tüm kapılar kapandı. Ancak Trabzon'dan ve Batum'dan Soçi'ye feribot seferleri mevcuttur. Feribota aracınız ile binebilirsiniz, ama detayları arastirmalisiniz. Gürcistan'ın gezilecek o kadar yeri var ki, Soçi'ye gerek kalmayacağını düşünüyorum. Eğer aracınız 4x4 ise muhteşem dağların keyfini çıkartın derim. Yakıt şu an 2.2 lira, benzin veya motorin fark etmiyor, fiyatları aynı. Yiyecek, içecek ve konaklamalar ucuz, güvenlik problemi Türkiye ile benzer durumda. Gümrük geçişlerinde araç kaydı üzerinizde olsun, ve vekaletiniz olsun ( ve tercüme ettirmiş olun), aracınızda silah, kurşun gibi sakıncalı yükünüz olmasın, sıkıntı olmadan geçersiniz.
İyi yolculuklar.

Bu arada eklemeyi unuttum, Gürcistan'da yaşayan Gürcü nüfusundan daha fazla sayıda Gürcü kökenli Türk vatandaşı Türkiye'de yaşamaktadır.

Merhaba

Bu aralar biz de İstanbul - Odessa hattı ile Kırım , Rusya üzerinden Gürcistan ve Türkiye hattını düşünüyorduk. Bu bölge için verilebilecek bilgiler bizimde işimize yarar. Şimdi Oğuz Bey'in verdiği bağlantı adrese baktım, çıkan olaylardan bahsetmiş. Bu konuyu nasıl yorumlamak lazım?

Bir süredir Tiflis teyim. Olaylar bittikten bir gün sonra geldim. Gece dahil elimi kolumu sallayarak sokakta yürüyorum, her ne olduysa artık bitmiş. Dönemsel olarak her ülkede yaşanabilecek protesto eylemleri olduğunu düşünüyorum.
Planlarınızı etkilemesine gerek yok bence.

Selamlar

bahcecim' Alıntı:
Bu gezi gerçekleşti mi acaba?

Temmuz sonu gidiyorum. Araştırmalar ve konaklayacağım yerler belli.

Memleketim Artvin (Borçka)' yı ve yaylaları (Şavşat) gezip, Gürcistan'a giriyorum. (Batumi ve Tiflis). Dönüşte Artvin üzerinden Kars, Sarıkamış, Erzurum üzerinden İstanbul. Katmandu yolculuğu öncesi doğu'da antreman olacak bu :smiley:

MERHABA BEN EŞİM 4 ÇOCUK trasporte (babamın) ile karadeniz turu ve gürcistan yapmak istiyorum aracın ruhastı babamın üzerine olduğu için ne gibiişlemler yapmalıyım teşekkürler

Ynt: Vw İle Gürcistan

bende bir artvin li ve gürcistan a gitmiş biri olarak bir kaç bir şey ekleme gereği duydum.Gürcistan sınırlarına girdiğiniz andan itibaren gürcü trafiğine çok dikkat edin hem sarhoş ve umursamaz sürücüler hemde yollarda başı boş halde gezen ineklere birde gürcü parası almak istiyorsanız batum merkezde yaptırın ne kadar iç taraflara giderseniz kur o kadar yükseliyor.Birde yöresel peynirli börekleri var (haçapuri) çok lezzetli ve ucuz onu da tadabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR