Vitara ALSAMMI ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kubhieg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,382

kubhieg

Yeni Üye
Yer
Tekirdağ
Web
www.netlarus.net
Selamlar ;

Bu aracı almayı planlıyorum,görüşleriniz nelerdir ? vitara kullanan arkadaşlar ne gibi problemlerle karşılaşır ? vs..vs...
,,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-avcilarin-dikkatine-110104291/detay/?favorite=1

Etiketler
vitara
Ynt: Vitara ALSAMMI ?

ne gibi problemlerle karşılaşır

90 model diyor... km 10000? herhalde motor elden geçmiş sıfırlamışlar. düzgün yapıldıysa yağ yakmaması lazım, yakıyorsa zaten bu yüzden satışa çıkmıştır.

Merhabalar
Arkadaşlar ben daha yeni aldım 1 ay oluyor 90model (aynısı) benimki standart araç valla bu paraya bu araçlar canavar gibi ben aracımla öyle bir yangın yollarından çıktımki öyle bir derelerden geçtimki aklınız şaşar tabii bu bana göre daha önce 4x4 araç kullanmadığımdan abartıyor olabilirim.
Şimdi gelelim konuya sizin için bu araç ikinci araç olacaksa ok.
Hayır ben bu aracı sürekli ailemle kullanacağım diyorsanız nok.
Benin için ikinci araç tabii yaşına göre masrafları olur size tavsiyem tabii bu benim için geçerli kaporta önemli değil.
Önce imkanınız varsa aracı lifte alın boşta lastikleri çevirin şaft ıstavrozlarına bakın boşluk var vuruntu yapıyorsa ön-arka şaft 4adet ıstavroz ve şaft balansı alma 300tl ben ıstavrozları daha yeni değiştirdim.
Arabayı çalıştırım mümkünse sabah soğukken şakırtı vuruntu sesi geliyorsa ısındıktan sonra ses gidiyor derlerse bırak uzaklaş motor istiyor1000tl - 1500tl arası.
Arabayı kullanırken 1000 devire kadar düş sonra gaza yüklendiğinde tekleme yapmadan yiyorsa ok.
Bu arabalar çok gaddar ben kendi aracımdan çok memnunum araziyi doğayı seviyorsan seni götüremeyeceği yer yok.

Tabii bunlar benim nacizane düşüncelerim şimdiden hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Merhaba,Semih beyin aciklamalari guzel.Dikkate almakta fayda vardir.
Ancak motor isteyen bir araca 1000-1500 oldukca az bir rakam,aman dikkat.
Belki parca fiyatlari ve iscilikleri cok dusuktur,bilmiyorum,sizi yaniltmayayim.
Sahsi fikrimdir.

Arabayı çalıştırım mümkünse sabah soğukken şakırtı vuruntu sesi geliyorsa ısındıktan sonra ses gidiyor derlerse bırak uzaklaş motor istiyor1000tl - 1500tl arası.

Onun ne kadar soğuk havada olduğu da önemli. Benim araba onu aşırı soğuk kış günlerinde 4 senedir arada bir yapıyor (şakırtı değil de hafif hafif tık tık tık şekilnde). Km 280bine geldi hala motor istemiyor.

12-13 yıldır 93 jlx kullanıyorum. birkaç kere yeni araç aldığım için için ikinci araç olarak kullanıldı ama nedense hep diğer yepyeni araçları sattım o kaldı. Halen günlük kullanıyorum. Evet enjektor yok karburotorlu , 16 valf değil 8 valf , metal top değil hard top ama gerçek şu ki her koşula uyum sağlayan başarılı bir araç bence. Birazda keyif işi ..... 8)

ttogan' Alıntı:
Merhaba,Semih beyin aciklamalari guzel.Dikkate almakta fayda vardir.
Ancak motor isteyen bir araca 1000-1500 oldukca az bir rakam,aman dikkat.
Belki parca fiyatlari ve iscilikleri cok dusuktur,bilmiyorum,sizi yaniltmayayim.
Sahsi fikrimdir.
Arkadaşım tamirci arabalarımda sorun olduğunda bende tulum giyerim iyi bir çırak sayılırım :smiley:
MİCOMİCO' Alıntı:
12-13 yıldır 93 jlx kullanıyorum. birkaç kere yeni araç aldığım için için ikinci araç olarak kullanıldı ama nedense hep diğer yepyeni araçları sattım o kaldı. Halen günlük kullanıyorum. Evet enjektor yok karburotorlu , 16 valf değil 8 valf , metal top değil hard top ama gerçek şu ki her koşula uyum sağlayan başarılı bir araç bence. Birazda keyif işi ..... 8)
Bende 2013 model bir araç daha var onu hanım kullanıyor bense 90 model vitara metal top arabama aşığım ;-)
sakyuz' Alıntı:

Onun ne kadar soğuk havada olduğu da önemli. Benim araba onu aşırı soğuk kış günlerinde 4 senedir arada bir yapıyor (şakırtı değil de hafif hafif tık tık tık şekilnde). Km 280bine geldi hala motor istemiyor.
Bu şakırtı veya tıkırtı hareket halindeykende yapıyorsa yatakları kontrol ettirmenizde fayda var sararsa daha büyük sorun açar bir takım yatak 40tl - 50tl arası işçilik, yağ, yağ filtresi değişimi 200tl civarı halledilir.

Herkese bol çamurlu, neşeli günler dilerim.

Bu şakırtı veya tıkırtı hareket halindeykende yapıyorsa yatakları kontrol ettirmenizde fayda var sararsa daha büyük sorun açar bir takım yatak 40tl - 50tl arası işçilik, yağ, yağ filtresi değişimi 200tl civarı halledilir.

Benimki şu şekilde: Hava sıcaklığı -10 dereceyi bulduğu bir gece arabayı sanayiye geceden bırakırsak ertesi sabah hala -10 dereceyse usta geldiğinde ancak görebilir.. 15-20 saniye içinde kayboluyor. Motor ısındıktan sonra devam ediyor olsaydı o zaman motoru açmak lazımdı tabi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,991
Kayıtlı Üye Sayımız
166,739
Kaydolan Son Üyemiz
serhat dinç

Çevrimiçi üyeler

Geri