Volvo Xc 90 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rampadacore Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,890

rampadacore

men dakka dukka
Yer
İstanbul
Merhaba, Volvo Xc 90 oldukça yakışıklı bir araç ve etrafımda sıkça görüyorum. Türkiyede oldukça satılan/satılmış bir model. Oldukça iyi motor versiyonları da var. Ama forumda bununla ilgili paylaşım oldukça az. Kronik sorunu olduğundan ikinci elde mi tercih edilmiyor yoksa forum zaten offroad tutkunlarının ağırlıklı olduğu ve bu aracın offroad a uygun olmaması nedeniyle mi çok konuşulmuyor değerlendirmenizi rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Volvo Xc 90 Hakkında

bu işler için biraz fazla pahalı (site üyeleri için fiyatını hakkeden bir özelliği olsa kullanan bir iki kişi çıkardı ama o da yok herhalde).

fiyatını dert eden 1.5, 1.6 motorlu araçlara bakar, büyük motorun vergisine razı olan bari dayanıklı olsun der japon takılır (imkan olursa tabi..), off-road meraklısı arazi şanzımanlı araçlara bakar, motor gücüne hasta oldum havasındakiler 90 küsür model cherokee alır, bunun olayı ise "hanıma sağlam kaportalı araba lazım ya da şirketin patronuna karizma lazım" gibi duruyor. farklı amaçlar için keşfedilmeyi bekliyor da olabilir, ama siteden çok ta fazla ilgilenen çıkacağını sanmıyorum.

Yaylaya, pikniğe, köy yollarına giderim, karda yağmurda şehir içinde kullanırım deniliyorsa uygun bir araç olduğunu düşünüyorum. Ancak 2.9 T6 olanlarda şanzıman sorunlarından bahsediliyor ve telafisinin çok zor olduğu söyleniyor. Bunun yanında; hızlanma performansı, sürüş konforu olarak çok beğenenler de var. Sıkıntısız olanları genelde alan satmıyor. İkinci eli hızlı değil. Alınacaksa 2.4 D5 olanları alın diyen çok. Kullandığım bir araç değil ama araştırdığım araçlardan bir tanesi idi.

blacklotus' Alıntı:
Yaylaya, pikniğe, köy yollarına giderim, karda yağmurda şehir içinde kullanırım deniliyorsa uygun bir araç olduğunu düşünüyorum. Ancak 2.9 T6 olanlarda şanzıman sorunlarından bahsediliyor ve telafisinin çok zor olduğu söyleniyor. Bunun yanında; hızlanma performansı, sürüş konforu olarak çok beğenenler de var. Sıkıntısız olanları genelde alan satmıyor. İkinci eli hızlı değil. Alınacaksa 2.4 D5 olanları alın diyen çok. Kullandığım bir araç değil ama araştırdığım araçlardan bir tanesi idi.
Size katılmakla beraber, servis ve yedek parça maliyetlerinin de bayağı yüksek olduğunu eklemek isterim.

Bence yaylaya pikniğe gitmek için daha masrafsız ve sorunsuz bir araç baksanız daha iyi olur. Bunun albenisi de yok değil ama netice itibari ile amaç pikniğe gitmekse biraz gereksiz duruyor. Ha alınmaz mı, yerine göre alınabilir, şöförlüğüne pek güvenemediğiniz bir sevdiğiniz iş icabı mecburen kötü araba kullananların arasında kalacaksa tam size göre, ama piknik arabası değil bence.

sakyuz' Alıntı:
Bence yaylaya pikniğe gitmek için daha masrafsız ve sorunsuz bir araç baksanız daha iyi olur. Bunun albenisi de yok değil ama netice itibari ile amaç pikniğe gitmekse biraz gereksiz duruyor. Ha alınmaz mı, yerine göre alınabilir, şöförlüğüne pek güvenemediğiniz bir sevdiğiniz iş icabı mecburen kötü araba kullananların arasında kalacaksa tam size göre, ama piknik arabası değil bence.

bu araçların 2.9 motorlu olanları sanıyorum twinturbo diye bahsedilen motor. haliyle torku ve gücü yüksek olduğu için şanzımanı ciddi anlamda yoruyor ve genelde buradan sorun çıkarıyor. dizel olanları daha sorunsuz sanki ama hem çok km yapılmış oluyor, hem de ülkede kalitesiz dizel yakıt yaygın olduğundan sorun çıkarmaya daha yatkın oluyor. iç kalite yada konfor konusunda rakiplerine göre daha başarılı gibi. AWD diye geçiyor ve sürekli 4 çeker ama performansı nasıl bilemiyorum, honda'nın CRV si çok sorunsuz ama ihtiyaç halinde 4X4' e geçtiği için tercih edilmiyor arazi benzeri kullanımlar için. Volvo'nun yedek parça sorunu, pahalı olması, az bulunması ve aracın LR ve GC kadar yaygın olmaması da etken olabilir. ikinci elde hızlı satılabilecek bir araç ülkemizde araç alırken ilk kriter gibi. volvo bu anlamda daha nazlı bir marka. yada aracı bilmediğimiz için bildiğimiz araçlarla ilerlemek daha kolay geliyor olabilir, malum kimse istisnalarla uğraşmak istemiyor. bence temiz bulunursa alınıp uzun süre binilebilecek bir araç gibi geliyor. 2006 model 1.8 s40 model aracım vardı, çok keyifli hatırlıyorum kendisini. Volvo XC 90 belki offroad için değil ama kır gezileri, yayla, piknik gibi geziler için ve kış şartlarında doğru lastik ile tercih edilen bir araç olabilir.

Tespitleriniz doğru gözüküyor, gerisi bütçe meselesi. Ne yaptığını bilen adamın işine karışmayız :D

sakyuz' Alıntı:
Tespitleriniz doğru gözüküyor, gerisi bütçe meselesi. Ne yaptığını bilen adamın işine karışmayız :D

Rica ederim, lütfen karışınız. Yazdıklarım tecrübeden ziyade fikir yürütme. bazen bazı araçların hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Mistsubishi pajero 3.2 did ve Nissan Patrol de bu araçlardan sayılabilir bence. forumda sadece 1 tane offroad donanımlı hazırlanmış pajero gördüm. Halbuki ortadoğuda özellikle arap ülkelerinde Toyota LC, Pajero ve Nissan Patrol çok tutulan, sorunsuz olması nedeniyle tercih edilen araçlar. Yedek parça ve ikinci el meseleri tavuk yumurta meselesi gibi. Araç çok satınca yedek parçası da bol oluyor, ikinci eli de kuvvetli oluyor, araç az olunca kupon oluyor, yedek parçası gelmiyor haliyle tercih edilmiyor, tercih edilmeyen aracında ikinci eli olmuyor.

Ben tecrübe ettiğimi söyliyeyim bu araçların hepsinde bir miktar yedek parça problemi var, küçük motorlu olanlarda bile, çünkü onlar da peynir ekmek gibi satılıyor değil, ama yine de yeni yenidir mantığıyla avantajlı duruyorlar, en azından aracın servisi birzamanlar öyle bir araba sattıklarını henüz unutmuş olmuyor. Sorunsuz araba diye birşey de yok bunların hiçbiri sonsuza kadar sorunsuz çalışmayacak, ama kimisi daha kaliteli tabi haliyle. Kalitenin yüksek ve kullanıcı beklentilerinin düşük olduğu araçlar ise en az sorun çıkaranlar (bknz: sıkıcı araba, aile arabası,vs), lüks araçların hiçbiri bu sınıfa girmez. Ha şimdi bu suv türü arabaların hangileri aile arabası sınıfına girecek ki? Bizim memlekette olmasa bile gelişmiş ülkeler için bu mantıkla üretilip bizim memlekette lüks araba olarak satılan, hedef kitlesi şaşıranlar var, onlara bakın derim ben, ya da küçük motorlu olanlara. Karar sizin bizden bu kadar fikir yürütmek yeter.

Merhaba, Volvo Xc 90 oldukça yakışıklı bir araç ve etrafımda sıkça görüyorum. Türkiyede oldukça satılan/satılmış bir model. Oldukça iyi motor versiyonları da var. Ama forumda bununla ilgili paylaşım oldukça az. Kronik sorunu olduğundan ikinci elde mi tercih edilmiyor yoksa forum zaten offroad tutkunlarının ağırlıklı olduğu ve bu aracın offroad a uygun olmaması nedeniyle mi çok konuşulmuyor değerlendirmenizi rica ediyorum.

Arkadaşlar öncelikle Merhaba,
2009 VOLVO XC90 2.4D5 aracım var dün yaklaşık 25 km boyunca uzun yolda 150-160 km hız ile gittim sonra böyle hafif rampa denk geldi gaza bastığımda araçda hızlanma olmadığını gördüm devir 4000 geliyor lakin araba gitmiyor daha sonra sağa çektim ve ustamın söylediği üzere yağına ve suyuna baktım hepsi normal seviyedeydi tabi bu arada araç biraz rolantide çalıştı ama en ufak sesinde değişiklik yoktu sonra aracı stop ettim yaklaşık 10-15 dakika sonra çalıştırdım ve araç normale döndü çekişi eskisine döndü acaba bi problem varmıdır? Ustam turbo hortumu çıkmıştır dedi ama çıksaydı eskiye dönmezdi değilmi? Ve bunun üzerine 100 km yol yaptım bu şikayetten sonra hiç bir anormallik yok sizce neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri