Vitara Ön Tampon Boyama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,693

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Merhaba arkadaşlar, sonunda benim vitaranın boyaları dökülmüş olan tamponunu boyadım. Bu işlemi sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak 4 adet ulaşılması kolay yerdeki vidaları sökerek tamponu çıkardım. Araba bu haliyle daha bi hoş gözüktü gözüme:smiley:
DSC00606.png

Sonra dökük yerleri temizlemeye başladım. Daha önceden baya bi kalın macun çekmişler sağolsunlar. Kalkmış olan macunları kazıyıp zımpara yaptım.
DSC00607.png

DSC00608.png

Temizledikten sonra bende macun yapmak zorunda kaldım. Ancak ilk denemem olduğu için çok başarılı olduğum söylenemez ama yinede iyi oldu:smiley: Macunlanmış halinin fotolarını çekmeyi unuttum o uğraşma içerisinde. Ardından boyacıda yaptırdığım sprey boya ile 4 kat boya attım ve ortaya tertemiz tampon çıktı.
DSC00615.png

DSC00609.png

DSC00610.png

Beyaz boyanın kurumasının ardından maskeleme yapıp tamponun alt ve üst kısmına mat siyah boya attım ve sis farlarının takıldığı küçük metalleri yerleştirdim.
DSC00613.png

Sabah 10'da başladığım işlemi akşam saat 5'te sonlandırabildim sonuç aşağıdadır:smiley:
DSC00614.png

Amatör olarak yaptığım bu iş sonucunda tampon dökük boyalı macunları dışarı çıkmış halinden daha iyi göründü en azından:smiley:

Not: Vitaraların boya kodu motor ve şase numaralarının yazdığı motor bölümündeki plakada yazıyor bilginize. Beyaz vitaranın boya kodu:26U
Resimler telefondan çekildiği için tamponun beyaz boyası hatalı gibi görünüyor ancak hatalı değil:smiley::smiley::smiley::smiley:

Etiketler
Ynt: Vitara Ön Tampon Boyama

Eline sağlık Koray,
Kendin yapınca bir başka güzel oluyor değil mi?

elinize sağlık... ama macun konusunda kendinizi geliştirmelisiniz :D insan kendi uğraştımı daha zevk alıyor aracından..

Koray ellerine sağlık, Çok begendim, benim tampon demir bir önerin olurmu ;D şaka bir yana müthiş bir iş çıkartmışşın o tamponu söküp, işlemleri yapıp yerine oturtmak ve boyamak , başarılı olmak herkezin harcı değil....tebrikler..

Senin tampona çiçekli böcekli bişeyler yaparız hakan abi:smiley::smiley::smiley: Ah bi arabayı sokacak bir yerim olsa daha neler yapıcamda yok işte:(

Valla koray anı derten muzdaribiz, benim aracım tüm modifikasyonlarını sokak ortasında evin otparkında yaptım :-\ bilirim derdini...

Sağolun abilerim bişeyler yapmaya çalıştım işte. Okul bitsin açıcam biyer. Her türlü alet, lift falan filan olan yer isteyen gelsin istediğini yapsın aracına:smiley::smiley:

Koray bey yaptığınızdan bu yana biraz zaman geçmiş anlaşılan.Peki şu anda boyanın durumu nasıl.Kavlama dökülme gibi bir durum varmı.Bende arka tampon ve ön panjuru boyamayı düşünüyorumda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri