Vitara XL-7 TD 2005

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,245

emre22

Yeni Üye
Yer
Oslo
Merhaba Arkadaslar.

Gecen sene bende suzikiciler ailesine katildim, 2005 model xl7 aldim, araca ilk goruste asik oldum, baska bir arac almak icin gitmistim ama xl7 gorunce nasil diyeyim vuruldum:smiley:

Aracim tamamen orjinal hic bir modifiye yok aldigim gundne beri sadece yagini ve yag filtresini degistirdim baskada birsey yapmadim, 10000 km yol aldim. simdi 95000km de

Forumda bazi yazilarda cok yaktigigin dahil yazilar okudum ama cok fazla yakit kullandigini soyleyemem, 1depo benzinle sehir ici 700 km civari yol aliyorum, uzun yolda dahada hesapli,Gerci ben arabalarin motorundan pek anlamam yani bozuldugu yerde birakir servisi cagiririm :smiley: Ama bu aractan cok memnumun, daha once bmw x3 vardi ve keske almaz olaydim cok greksiz bir araba ve icide cok kucuk..

Gelelim xl7 nin avantajlarina, kamp icin ideal bir araba, her yola girdim dag bayir camur hemde kislik lastiklerle hic bir zorlama yasamadim, araca kibar davraninca hic bir sorun cikartmiyor,.
Ama tek sorunu ic kabin cok gurultulu ve sarsitilari cok hissettiriyor sehir icinde, uzun yolda gelme keyfime cok eglenceli, tek eksik yani surus bilgisayari yok benim aracta.. Ha birazda hantal kalkislarda ama okadar da olur

Simdi sorularim geliyor,

Bu araca kac kilometrede bir bakim yaptirilmali genel bakim olarak? simdilik hic bir sorunu yok sadece eksozun altindaki sac biraz ayrildi oda Norvecteki tuzlu yollardan buralarda normal bir sorun..

Peki bu araca chiptunning oluyormu zararlari ve faydasi varmi?

Nasipse bu yaz arka camlara siyah film cektiricem bide kapi altlarina krom basamak, (ismi ne bilmiyorum ) :smiley:

Simdilik bu kadar,

Forumu arastirdim konuyu nereye acacagimi bilemedim, onceki konularda ve yapilan yorumlar biraz eski oldugu icin en gorunur yere yazdim :smiley:)
Aracim bu http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=33883149

Herkese saygilar

Etiketler
2005 için

Ynt: Vitara XL-7 TD 2005

Konunuzu okuyanlar olmus,merak etmislerdir benim gibi.
Ancak araciniz nadir bulunan bir arac.Sitemizde bir kac tane ancak var.
Kullanan arkadaslarimizdan biri cok masraf etti ve vazgecemiyor.
Sanirim dizel onun araci.Konunuzu gormemistir,araci iyi tanir,yardimci olur.
Benim begendigim bir arac ama bilgim yok o yuzden birsey yazamadim.
Sitemkar yazinizi gorunce bu kadar yazabildim.Umarim cevap alirsiniz.
Iyi geceler.

Cevabiniz icin tesekkur ederim..

Benim aracimi yukseltme yada alcaktma gibi bi planim yok, off road olarakda sadece orman ici kamplarda kullaniyorum. Masallah banamisin demedi daha, karda buzda canavar gibi.

Aracimin tek zayif yonu bana gore biraz hantal olmasi ama cokda kotu degil.

Chiptunning olayinda Norvecde genelde fenni muaanede gecirmiyorlar araclarin limitleri zorlandigi icin ama nasipse bu yaz Turkiyey geldigimde aracima bakim yaptirmak istiyorum , Izmir ve cevresine gelecegim, forumu haril haril okuyorum 1kac yazi buldum ustalalrla ilgili ugramam gereken yerler kafamda olusmaya basladi..

Cahillik zor iste , arabalardan anlamadigim icin yasimda genc , ogrenicez artik:smiley:

Izmir'de Suzuki kullanan arkadaslarimiz cok.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13701.msg121396#msg121396

Bir de boyle bir linkten servis konusunu inceleyin isterseniz.

Alsancak Oto ve Cemberci Otomotiv vardi eskiden.
Hala faaller mi bilmiyorum.Bunun haricinde forumdan Suzuki kullanip memnun olanlardan yardim alabilirsiniz.
Ben Galloper'i da,Terrano'yu da ozel Nissan servisine goturuyorum.
Herseyi bilirim,yaparim diyen bir usta degil.Karsilikli tartisarak,gerektiginde burnu buyukluk yapmadan cevreden destek alarak her turlu aracimi,esin dostun her marka araclarini goturuyorum.Bu gune kadar bir problem yasamadim.Parca bulma da gerekirse internet ve forumlardan destek alip orjinal ve en ekonomik parcaya beraber ulasiyoruz.Cikma ya da sifir bu gune kadar bulamadigimiz parca olmadi.Tek dert Nissan harici bazi parcalar hemen elinin altinda degil,Izmir'de olmadigi zaman bazen bir iki gun beklemek gerekiyor.Istanbul,Antalya,Kilis'ten bile parca almisligimiz vardir.

Ancak sizin geldiginiz zaman vaktiniz kisitli olacagindan yetkili servise yada buradan arkadaslarin onerecegi bir servise gitmeniz gerekebilir.
Gelmeden once mesaj atarsaniz eger baska yardimci olabilen cikmazsa elimizden gelen destegi saglariz.

Bu arada aracinizin hantalligina takilmayin.Sonucta yuksek,agir,arazide de gidebilme kabiliyetli,klimasi,dort cam elektrigi vs gibi konforlari olan bir arac.Siz bu aracla yollarda yada arazide yaris yapmayacaksiniz.Muhim olan emniyetli bir sekilde gideceginiz yere sizi ulastirmasi.Zaten hiz isteseydiniz exotic bir araca binerdiniz.Ya da Impreza,Evo gibi bir makina tercihiniz olurdu.XL7 gibi araclar daha ziyade orta serit icin tasarlanmislardir.Efendi surusu gerektirirler.Hele Defender,CJ gibi araclar agirbasli olup sag seridi takip ederler.Bir de araclarin tam offroad icin duzenlenenleri vardir ki ne marka olursa olsun asfaltta emniyetten uzaklastiklari icin is makinasi bilincinde olmalari gerekir.Cogu ustatlarimiz bunu surekli yazar ve konusmalarinda dile getirirler.Onlarda araclarini o bilincte surerler.Nacizane tavsiyem her aracin sinirini bilip,ona gore kullanip,ondan zevk almaya bakmaktir.Sizin aracinizda cok basarsaniz ani kalkmaya calisir ama hem cok yakit harcar,hemde orasini burasini zorlar ve aktarma organlarinda yada motorda gereksiz asinmalara neden olur.Dedigim gibi sakin kullanin farkinda olmadiginiz guzellikleri de farkedeceginizi hayretle gorecek aracinizin keyfine daha cok varacaksiniz.
Iyi gunler.

öncelikle selamlar..
aracınınız dizel sanırım..ben de xl7 kullanıcısıydım ama yaklaşık 20 gün önce arkadaşım aracımla kaza yaptı ve aracım perte ayrıldı..bu kaza sayesinde aracın inanılmaz sağlam olduğunu anladım..ışıkta çıkan bir araca yandan 70 km k-süratla çarpmış arkadaşım..sadece tamponum kırıktı ve kaputun ucunda elle bile düzelebileck şekilde bi ezilme vardı ve hava yastıkları açılmıştı..hava yastıkları yüzünden aracım perte ayrıldı..

ben aracıma chip tuning yaptırdım ve çok memnun kaldım ve bu yapılan yeni yazılımı muayne istasyonlarında bulma şansları yok diye biliyorum..aracın ivmelenmesi ve düşük devirlerde gaz tepkisi inanılmaz arttı ve yakıtım düştü..fazlasıyla tavsiye ederim..

kazasız belasız şekilde aracınızı kullanmanız dileğiyle

Turkiyeye gelecegim zaman sizinle mutlaka iletisime gecicem.

Gecmis olsun umarim yaralanan falan olmamistir. Evet aracim dizel , bugun surus halindeyken onumdeki volvo xc90 arac daireli kavsakta dairenin icinde oldugu yerde donmeye basladi ve 1 kac arac kazaya karisti, yardim etmek icin indigimde aracin hemen lastiklerine baktim , gayet iyi durumda olan kislik lastikleri vardi, adama nasilsinsin birseyin varmi diye sorarken gaza donus esnasinda fazla yuklendigini ve aracin kontrolden ciktigini soyledi, E haliyle burda yilin 6 ayi yollarda buzlanma cok, geri kalan 4 ayda yagisli kalan 2 ayda normal geciyor, Onun icin bugunku kazadan sonra buyuk araclar 4 cekerli bile olsa yoldan cikabildigi kanaatine vardim, Chip tunning yapmaktan vazgectim. Simdi aracin performansi artsa illaki dalginlikla bende gaza yuklenirim elbet, riske girmk istemiyorum..

Aracimi artik gittigi yere kadar 10 -15 sene daha kullanmak istiyorum,,,

Yorumlariniz icin tesekkur ederim..

Lastikleriniz hava ve yer şartlarına uygun olmadıktan sonra aracınız 15 çeker bile olsa böyle bir risk her zaman vardır..
aracıma chip tuning yaptıktan sonra ciddi manada çekiş artışı yaşadım ancak bu sandiğiniz gibi araca pati attıracak aracı şaha kaldıracak gibi bi değişim değil..güvenle kullanabileceğinizi düşünüyorum..

Selamlar;
Bende de 2006 xl 7 var
Çok memnunum
chip tuning nerde yaptırdınız ve kaça maloldu.
İyi Günler Dilerim

Dizel XL7 bakım uzmanları burada http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93524.0 (şaka değil bunlar kimin başına gelse uzman olur)

selamlar.. chip tuning işlemini maslakta btg chip tuning diye bi yerde yaptırdım.. fiyatını tam net hatırlamıyorum ama 1000 tl civarındaydı sanırım.

chip yaptıracaklara tavsiyeler..

motor arıza ışıgı yanmıyacak
enjektörler yeni veya temiz olacak.
turbo yeni veya basıncı düşmemiş iş görür düzeyde olacak.
motor kapagı kurumsuz temizlenmiş olmalı
katalizatör tıkalı olmamalı

son alarakda chipten öncede sonrada gaz'a yükleninçe arkada kara duman olmamalı.. ;)

bu motorun bir garip huyuda 900<>1500 devir arası gitmem kalkmam diye naz yapmasıdır..acemi şöför gibi istop ettirilir genelinde yada yarım debriyaj kullanmaktan tümünde baskı balata muhabeti erken gündeme gelir.. ;)
iş 1500'deviri gecirebilmekte 2000 devir alıp gidiyor..

her yeri sorunlu motora chip yaptırdım fena olmadı beklediğimde de olmadı.. ;)

agır revizyona soktum turbo tamir + kanat büyütme yaptım..enjektörleri 0 ladım ..şimdi bol hava bol da yakıt geliyor az daha iyi oldu.. ;)

chip işimi yapan abimize gittim geyik muhabbeti yapmaya >bu muhabbeti >900<>1500 actım actım benim arac haritasını aldı incelemeye şimdi git başımdan 3-5 gün sonra seni ararım dedi..uzun hikaye..dedi..daha önce bu sorundan kimse ona bahsetmemiş bu bi sendemi alayındamı var dedi.
tümünde deyince şu an yapıyor.. ;)

diger bi sorunda bana sormadan turboyu enjektörü neden degiştin şimdi senin yakıtın artmıştır ne yakıyo dedi ölçmedim bilmiyorum dedim..ölçtüm herif haklı cıktı ..400-500 yakmaya başladı.. :smiley:

olmaz gel yeni harita sana şart olmuş dedi..şimdi hem yakıtı düşürüp hemde çekişi arttıracak..

bennimkini biraz daha ac diye her sefer hırlaşıyoruz..her seferde tepesini attırıyorum.. ;D en son dayanamayıp ulen bunla yarışmı yapıyon sen ne ayaksın demeye başladı..dedimki bu yokuş aşşa 160 zor yapıyo ..yarış için yanlış arac dedim ..anladı sen perfrmansı yüksek istyorsun dedi..şimdi anlaştık işte..işin sırrrı ben 29,5'' lastik kullanıp %10 torktan kaydediyorum.% 20 arttırıncada bana %10 kalıyor kesmiyor..

benim adam bu >>
http://www.ar-son.com/

iyisini ucuza yaptırmanızı saglarım selam söyleyin yeterli..mustafa bey..sahibi tek tabanca bi adam ..begenmiyenden para almaz standarta cevirip yollar.. :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR