Vitara Isınmama Sorunu!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,184

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Arkadaşlar karbüratörlü lpgli vitaramın motoru bir türlü ısınamıyor. Çok zorlandığında bile cold noktasının sadece biraz üstüne çıkıyor. Kalorifer radyatörüm ve tarmostatım (82 derecelik) yeni, antifiriz koyuldu... Ancak aracın fanı krank tahrikli olduğu için devamlı olarak dönüyor. Acaba bu sistem değiştirebilirmiyiz??

Ynt: Vitara Isınmama Sorunu!!!

yuzen_adam' Alıntı:
Arkadaşlar karbüratörlü lpgli vitaramın motoru bir türlü ısınamıyor. Çok zorlandığında bile cold noktasının sadece biraz üstüne çıkıyor. Kalorifer radyatörüm ve tarmostatım (82 derecelik) yeni, antifiriz koyuldu... Ancak aracın fanı krank tahrikli olduğu için devamlı olarak dönüyor. Acaba bu sistem değiştirebilirmiyiz??
Hocam geçen haftalarda benim de benzer bir sorun vardı. Problem orjinal olmayan termostattan olabilir, ben yan sanayi temostatı çıkarıp yetkili servisten orjinalini aldım. Sorun düzeldi.

%100 orjinal termostat ile bu işi halledebilirsin problem kalmaz max 45 tl dir

Belki uzak bir ihtimal ama radyatör de daha önce değişmişse ve orjinal çok pahalı olduğundan Çorum yapımı 3 petekli büyük radyatörlerden takılmışsa da araç ısınmayabiliyor.(orjinal 2 petekli ama yer müsait olduğundan biraz da yazın hararet yapmasın düşüncesiyle takıyorlar hatta bir arkadaş mercedes radyatörü takmıştı)

veteriner' Alıntı:
Belki uzak bir ihtimal ama radyatör de daha önce değişmişse ve orjinal çok pahalı olduğundan Çorum yapımı 3 petekli büyük radyatörlerden takılmışsa da araç ısınmayabiliyor.(orjinal 2 petekli ama yer müsait olduğundan biraz da yazın hararet yapmasın düşüncesiyle takıyorlar hatta bir arkadaş mercedes radyatörü takmıştı)

Valla eski plastik kazanlı orjinal radyatörü üzerinde aracın...

Merhaba,

vitara araçlarda ısınamama sorunu olduğunda ilk olarak termostatı kontrol etmek gerekiyor.

Vitara 'larda fabrika tarafından 82 C derece (180 Fahreneit) ve 88 C derece (192 Fahreneit) olmak üzere 2 farklı sıcaklık derecesinde termostat kullanıldı. Bu farklılık sanırım aracın satılacağı ülke hava koşulları dikkate alınarak tercih edildi.

internette yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda Vitara 'larda 2 tip termostat haznesi üretilmiş.

1. tip termostat haznesinde termostatın oturacağı yer 1milimetre derinliğinde boşluğa sahip ve termostatı buraya takıp, contayı yerleştirip üst metal parçayı sabitlediğinizde montaj tamamlanıyor.

2. tip termostat haznesi ise termostatın oturacağı yerde 4milimetre derinliğinde bir boşluğa sahip ve termostatın oraya sızdırmayacak bir şekilde (dikkat bu sızdırmazlık motor blokundaki suyun radyatöre giden hortum yönüne doğru sızdırmzlığı anlatıyor, motor dışına sızdırmazlık değil) takılabilmesi için termostatın etrafına lastik bir conta takılmasını gerektiriyor. lastik conta haricinde başka conta kullanılmıyor.

aşağıdaki linkte Suzuki fabrikasının bu konuda yayınlamış olduğu TSB denilen konuya açıklık getiren döküman mevcut :

http://kick-fix.com/All-Pdfs/TSB/16v-STAT-bung1.pdf

servisten orjinal termostat alınarak soruna çözüm bulunmasının nedeni sanırım servisin araca uygun olan termostatı tesbit edip satmasıdır.

saygılar

Ali

''Kalorifer radyatörü'' içeride bunaltıcak kadar sıcak üretebiliyormu .??

orjinal ısı göstergemiz oldukca sagır hatta duyup duymadıgı şüpheli dir. ;D

1,5 sene evvel 55 tl idi ojn.termostat şimdi kur düşük az ucuz olabilir. yan sanayii 20 tl den başlar 35tl kadar var kasinlıkle orjinal derim ,

bu işlemler esnasında radyatör şişletirseniz hoş olur .. kırmızı antifiriz mutlaka bulun ve koyun .derim .

::smiley: organik tip aliminyum motora en uygun olanıdır en kötü marka olsun ama illaki kırmızı olsun.. ;)

:D yanlışmı oldu ! ? 3 kuruş fazla olsun ama kırmızı olsun dogrusu bu .. ;D

Konu baya eski kalmış valla. Bende baya önce vitaramı sattım ama problemimi çözmüştüm. Kalorifer radyatörü tıkanmış ve ölmüş ayrıca haharet müşürüde iyice sağırlaşmıştı. Allahtan motora hararet yaptırmadan farkettik ve hortumlar, termostat, müşür, kalorifer radyatörünü tamamen değiştirerek sorunuma çözüm buldum. Daha sonra aldığım samurai aracımdada anında hotumları, müşürü, termostatı değişip kalorifer radyatörünü elden geçirdim ve sorunsuzca kullandım. Yaşlı araçlar olduğu için ve soğutma sisteminin içerisinde korozyona sebep olan su dolaştığı için anında müdahale hayat kurtarmak gibi birşey...

Ben cvp yazmadan siz cvbı vermişsiniz kendiniz.bende de aynı sorun vardı sıkıntı müşürdendi araç ne kadar çalışırsa çalışsın biraz artıyor ve kalıyordu müşürü değiştirdiğimde sorun bitmişti ki sizde bunu yapmışsınız zaten.

oguz1134' Alıntı:

Merhaba,

Kıbrıs hava şartlarında kendi aracımdan biliyorum kışın en soğuk zamanda bile araç çalışıp 300 - 400 metre kadar ilerlediğinde kaloriferden araç içerisine sıcak hava gelmeye başlıyor ve esas sorunuzuna gelince :

oguz1134' Alıntı:

evet kalorifer radyatörü içerideki insanı bunaltabilecek kadar sıcak üretebiliyor (Kıbrıs hava şartlarına göre, 82 C derece termostat ve 1992 model 1.6 5 kapılı JLX model için yazıyorum)

« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2010, 00:11:54 »

Ali arkadaşımız 10aylık konuya cevap yazmş bizde gaza gelip devam etmişiz. :D, ;D

;) sazan da olduk . ;D 10 aylık konuya devam etmenin manası yok .

Koray arkadaşımız gecen zaman içinde cok arac degiştirdi..

Arkadaşlar 2 gündür aracımı çalıştıramıyordum. Kontağı çevirince tık yoktu. Vurdurarak çalıştırdım sorunun aküden olacağını düşünmüştüm ama bu sabah araç çalıştı işe gittim ve öğle arası kontağı çevirdim yine tık yok. Yine vurdurarak çalıştırıp elektrikçiye gittim. Marş motorunun kömürlerini değiştriip sorunu çözdü.Yalnız aracı aldığımda bir fark vardı. Ön taraftaki fan sürekli çalışıyor. Daha önce aracımda hiç fan sesi duymuyordum . önceden Aracın ısıtmasında herhangi bir problem yoktu yine yok. Hararet normal ki hava soğudu fan ise sanki yaz sıcağında gibi çalışıyor. Sizce neden olabilir. ? Benim aklıma acaba fan daha önce çalışmıyormuydu sorusu geliyor? Hiç ses yoktu çünkü veya termostat mı arıza yaptı?..anlamadım gitti. Yardımcı olursanız sevinirim. Gerçi elektrikçiye yine gideceğim ama gidene kadar bilenler yardımcı olursa sevinirim.Ha bu arada araç önceden 2. veya 3. kontakta çalışıyordu, şimdi tek kontakta hemen çalşıyor.İyi mi oldu kötü mü anlamadım.Bu fan deli edecek beni.

o fan zaten hep çalışıyordu. sen farkında değilsindir. radyator fanı tahriğini motordan alır. araçla bir o da çalışır. arada sırada araç çalışırken merak edipte motor kaputunu açıp içine hiç bakmadınız gibi geliyor bana. :D :D :D

:D :D :D Hocam yemin ederim ki ses yoktu. Şimdi çok ses geliyor. Hani yazın sıcaktan fanlar deli gibi çalışır ya benim fanda öyle çalışıyor. Sanki yaz sıcağındayız. Anlamadım gitti. Sanki elektrikçi bişeyleri yükseltti. Deli gibi çalışıyor hocam. :D :D Bu arada İzmir de aşırı yağmur var. Aracı akşam elektrikçiden alıp direk eve geldim. Yağmurdan kaputu açıp fan ne kadar hızlı çalışıyor diye bakamadım ama inanın çok hızlı çalışıyor. Ben içeriden gelen sesin ne sesi olduğunu anlayamadım. Evi önüne geldiğimde araç çalışır haldeyken dışarı çıktım ve ses inanılmazdı. Ve bu ses içeriden de duyuluyor. Önceden böyle birşey yoktu. Kontağı çevirdiğim an fan çalışıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.