vitara kayış sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan private Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,116

private

Ana Kamp
slm,aracımı yeni aldım(2000 1.6 5k)aracın bakımları yeni yapılmış,kayışlarda değişmiş felan fakat sabahları ilk çalıştırma anında 10-15 sn kadar bir kesintisiz ötme sesi geliyor(çok tiz bir ses)kendi kendine kesiliyor hareket etmeden,v kayışı hafif gerdirdim ama değişen bişi yok kayışlar dayco marka,sorum şu bu ses kayışmı yoksa rulmanmı nasıl anlaşılır???

Etiketler
Ynt: vitara kayış sesi

bir sabah aracı calıştırmadan evvel kaputu acın ön sol camı indirin marşa basınca bahsettiginiz ses daha rahat duyulur.direksiyonu tam sag ve tam sol yapın bu ses esnsında seste farklılıklar oluyor ise direksiyon pompanız ömrünü tamamlamıştır.

birde doktorların hastalarının cigerlerini dinledigi alet steskop ..bunun cakması nı yapacaksınız 1- 1,5 m. plastık su hortumu (kaucuk degil) bir ucunu kulagınıza parmaklarınızla yanlardan hiç hava almayacak şekilde oturtturun diger ucunu şüphelendiginiz yerlerde gezdirin sesi mutlaka yakalar kesin hata teşhişini zi koyarsınız. ;) :smiley:

:eek: ..dikkat hortum ucunu kasnak pervane dönen aksam dan kollayıp kazaya sebebiyet vermeyin.. :smiley:

Merhaba;
Aynı sorun bende de var sabahları V kayışı ötüyor. İki kere değiştirdim (ikiside Dayco) ilk zamanlar yapmıyor belli bir süreden sonra ötme başlıyor ( kanallı tip kayış olduğu için gerdirmenin faydası olmuyor tek çözüm değiştirmek). Sabah çalıştırdıktan, ses de kesildikten sonra farları yakın ve kaloriferi tam güç açın eğer ses tekrar başlıyorsa alternatöre güç bindiği için V kayışı ötüyordur. Bunlara rağmen tekrar ötmüyorsa denildiği gibi sorun direksiyon pompasında olabilir. Bilya dan olduğunu sanmıyorum bilya sesi sürekli olur. Yaklaşık 8 aydır ben bu şekilde kullanıyorum çok dert etmiyorum.

Yetkili Servislerden orjinal ekipman kullanmanızı öneririm, V kayışı çok pahalı bir malzeme değil.
Ben daha önce yetkili serviste taktırdığım kayış rulman setini 110 bin km civarı 4 yıl sorunsuz kullandım. Ses vs. şikayetim olmadı, 1 ay kadar önce yıl ve km ömrünü doldurduğu için orjinaliyle değiştirdim.
Bence orjinal parça her zaman farklı. Bu kayışlar konusunda, zaman zaman yeni vitara alan arkadaşlar tarafından "kayışın ömrü ne kadardır veya hangi km lerde hangi parçalar değişir, hangi bakımlar yapılmalı gibi " başlıklar açılıyor. Yan sanayi parça kullanan arkadaşlar kayışlar için 30-40 bin km 'de bir değişmeli diyor. Dediğim gibi ben orjinal kayışı 100 bin üzeri kullandım zaten aracın bakım kitapçığında da triger için 100 bin V kayışı için 80 bin'de bir değişmeli diyor. Ben son değişimde triger kayışı, rulmanı, v kayışı, klima kayışı için toplam 240 tl ödedim. Yan sanayi için de kullanan arkadaşlar tarafından geçen yıllarda bu rakamın yarısı civarı bir fiyatttan bahsediliyordu. Kullanım ömrü ve sorunsuzluğu düşünüldüğünde kişisel fikrim orjinal daha mantıklı.
Saygılarımla.

Benzer bir durum benim toyota yaris te var. Aşırı yağmurlardan sonra ötme yapıyor araç ilk kez çalıştırıldığında, metalik bir tınısı olan bir sürtünme sesi gibi. 1-2 dk içinde geçiyor. 40bin km de başlamıştı bu durum şu an 65bin de ve bu zaman zarfında bir problem çıkmadı böyle kullanmaya devam ediyorum. Yağmur yokken yaptığını hiç görmedim.

eğer kayıştan geliyrsa ki muhtemelen öyle bir ses biraz pudra alıp pudra serpin kayışınıza ses kesilecektir.

Sanırım motor yıkama sırasında kullanılan kimyasallar kayışların özelliğini bozuyor. Ben o zamanlar aracı servise boya koruma için vermiştim, servis danışmanı bir de ücretsiz motor yıkayalım dedi iyi dedim, galiba ondan sonra başladı bu olay.

Ben yan sanayi kayışı 10 tl den almıştım yetkili servis 64 tl fiyat vernişti arada epey fark var. Dört yıl boyuncada yan sanayi kullanmışım( haberim sonra oldu) hiç ses yapmadı. 2005 yılında yetkili servise giderek bende triger set ve kayışları değiştirmiştim orjinal olarak. 2009 tekrar ben ve arkadaşım(Atilla Özel)beraber değiştik. Üzerinden çıkan orjinal olması gereken malzeme, triger kayışı orjinal, direksiyon ve V kayışı (Dayco) bilya yan sanayi. Triger kayışı hariç diğerlerinden haksız kazanç sağladıklarını, orjinal parası alarak yan sanayi takıldığını 4 sene sonra değiştirince anladık. Hele 2005 yılında 60,52 tl ye aldığım gergi bilyasını (aynı marka) 2009 yılında pazarlıksız 20 tl ye alınca epeyce mutsuz oldum. Tabiki tüm yetkili servisler için geçerli değil bu olay. Ama ben artık kendimi tamir sırasında aracın başında durarak değişen parçaları tek tek kontrol etmek zorunda hissediyorum. Bu yüzden servis alanına araç sahibini sokmadıkları sürece oralara gitmeyi düşünmüyorum. Bu da benim fikrim.

DAYCO yerine altarnatif ler var orjınal derken hiçbir otomotiv firması kendisi kayış üretmez dünyada 5 veya 6 adet kayış firması var bunlara ürettirir ler (conti - gates - optibelt-bando - dayco - ) MESELA BANDO ORJ JAPONDUR. ama hiçbirzaman unutmayın araziye girdiğimizde çamutun kayışların arasına girerek defarmasyona sebeb verdiğini..bu tür kayışlar piyasada vardır. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR