vitarada at power düğmesi birazda olsa bu zevki veriyor fakat çogu otomatikte bu tuşu göremedim sadece overdrive/off tuşları var acaba pajero gibi diğer japon otomatiklerde de varmı ?Tempus' Alıntı:otomatik vites düzgün kullanılırsa düz vitesden daha az sorunlu daha az masraflıdır. Düz vitesi arazide kullanmayı bilmiyorsanız 2-3 off roadda bir baskı balata değiştirirsiniz. Debrijayı bitirip yolda kalırsınız vs vs. Ama otomatikde yapmamanız gerekenleri yapmazsanız kolay kolay sorun çıkartmaz. ama agresif yüksek devir kullanımlar istiyorsanız sakin sakin gitmek bana göre dğeil diyorsanız düz vites size daha uygundur.
sahin05' Alıntı:vitarada at power düğmesi birazda olsa bu zevki veriyor fakat çogu otomatikte bu tuşu göremedim sadece overdrive/off tuşları var acaba pajero gibi diğer japon otomatiklerde de varmı ?
kürşat bey bende 99 otm vitara var bununla ikinci viteste kalkabiliyormuyuz?Tempus' Alıntı:evet o büyük bir fark, aslında arazi araçlarında benim gördüğüm 1. nesil otomatik vitesler var, bunlar vitaraların bir kısmı ile disco 1 gibi araçlarda. Power modu yok, over drive modu yok, 2. vites ile kalkma opsiyonu yok. Bu araçlarda zaman zaman ciddi sıkıntı olabiliyor sakin kullanmazsanız.
Ama 2. nesil otomatik viteslerde, pajerolar, discovery 2 ler gibi bu saydıklarımın hepsi var ve manuel vites gibi kullanıyorsunuz gerektiğinde.
sahin05' Alıntı:kürşat bey bende 99 otm vitara var bununla ikinci viteste kalkabiliyormuyuz?
teşekkürler bende 2 ile kalkmayı çok gerektiren durumlarla karşılaştığım halde kalkamadım önce hep 1 sonra max 2 yapıyor bence buda güzel bir eksiklikTempus' Alıntı:emin değilim servise sormak lazım ama sanmıyorum. vites üstünde 1-23 yada L-2-3 olsa bile siz 2 ye alıp kalktığınızda 1-2 yapıp gidiyor sadece 2 nin üstüne çıkmıyor.
sahin05' Alıntı:teşekkürler bende 2 ile kalkmayı çok gerektiren durumlarla karşılaştığım halde kalkamadım önce hep 1 sonra max 2 yapıyor bence buda güzel bir eksiklik
zaten 2 ile kalkma imkanı olsaydı bizim 1.6 97beygir arkadaş buna baya bi bozulurduTempus' Alıntı:herşeyin olmasını istersekde arabaların fiyatı artıyor malesef