Vitara Son Sürat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,469

nazifayvazoglu

Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Arkadaşlar selamlar.Konu başlıklarını inceledim bu konu hakkında yazı göremedim ben bahsedeyim dedim.Benim aracım jlx 94 model.Km si 160.Ancak defalarca denedim 5500 devirde yolun durumuna göre 160 bazende 170 yapıyor.Aracımın Km si bozuk değil zira diğer aracımla birlikte genelde yolculuk ettiğim için test edebiliyorum.Km ler harfiyen tutuyor.İkinci bir husus vitara devir saati 7000 devire geldiğinde elektirik kesiyor.aradaki 1500 devirlik bir dilim var.Ben cesaret edemedim dahada basmaya ibre 160 km yi geçtiği için km ye zarar vermesin diye.Acaba japonlarmı yalnış yapmış km sini yoksa benim aracımda mı bir acayiplik var.Bu durumu test etmiş başka arkadaşlarım varsa görüşlerini beklerim.

Etiketler

Ynt: Vitara Son Sürat

Siz siz olun 160-170 km/h hızlarla uğraşmayın derim. Aracınız hız yapmak için üretilmemiştir ;)

Erdal bey söylediklerinizde çok doğrusunuz.Ama benim anlatmak istediğim bu araç bu hızı vede daha fazlasını yapmaya musait gibi.Ayrıca uzun yolda sol şeridi kapatıp at arabası gibi gidenlerden değilim.Uzun yola çok giderim.Biraz sürat yaptığım zaman dinç olarak gitmek istediğim yere ulaşırım.Ama yavaş gittiğimde uykum çok gelir kendimi zor toparlarım.Bence basılması gereken yerde biraz basmalı.Zira 80-90 km hızla gittikten sonra otobüsle yolculuk edilmesi daha iyi.Uyuyarak gidilir en azından.
erdalyaman' Alıntı:
Siz siz olun 160-170 km/h hızlarla uğraşmayın derim. Aracınız hız yapmak için üretilmemiştir ;)

Otobanda120 şehirler arası 90Km'dir üstüde radar'a tabidir. Açıklamanız sonrası ,Rüzgar direnci,yakıt ve teknik uygunluk,yol tutuş, vs. diğer konularına girmeye gerek görmüyorum. Size kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Nazif Bey,

Öncelikle vitara ile 170 ve üstü hızları bizzat test etmiş biri olarak, bu hızlarda seyahat etmeyi sizin güvenliğiniz nedeniyle tavsiye etmiyorum.
Aracım 2001 model ispanyol yapımı. Bildiğim kadarıyla jlxler arasında beygir gücü en yüksek olan jenerasyon. Uzun düzlüklerde, hatta hafif eğimlerde araç çok rahat bir şekilde 180 kmyi görüyor. Fakat gerek rüzgar direnci gerekse frenlerin yetersizliği nedeniyle güvenlik hissi tamamen ortadan kalkıyor. Bu süratlerler de vitarayı yolda tutabilmek için gerçekten olağan üstü çaba sarf etmek gerekiyor. (bir de direksiyonda boşluk varsa o zaman çekilmez oluyor)
Benim görüşüm vitara gibi yüksek hızlar için tasarlanmamış bir araç ile 120 km nin üzerine çıkılmamasıdır. Kazasız yolculuklar...

Tamamen katılıyorum söylediklerinize.Ben bu araçla sürekli bu hızla gitmem gidememde zaten.Benim anlatmak istediğim başka bir konuydu ama değerli gezenbilirden arkadaşlarım konuyu başka yönlere çekti.Ben sadece km 160 ama sanki çok daha fazla sürat yapacak gibi demek istedim.Ama olsun bu konularda önemli tabiki sürat her zaman için felakettir.Bu suzikiye has değildir.
arda yavuz' Alıntı:
Nazif Bey,

Öncelikle vitara ile 170 ve üstü hızları bizzat test etmiş biri olarak, bu hızlarda seyahat etmeyi sizin güvenliğiniz nedeniyle tavsiye etmiyorum.
Aracım 2001 model ispanyol yapımı. Bildiğim kadarıyla jlxler arasında beygir gücü en yüksek olan jenerasyon. Uzun düzlüklerde, hatta hafif eğimlerde araç çok rahat bir şekilde 180 kmyi görüyor. Fakat gerek rüzgar direnci gerekse frenlerin yetersizliği nedeniyle güvenlik hissi tamamen ortadan kalkıyor. Bu süratlerler de vitarayı yolda tutabilmek için gerçekten olağan üstü çaba sarf etmek gerekiyor. (bir de direksiyonda boşluk varsa o zaman çekilmez oluyor)
Benim görüşüm vitara gibi yüksek hızlar için tasarlanmamış bir araç ile 120 km nin üzerine çıkılmamasıdır. Kazasız yolculuklar...

ben de 93 1.6 jlx 5 k var hocam,9000 km önce motor yenilendi,orta uzun rot ve direksiyon power ı değişti,tekerlekler 1 beden büyük normalden 225/70 r 15 c ... bir hafta önce çok sinirlenmiş bir mevzuya,balıkesir çevre yoluna çıktım,kendimi kaybetmiştim adeta(ki hiç tavsiye etmem,öfkeyle kalkan zararla oturur.)sayaca şöyle bir gözüm dokundu,ortalarda ararken sağ dipte km/h yazısının üzerinde gördüm,hemen yavaşladım ama ibre inmedi,sonuçta canımdan değil ama orjinal hız göstergemden oldum..saygılar.

Geçmiş olsun.
madfat' Alıntı:
ben de 93 1.6 jlx 5 k var hocam,9000 km önce motor yenilendi,orta uzun rot ve direksiyon power ı değişti,tekerlekler 1 beden büyük normalden 225/70 r 15 c ... bir hafta önce çok sinirlenmiş bir mevzuya,balıkesir çevre yoluna çıktım,kendimi kaybetmiştim adeta(ki hiç tavsiye etmem,öfkeyle kalkan zararla oturur.)sayaca şöyle bir gözüm dokundu,ortalarda ararken sağ dipte km/h yazısının üzerinde gördüm,hemen yavaşladım ama ibre inmedi,sonuçta canımdan değil ama orjinal hız göstergemden oldum..saygılar.

Yaşar bey sizin km saati bozulmaz.160 dan sonra tekerler yerden kesilir x90 la heralde. ;D

Yeni lastikleri dün taktım bugün de balans ayarlarını yaptırdım daha resimlerini çekemedim ama eski lastiklerle var tabi

ilk gezideki resimlerdeki lastik 185 65 15 (karda kaldığım) sonra onu söküp 195 65 15 taktım (tekeri söktüğüm) pek bir şey farketmedi en son 225 60 15 taktım eğer 225 65 15 ya da 225 70 15 olsaydı harika olacaktı ama bunla bir süre idare edeceğim.

Fotoğraflardaki mavi araç benim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25477.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25854.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26222.0

Aracınız güzel hayırlı günlerde kullanın.Ama resimler dahada güzel.Sanırım biraz değişiklik yapılınca aşamayacağınız engel kalmayacak.

ben 180 ni gördüm ama tavsiye etmiyorum. ufak bir hata da sevdiklerinizi üzersiniz. uzun yolda 5. vites 3bin devirde gidiyorum hız ibresi 100 km\s oluyor. bana da yetiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR