VIC Ekranında Service 4WD Switch Sorununu Giderme Yöntemleri.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan viper22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,878
Bende aynı hatayı 96 model araçta alıyordum. Switch hatası olduğunu düşündüm ve switchten VIC ekranına giden bağlantıları kontrol ettim, switch ve kablo çalışıyordu. Sorunun VIC ekranında olduğunu anladım ve içini açıp 14, 15 ve 19 numaralı pinlerin gidişlerini kontrol ettim, görmesi çok zor bir kısımda 2 adet yolun koptuğunu tespit ettim ve yeni hat çekerek bunu düzelttim ve şuan 4wd ekranda çalışıyor ve hata mesajı yok.

Sizde switch ve kabloların doğru çalıştığını 14,15 ve 19 numaralı pinlere arazi kolunu değiştirdiğinizde şase geliyormu diye kontrol edip sorunu bulabilirsiniz. Bu pinler 96 model araç için geçerlidir. Eğer diğer modellerde farklıysa switche giren kablo renklerini VIC soketinde bulun. 96 model aracın tam elektrik dökümanı elimde mevcut, elektrik elektronik arızası yaşayan arkadaşlara yardımcı olurum. Bu döküman sayesinde aracın tüm sensor switch problemlerini çözdüm, klima, silecek, aydınlatma vs...

14 nolu pin siyah/kırmızı çizgili
15 nolu pin gri/turuncu çizgili
19 nolu pin açık yeşil/turuncu çizgili
Merhabalar hocam. Bende de 95 model zj var. Aynı hatayı veriyor vic ekranda. Rica etsem elektrik şemasını mail atabilir misiniz blterl.blt@gmail.com
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,191
Kayıtlı Üye Sayımız
172,114
Kaydolan Son Üyemiz
Ahmetalp0666

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst