Vitara 1.6 JLX Motor Ömrü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nkurtkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,119

nkurtkaya

One life, live it!
Vitara 1.6 Benzinli motorların ömürleri (normal kullanım şartlarında) kaç bin km'dir? 300 bin? 500 bin?
Bir motor ömrü boyunca kaç sefer rektefiye edilebilir? Bir sınırlaması var mıdır?
Motorun rektefiye edilmesi toplam motor ömrüne nasıl etki eder?

Etiketler
Ynt: Vitara 1.6 JLX Motor Ömrü

Kullanım ve bakım şartları çok önemli faktörler, dolayısı ile bu sorunun cevabı çok görecelidir.Kimi 200000 Km kimi 5000000 Km kimse bilemez. Genel olarak en iyi bilecek kişler servislerde bu iş ile ugraşan ustalar olacaktır. Benim kulaktan duyma bilgilerim ise
iyi bir kullanım ve bakım ile 3000000 Km'leri bulmak mümkün. Bu km'lerin üzerinde kullanmakda mümkün olabilir ama motor'un performansı düşük tüketimi fazla olarak kullanım gibi birçok etmen ortaya çıkacaktır.

Sonuç :smiley: Vitara motorları iyi bakılırsa uzun ömürlü ve sorunsuz motorlardır. Sizi üzmeden uzun yıllar iyi işler çıkaracaktır.

Benimde JLX sahibi olduğum zamanlar sıkca merak ettiğim bir konuydu.
Arada bir bakıma gittikce diğer arabaların km sayaçlarına çaktırmadan bakar sahiplerine ve ustalara sorardım :smiley:
Hali hazırda 270.000 - 290.000 km de motor yapılmadan giden araçlar görmüştüm.

Hayalimde bir Defender 110 var. Ancak gerçek hayata gelince hayalimdeki araca ulaşmak şuan için biraz zor olacak gibi. Üstelik bu benim asfalt dışına çıkaracağım ilk aracım olacak (gerçi 4X4 aracım da var ama o "şehirli"lerden). Dolayısı ile alması kolay, modifiyesi kolay, işletmesi ve bakımı kolay bir araçla "hem bu işe adım atayım hem de tecrübe kazanayım" diye düşünmeye başladım. İşte bu noktada Suzuki Vitara 1.6 JLX uygun bir seçenek olarak görünüyor.

Hakan bey, sizce hangi model yılı ve hangi km aralığında bir araç uygun olur? Daha açık olarak şöyle sorayım; yeniden Vitara alıp modifiye edecek olsanız nasıl bir araca bakardınız? Yıl ve km olarak. 3 kapı mı 5 kapı mı tercih ederdiniz?

nkurtkaya' Alıntı:
Hayalimde bir Defender 110 var. Ancak gerçek hayata gelince hayalimdeki araca ulaşmak şuan için biraz zor olacak gibi. Üstelik bu benim asfalt dışına çıkaracağım ilk aracım olacak (gerçi 4X4 aracım da var ama o "şehirli"lerden). Dolayısı ile alması kolay, modifiyesi kolay, işletmesi ve bakımı kolay bir araçla "hem bu işe adım atayım hem de tecrübe kazanayım" diye düşünmeye başladım. İşte bu noktada Suzuki Vitara 1.6 JLX uygun bir seçenek olarak görünüyor.

Hakan bey, sizce hangi model yılı ve hangi km aralığında bir araç uygun olur? Daha açık olarak şöyle sorayım; yeniden Vitara alıp modifiye edecek olsanız nasıl bir araca bakardınız? Yıl ve km olarak. 3 kapı mı 5 kapı mı tercih ederdiniz?
Mümkün oldugu kadar yüksek model olmalı..
Tavsiyem 1998/2000 ve üstü km 50000/90000km aralıgında 5 kapı tavsiye ederim.
Hem bu yıl aralıgındaki Vitaralar İspanyol üretim 98Hp yani 8 Hp daha güçlü digerlerinden..
Modifiye ise kit 900Euro-Kilit350Euro-Lastik Maxxis örnek Adet185YTL-Lpg 1000/1500YTL-Demir tampon500YTL-VinçTmak600YTL
Telsiz 150-200YTL-Ukilit strap kurekbörek bişiler para değil.Zaman ve emek ile süper bir araç olacaktr.

Ben de 5 kapı düz vites olarak düşünüyorum. Model de 98-99 ve mümkünse 100.000 km altı bir araç.
İspanyol yapımı olnaların daha güçlü olduğunu sizden öğrendim, bilgi için teşekkür ederim. Peki, Japon yapım mı İspanyol yapım mı? Hangisi tercih edilmeli? Yanlış hatırlamıyorsam bazı kullanıcılar Japon yapımını daha iyi olarak değerlendiriyor (Motor gücü farkı haricinde)

Japon yapımları incelemedim, ispanyada Santana Motor (Santana Motor S.A.) Land Rover ve Vitaraları üretip
Avrupaya Santana olarak pazarlıyor, Askeri araçlar üretiyor.

Suzuki ile sanırım anlaşmaları var, yada eski kasaları üretiyorlar, ilişkinin esası nedir bilemem ama İspanyada halen eski kasalar üretiliyor..

http://www.santana-motor.es/SantanaMotor/porta.htm
Bu linkden üretimlere bakabilirsiniz. Kolay gelsin..

merhaba ben adanadan mehmet yazılarınız çok hoş bende 1998 suzuki vitara (hardtop 3 kapı )modeli arıyorum ama satan yok galiba ,yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi sabahlar

Kullanmadan kullanmaya fark var.Tabiki zamanında ve eksizsiz yapılan bakımlar
80000 de motor yiyen biliyorum.200000 daha ilk günki gibi saat gibi çalışan motorlar var. ;)

Benim Grand Vitara 210 binde.Hala saat gibi çalışıyor.Herhangibir rektifiye görmedi

Bakimlar zamaninda yapildi ise ve motor surekli yuksek devirde kullanilmadi ise cok yuksek km le ulasabilir her motor. Omur bicmek yanlis olur. Benim aracimda 175binde ve -20 de tek mars ile calisiyor ve 200 km hizi hic zorlanmadan almakta (1.9 dizel 130 beygir) Taksiciler genelde mazotlu arac kullanir fakat lpg li taksilerin kmlerine dikkat edin cogu 800binden assagida degildir. Inanmasi guc fakat bazilari motor yenilenmeden buralara kadar gelmistir. Yani kisacasi 200-300 bin km araclar daha genc araclardir. Fakat tabi arac icinde hersey motor degil.

ahmetvargelen' Alıntı:
Bakimlar zamaninda yapildi ise ve motor surekli yuksek devirde kullanilmadi ise cok yuksek km le ulasabilir her motor. Omur bicmek yanlis olur. Benim aracimda 175binde ve -20 de tek mars ile calisiyor ve 200 km hizi hic zorlanmadan almakta (1.9 dizel 130 beygir) Taksiciler genelde mazotlu arac kullanir fakat lpg li taksilerin kmlerine dikkat edin cogu 800binden assagida degildir. Inanmasi guc fakat bazilari motor yenilenmeden buralara kadar gelmistir. Yani kisacasi 200-300 bin km araclar daha genc araclardir. Fakat tabi arac icinde hersey motor degil.

650-700 bin yapan dizel taksi albealar biliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

SON KONULAR

Geri