Vitara 1.6 mı yoksa 2.0 mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan benbekirya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,586

benbekirya

Yeni Üye
Yer
Ankara
Merhaba arkadaslar ileride allah kısmet ederse bı vıtara almayı dusunuyoruz 13 14 arası fıyata acaba beni bıraz bılgılendırırmısınız yedek parça nasıldır fazla sorun verırmı ayrıca en cok yakıt konusu onemlı benzın/Lpg mi yoksa Dizelmi onerırsınız hangısınde daha fazla sorun olur ve ayrıca 1.6 motor olan cekişi nasıldır cok hantal kalırmı su ankı baktıgım ılanlar bunlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-satilik-suziki-vitara-45144056/detay/ 96 model 2.0 motor
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-arazi-icin-doga-severler-icin-52946850/detay/92 1.6 motor
Ankarada yasıyorum şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Vitara 1.6 mı yoksa 2.0 mı ?

Forumu tararsanız bu konuların bir çok başlık halinde ayrıntılı olarak tartışıldığını göreceksiniz.
Özetle; parça bulunabilirliği- ucuzluğu, yakıt tüketimi, off road modifiyesi açısından 1.6 JLX daha avantajlıdır.
Güç, performans açısından 2.0 v6 daha üstündür.
Dizel olanlar peugeot HDI motorludur, yakıt tüketimi en düşük Vitara'dır, çeşitli sebeplerden pek tutulmaz.

Abdullah bey çeşitli sebeplerden dolayı HDI lerin tutulmadığını belirtmişsiniz. Sonu gelmez bir tartışma başlatmak değil niyetim ama, bari çeşitli nedenleride açıklasaydınız. Biz kullanıcılar aydınlansaydık :smiley:

camouflage' Alıntı:
Abdullah bey çeşitli sebeplerden dolayı HDI lerin tutulmadığını belirtmişsiniz. Sonu gelmez bir tartışma başlatmak değil niyetim ama, bari çeşitli nedenleride açıklasaydınız. Biz kullanıcılar aydınlansaydık :smiley:
Hocam maksadım sizin araçları kötülemek değil belki kısa bir cümle olunca böyle bir anlam çıkardınız.
Ne kasdettiğimi aslında biliyorsunuz . Bu araçların pejo motorlu olması, şifreli kontağı vs.... belki de çoğu şehir efsanesi de olsa hakkında bir çok şaibe var.
Benim anlatmaya çalıştığım bunların doğru veya yanlış olduğu değil, ama tutulmadığı bence bir realite.
Zaten bu konuda çok net bir sonuç olmadığından önceki mesajımda sadece "tutulmaz" deyip geçtim. İşin gerçeklik boyutunu araştırmak ve sonuçta alıp almamak soruyu soranın işi.
Sizin de dediğiniz gibi benim amacım da sonu gelmez bir tartışma başlatmak değil ama; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=27986.0 linkindeki
"Bir ara bu aracımı almadan önce bende ilgilenmiştim. Araçda kronik bir code hatası olduğunu durup dururken kapıları kilitlediğini, müzik sistemini devre dışı bıraktığı bilgilerinide edinmiştim. Zira aynı paraya benzinli alıp LPG takıldığında kullanım maliyetide daha ucuza gelmektedir.
Bilginize İlhami..."
cümlesi tutulmamasının sebepleri hakkında fikir verir.
Sürç-i lisan ettiysek affola. ;D ;D ;D

veteriner' Alıntı:
Forumu tararsanız bu konuların bir çok başlık halinde ayrıntılı olarak tartışıldığını göreceksiniz.
Özetle; parça bulunabilirliği- ucuzluğu, yakıt tüketimi, off road modifiyesi açısından 1.6 JLX daha avantajlıdır.
Güç, performans açısından 2.0 v6 daha üstündür.
Dizel olanlar peugeot HDI motorludur, yakıt tüketimi en düşük Vitara'dır, çeşitli sebeplerden pek tutulmaz.

İlhami ağabeyimi kızdırayım azcık Abdullah bey demiş ki en az yakan Hdi diye.....İlhami abi benim 1,6 full yapılı halde 1600 kg geliyor km de LPG ile 0.220 kuruş yakıyor ;D ;D ;D ;D
Çağlar çıldırıyor bu işe olsun benim bagajım büyük diyor lpg deposu yok diye avunuyor....
Bu arada hdi vitaraların öcü olarak görülmesi tamamen zamanında normal benzinli jlx lere dizel motorlar takılıp piyasaya çıkan araçların motorlarının uyumsuzluğu sanırım mazda motorları takılmıştı zamanında çıkan sorunlar yüzünden hdi ların üzerine bir kabuş gibi çöktü bu şehir efsanesi yapıştı kaldı dizelde nazlı olarak satılmaya başlandı yoksa şifre sistemi kolay bir şekilde iptal ediliyor sorun olmadan ayrıca citroen ve peugeot motorunuda yabana atmamak lazım bizim şirkette bir berlingo var 4 kez sağlam kaza yaptı 2001 model 430.000 kmlerde ilk motor 350.000 de yapıldı oda kazadan dolayı inanın bir araç bu kadar hor kullanılabilir ama halen gidiyor

Sonuçta hepsi bir avuç civatadan oluşan ticari mal bunlar. :smiley: herkesin içinde birbirimizi kıracak değiliz.
''Suzuki forumda siz benim kapının önünden geçersiniz'' o zaman görüşürüz ;D
Benim HDI yi seçmekteki iki maksadım; daha önce kullandığım XL7 nin dizel oluşu ve memnun olmam, Çağlar gibi otomotiv sektöründe hizmet veren birinin tercih etmesi ;) Şimdiye kadar şifre panelinden hiç bir sıkıntı yaşamadım bu yüzdende iptal ettirmedim. Sıkıntı yaşayan çok ise benimde yaşamayacağım anlamına gelmez, o zamanda iptal ettiririz olur biter.
Araçta hız beklentisi olanların bu aracı düşünmemesi gerektiğine inanıyorum. Ama detayı fazla bilmemekle birlikte 30'' lastiği ayna-mahruti değiştirmedende rahatça çevirebiliyor.
Devir-daimi değiştirdiğimde aynı parça olmasına rağmen üzerinde Peugeot yazıyorsa daha ucuz, Citroen yazıyorsa daha pahalı bir fiyatla karşılaştım. Kullanıcıların aklında olsun.
Bana kalırsa, belkide içerisinde bulunduğum durum itibari ile böyle düşünüyorum ;D . Otomatik viteslisi olsa tam binilecek araba :smiley:
Ama çekik gözlü capon yapmamış işte. ;D

camouflage' Alıntı:
Sonuçta hepsi bir avuç civatadan oluşan ticari mal bunlar. :smiley: herkesin içinde birbirimizi kıracak değiliz.
''Suzuki forumda siz benim kapının önünden geçersiniz'' o zaman görüşürüz ;D
Benim HDI yi seçmekteki iki maksadım; daha önce kullandığım XL7 nin dizel oluşu ve memnun olmam, Çağlar gibi otomotiv sektöründe hizmet veren birinin tercih etmesi ;) Şimdiye kadar şifre panelinden hiç bir sıkıntı yaşamadım bu yüzdende iptal ettirmedim. Sıkıntı yaşayan çok ise benimde yaşamayacağım anlamına gelmez, o zamanda iptal ettiririz olur biter.
Araçta hız beklentisi olanların bu aracı düşünmemesi gerektiğine inanıyorum. Ama detayı fazla bilmemekle birlikte 30'' lastiği ayna-mahruti değiştirmedende rahatça çevirebiliyor.
Devir-daimi değiştirdiğimde aynı parça olmasına rağmen üzerinde Peugeot yazıyorsa daha ucuz, Citroen yazıyorsa daha pahalı bir fiyatla karşılaştım. Kullanıcıların aklında olsun.
Bana kalırsa, belkide içerisinde bulunduğum durum itibari ile böyle düşünüyorum ;D . Otomatik viteslisi olsa tam binilecek araba :smiley:
Ama çekik gözlü capon yapmamış işte. ;D
Abi aslında bu HDI'ye en çok ihtiyacınız olan benim. Aracı hobi yanında iş amaçlı da kullandığım için yakıtı hesaplamam lazım
LPG işi de bizi bozar. Bu nedenle bir kaç kez HDI almaya niyetlendim ama bu şehir efsaneleri korkuttu beni.

selamlar bende bir şeyi merak ediyorum 1.6 jlx lerde beygir gücü farklı olanlar var 100 beygir altı ve 100 beygir üstü (tam olarak dogrumu bilmiyorum);bu araclar arasında performans farkı var mı ? teşekkürler

veteriner' Alıntı:
Japon üretimler 90 beygir(97 modele kadar )
İspanyol üretimler 98 beygir.

Japon JLX, 98 yılında da üretildi, 98 modellerin bir kısmı Japon. Bende bir tane var. Selamlar.

selamlar
bende 98 1.6 var otomatik ispanyol yolda arahızlaması falan gayet iyi power şanzıma geçince çıldırıyo gayet memnunum az da yakıyo e vergiside
çok güzel ama sonuçta 1.6 yani
ama yeni kasalardan memnun değil millet çok az test imkanım oldu benimki gibi gücü hissettirmedi ama detaylı bilmiyorum

selam arkadaşlar adım umut ankarada yaşıyorum. doğa ve av tutkunuyumdur
aranıza yeni katalım 2000 1.6 5k jlx vita aldım ilginçtir ama orjinal 60.000 kilometrede
smiley.gif

aracımdan çok memnunum ancak keşke 2000 motor otomatik V6 alsaydım dedim. araç alacak arkadaşlar ısrarla söylüyorum 2.0 V6 ya bakmadan 1.6 almasınlar...

Arkadaşım eger yakıt ve yedek parça önamliyse 1.6 jlx alıp gönül rahatlığıyla bineceksin çok dik ranpalarda haliyle seni belki tatmin etmiyebilir kullanma amacını yazmadıgın için böyle diyorum ama benim aracımda 1.6 av ve dogayla içiçe biriyim yaşadıgım yerde ERZİNCAN,ben Erzincan gibi bi yerde memnun kaldıysam sen Ankara`da bu aracı baş tacı yaparsın.

benim asıl memleketim kemaliye :smiley: hemşeriymişiz...
av ve doğa tutkusu olan bir insanım... erzincana da 2-3sefer keklik için geldim... yani kullanma amacım ve yerim ankara değil örneğin bir ördek avında çamurlu ve dik rampalarda v6 daha başarılı... ben 1.6yı kötülemiyorum sadece v6nın daha performanslı ve yakıt olarak ta çok farkı olmadığını test ettim sadece bunu aktarıyorum yani açıkçası v6, 1.6dan daha güçlü ve bu gücüde arazide arayabilirsin
saygılarımla

memleket erzincan demek buna çok sevindim,bence senin işini 1.6 fazlasıyla görür ranpada belki biraz sıkıntı ama çamurda gayet başarılı kullandıgın lastikte önemli derim hemşerim sana saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri