Vitara Seçimi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,392

tolhan

Yeni Üye
herkese merhaba,

siteden yeni haberim oldu, iyi ki de oldu :smiley:

Bugüne kadar pick-up dahil pekçok araç kullandım ama maalesef jip hiç kullanmadım. Bundan 1 ay kadar önce bir jip almaya karar verdim ve araştırmalardan sonra bu jipin VITARA olması gerektiğini düşünüyorum.

Hangi vitara konusu pekçok kere işlenmiş ama benim kullanma amacıma ve tarzıma yönelik pek bilgi bulamadım maalesef. Ben de bilenlere ve tecrübelilere kendim sorayım dedim.

Uzun senelerdir doğa sporlarının hemen hemen hepsi ile uğraşıyorum. BUna dağcılık, serbest dalış, bisiklet de dahil. Ve ayrıca gezmek de en büyük zevklerimden biri. Gezmekten kastım uzun zorlu turlar. Mesela doğu karadeniz turu, güney doğu anadolu turu, doğu anadolu turu gibi...

Almak istediğim araç ile haftasonları özel parkurlarda kırıcı off-road denemeleri yapmayacağım. Ama dalışa gittiğimde arkada zodiac botumla beraber beni her yoldan götürebilecek, dağa gittiğimde en azından ana kamp alanlarına rahatlıkla ulaştırabilecek ve en önemlisi üzerinde roof-rack ile uzun yola çıktığımda teklemeyecek bir araca ihtiyacım var. En azından mesela doğu karadeniz dağ yollarında beni üzmesin :smiley:
alternatiflerimi şu şekilde sıralıyorum...

2001 vitara jlx
2003 grand vitara 2.0
2004 grand vitara 1.6

gerçekten fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
şimdiden yardımlara teşekkür ederim.

sevgiler
tolga

Etiketler

Ynt: Vitara Seçimi ?

Kamp malzemeleri ve dalış takımları vs bagaj malzemen çok olacaksa mutlaka 5 kapılı olan 2001 vitara jlx veya 2003 grand vitara 2.0 tavsiye ederim. 2004 grand vitara 1.6 3 kapı olduğundan bagaj ve port bagaj konusunda işini görmeyebilir. Gaz taktırmayı düşünüyor iseniz bagajın dahada ufalacağını hesaba katın. Ağır offroad düşünmüyorsanızda uzun zorlu turlarda 2003 grand vitara 2.0 motoar gücü ile sizi daha tatmin edecektir. şimdiden hayırlı olsun

kesinlikle 5 kapılı ve 2.0 motorlu grand vitara tavsiye ederim. bunlarda 2003 ve sonrasında üretildiğinden başka tipleri düşünmeyin. lpg deposu arka bagajı daralttığından ya taktırmayın ya da aracın boyuna paralel ufak tip olanlardan taktırınki önemli bir durumda koltukları yatırdığınızda en azından bir tarafa uzun malzeme sığdırabilirsiniz. 1.6 motorlu araçlar daima 2.0 motordan fazla yakıyor. herkezin deneyimi bunu gösteriyor.

Aynı konuyu bir arkadaş daha açmış..Oradaki cevabım sizede aynı olacaktır. Bir okuyun.. ;)

1- 1.92 boyumla ufak adam sayılmam sığma konusunda zorluk çekermiyim
-Maşalah boy olarak baya iyisiniz, hangi araçta rahat edersiniz gerçekten muallak
Zj =Tavan çok alçak basıktır,ancak koltuk geriye dogru gidebilir.
Vitara=Tavan yüksek çok ferah ancak koltuk geriye çok gitmiyor,ben 180 en geride kullanıyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2- dizel veya benzinli mi tavsiye edilir yakıt olarak benzinlide lpg olduğunu varsayarsak
-Benzinli araç alırsanız LPG gibi ucuz ve güzel bir çözüm var.
Vitaranın dizeli pek iyi degil (eski kasalar için)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3- 1.6lt lik mi yoksa 2.0lt lik modelmi tercih etmeli 2.5V6 düşünmüyorum
-Elinizdeki bütçe ile 2.0 Vitara alamassınız,25-27 civarıdır. Zj alabilirsiniz bukez 4.0 Motor ve ciddi vergi kapınız çalar.
1.6 Vitara az yakar az kaçar ama herzmank sorunsuz kaçar. Sadece Benzin/LPG alırsınız.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4- hangi model aralığı iyidir ne kadar yüksek model alınsa omu iyidir birde 1998 yuvarlak bir kasa buldum birde jlx diye bir modeli var genelde jlx yazan model tercih ediliyor galiba
-Model olarak mümkün olan en üst derim. Her 1 yıl önemlidir. Her ikiside iyidir.yuvarlak olan Grand diye geçer JLX olan köşeli kutu gibidir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5- 2002-2003 5 kapı 2.0 hdi modeli tavsiye edilir mi (aile kullanımı için 5 kapı almam lazım)
-Vitara JLX için dizelini almayın. Grand olursa yeni grand dizeller 58000YTL ikinci eller 35-40000YTL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6- otomatik olması off-road olayında beni ne kadar kısıtlar
-Otomatik olması Offroadda kısıtlamaz bazen güzelde oluyor..

Kısa kısa cevap verdim umarım bir fikir olmuştur.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

Tolga 2001 5 kapı jlx tavsiye ederim malzeme fazla olduğunda üzerine bir port bagaj yaptırıısın dünyayı gez.
bagaj için garaj suzuki bölümünde Şenol beyin yaptığı portbagajı görebilirsin fikir olarak
suzuki roofrack

index.jpg

Grand vitaralar (yuvarlak kasa olanlar) monokok gövde (şasesiz),jlx vitaralar (köşeli kasa) şaselidir.Şase off road koşullarında ve vinçleme gibi durumlarda herzaman avantaj ve güven sağlar.Ama diğer yandan yeni yenidir o ayrı..

metehan41' Alıntı:
kesinlikle 5 kapılı ve 2.0 motorlu grand vitara tavsiye ederim. bunlarda 2003 ve sonrasında üretildiğinden başka tipleri düşünmeyin. lpg deposu arka bagajı daralttığından ya taktırmayın ya da aracın boyuna paralel ufak tip olanlardan taktırınki önemli bir durumda koltukları yatırdığınızda en azından bir tarafa uzun malzeme sığdırabilirsiniz. 1.6 motorlu araçlar daima 2.0 motordan fazla yakıyor. herkezin deneyimi bunu gösteriyor.

Metehan41 e düzeltme,
Benim aracım yani yuvarlak kasa 99 model, bu araçlar 98den başlıyor bilginize. Her iki kasayıda kullanmış birisi olarak ikisinide bütçeniz olanaklarında tavsiye ederim.

model konusunda haklısınız. ben otomatik viteslileri için yazmıştım zaten... ;) sizinki malum düz vites.

- 2002-2003 5 kapı 2.0 hdi modeli tavsiye edilir mi (aile kullanımı için 5 kapı almam lazım)
-Vitara JLX için dizelini almayın. Grand olursa yeni grand dizeller 58000YTL ikinci eller 35-40000YTL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

benim almak istediğim suziki 2002/2003 2,0 hdi ama burada arkadaslar pek tavsiye etmemiş..
acaba sebebi nedir,alırsam problemlimi olur yoksa??

şimdiden teşekkürler..

erenatac' Alıntı:
Grand vitaralar (yuvarlak kasa olanlar) monokok gövde (şasesiz),jlx vitaralar (köşeli kasa) şaselidir.Şase off road koşullarında ve vinçleme gibi durumlarda herzaman avantaj ve güven sağlar.Ama diğer yandan yeni yenidir o ayrı..
Aslında 2005 dahil grand vitaralar da şasili. 2006 ve sonrası "yeni grand vitara"lar (ki sanırım siz onları kastettiniz ) şasesiz,
Bununla beraber 2006 ve yukarısında (yeni grand vitaralarda arka sabit aks değil ve kısa şasi olanlarda Low dişli oranı yok.
Mümkün olduğu kadar yüksek model almanız önerilmiş ki çok önemli, bununla beraber
2006 ve yukarısı yeni grand vitara daha on road ağırlıklı bir araç (arka çift salıncaklı aks. EPS(uzun şaside) vs) zaten belirtiğiniz aralıkta söylendiği gibi yeni grand vitara olmuyor.
Gökhan Akyıldız

slm bende 2000 v6 otomatik var ve ben çok memnunum sana tavsiye ederim benim ki 96 model ama hala taş gibi.şehir içinde 50tl benzinle 110 km yapıyo yakında aracımın resimlerini ekleyeceğim bende siteye bu akşam üye oldum.eğer alacaksan 99-200 model arası 5 kapılı al ama lpg taktırma neden diyeceksen ilerde gaz kelebek sensörünü bozuyo ve çok da pahalı bi parça çünkü benim başıma geldi ve ertesi gün hemen lpg yi söktürdüm.sana tavsiyem benzinli alman olurşimdiden hayırlı olsun

Bütün yanıtlar için teşekkürler. Grand Vitara 2.0 5 kapıda karar kıldım. Roofrack, v.s. gibi eklentileri de forum sayesinde kafamda şekillendirdim. Fakat bir konuda daha fikre ihtiyacım var. Lastik konusu... 60%asfalt 40%arazi (veya kötü yol diyelim) için ne tavsiye edersiniz? lassa competus, bfg all terrain ve michellinlatitude nasıldır? veya tavsiye edebileceğiniz başka lastik var mı ?

herkese sevgiler

tolhan şuanda bende lastik arıyorum aracımın yükseltme modifikasyonu dün akşam bitti sıra karte koruması ve tampona geldi en son lastikleri alacam biş site buldum ama ismi şuan aklımda değil hatırlayınca sana sitenin ismini yazarım bakarsın ben bakmıştım bir tek toyonun arazi ve asfalt tiği lastikleri hoşuma gitti

tavsiye için teşekkürler. bfg all terrain aklıma yatıyordu. okuduğum yorumlarda asfaltta da sessiz ve iyi olduğu yazıyordu.Mesela 4x4 ile trans kaçkar yapmak güzel birşey ama oraya kadar da 1000km asfalt gidiliyor :smiley: o yüzden kafam karıştı...
Ben de herşeyi yapan bir lastik olmadığının farkındayım ama optimumu bulmak istiyorum.
Senelerce KTM 640 adventure motor kullandım. Binlerce km yaptım. Motorumda kullandığım lastiklerim bana optimum performansı veriyordu. Açıkçası 4x4 te de aynı şeyi arıyorum şuan :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR