Ynt: vitara kayış sesi
Yetkili Servislerden orjinal ekipman kullanmanızı öneririm, V kayışı çok pahalı bir malzeme değil.
Ben daha önce yetkili serviste taktırdığım kayış rulman setini 110 bin km civarı 4 yıl sorunsuz kullandım. Ses vs. şikayetim olmadı, 1 ay kadar önce yıl ve km ömrünü doldurduğu için orjinaliyle değiştirdim.
Bence orjinal parça her zaman farklı. Bu kayışlar konusunda, zaman zaman yeni vitara alan arkadaşlar tarafından "kayışın ömrü ne kadardır veya hangi km lerde hangi parçalar değişir, hangi bakımlar yapılmalı gibi " başlıklar açılıyor. Yan sanayi parça kullanan arkadaşlar kayışlar için 30-40 bin km 'de bir değişmeli diyor. Dediğim gibi ben orjinal kayışı 100 bin üzeri kullandım zaten aracın bakım kitapçığında da triger için 100 bin V kayışı için 80 bin'de bir değişmeli diyor. Ben son değişimde triger kayışı, rulmanı, v kayışı, klima kayışı için toplam 240 tl ödedim. Yan sanayi için de kullanan arkadaşlar tarafından geçen yıllarda bu rakamın yarısı civarı bir fiyatttan bahsediliyordu. Kullanım ömrü ve sorunsuzluğu düşünüldüğünde kişisel fikrim orjinal daha mantıklı.
Saygılarımla.