Venedik Te Kendi Botunu Kullanmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışözgür Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,446

barışözgür

Kamp II
herkese merhaba

haziranda yanımıza 3,30 şişme botumuzu ve 9,9 motorumuzu alarak avrupa turu yapmayı planlıyoruz.

başlıktanda anlaşılacağı gibi

vedenik te kend botunu kullanan ve ya araştıran oldumu acaba..?

İlginç bir fikir !..
Sizin için GUGL-Abi'ye sordum , şunları söyledi : ''.... Venedik Kanallar'nın da bir 'şehir içi trafik yolu' olduğunu unutmayın !.. Orada da araba sürmenin değilse de bot kullanmanın kuralları var !....''
Veeee şu website ile karşılaştım : How to Use Your Own Boat in Venice Italy (If You're Not George Clooney) With Form You Need - Golden Glow
George Clooney OLMASAN DA , Vnedik Kanallarında bot kullanabilirsin !....diyor
İlgili LiNK'ten alıntıladım aşağıdaki foto-dökümanı ....
En sonda da bahsediyor ki ; orada bir Gulia Abla(!) var ... Çok yardımsever :smirk:... Hediyesi 80 Euro ile sizin için bütün bu bürokratik işlemleri hallediyor...MUŞ(?!?)
Hadi size kolay gelsin ....
Anılarınızı izlemek istiyoruz tabii ki :smiley:
BALKAN30.jpg

İlginç bir fikir !..
Sizin için GUGL-Abi'ye sordum , şunları söyledi : ''.... Venedik Kanallar'nın da bir 'şehir içi trafik yolu' olduğunu unutmayın !.. Orada da araba sürmenin değilse de bot kullanmanın kuralları var !....''
Veeee şu website ile karşılaştım : How to Use Your Own Boat in Venice Italy (If You're Not George Clooney) With Form You Need - Golden Glow
George Clooney OLMASAN DA , Vnedik Kanallarında bot kullanabilirsin !....diyor
İlgili LiNK'ten alıntıladım aşağıdaki foto-dökümanı ....
En sonda da bahsediyor ki ; orada bir Gulia Abla(!) var ... Çok yardımsever :smirk:... Hediyesi 80 Euro ile sizin için bütün bu bürokratik işlemleri hallediyor...MUŞ(?!?)
Hadi size kolay gelsin ....
Anılarınızı izlemek istiyoruz tabii ki :smiley:Ekli dosyayı görüntüle 62004
Googling yaptığımda ingilizce olarak başka sayfa bulamadım zaten anlıyacağınız baktım zaten julia ablanın yaptığı yanlış hatırlamıyorsAm normal teknenin demirlemesi içindi. Planı eşim yaptığından ismini hatırlamıyorum fakat venedik e yakın bir yerde kamp var ve botla ulaşımı ordan sağlıycaz

...Sandal motorunuzun gücü 9,9 veya küçükse , licence gerekmez.... Herhalde bu cümle sizin için geçerli olan kural olsa gerek :smiley:

1) http://www.brussaisboat.it/en/pleasure-craft/navigation-rules.html

NAVIGATION INSIDE THE CANALS IS PERMITTED ONLY TO PLEASURE BOATS PROPERTY OF RESIDENTS IN VENICE AND ISLANDS OF THE LAGOON, OR TO WHOM HAS A CONCESSION TO OCCUPY A WATER SPACE IN THE CITY CENTER OR ALONG GIUDECCA, AND WITH A GROSS TONNAGE UNDER 5 TONS.
(((Sadece şehir sakinleri vb botla kanallarda gezebilir(?) gibi bir anlam var sanki???)))

2) Bir de 1997 senesine ait kurallar manzumesi buldum ..... Hız limitlerinden , uyulacak kurallara kadar hepsi var PDF dosyada ...Ama GÜNCEL Mİ?...Allah bilir (!)
Bu PDF'yi eklemeye çalıştım dosya olarak da ...... Bot ile ilgili bölüm bu =>
Art. 7
BOATS
1. To prevent damage to banks, embankments, bridges and any other boats, iron-hulled boats (except for ACTV boats) must be equipped with ferrules, fixed bumpers and/or rubbing strakes that must be in rubber, plastic or cord.
2. Motorboats must have an exhaust pipe located in the stern and turned downward.
3.Motorboats must keep the noise emissions to the lowest possible allowable by law.
Alteration or application of devices that eliminate or reduce the effects of the silencer are strictly prohibited.
Boats must also be equipped with a device for acoustic signals of moderate sound intensity, in the limits of what is required by the prevailing specific law.
Use of multi-note indicators is prohibited and indicators must be used properly.
4. Traditional Venetian boats, listed below, can transit and stay in the channels and canals reserved for city traffic only if constructed in wood and in respect of the maximum dimensions allowable for such canals:
batela - batela a coa de gambero - batelon - bragozzo - burcela - caichio - caorlina - comacina - boats representing the rowing clubs - gondola - gondolino - gondolone - mascareta - peata - puparin - sampierota - sandalo - sandolo buranelo - sandalo da barcariol - sandalo da fossino - sandolino - sciopon - varigola - veneta - vipera.
5. Iron boats, except for A.C.T.V. and A.M.A.V. boats, exceptional transport and city maintenance (floating pontoons), constructed after execution of these regulations cannot transit in channels and canals.

3) The Automatic Remote Grand Canal Observation System (ARGOS)....denilen bir sistemle , kameralarla sürekli kanallar gözleniyor ve 2008 ve sonrasında da SINIRLI KANAL TRAFİĞİ gibi bir uygulama var.....mış(!) Epey cezalar yazarak , kanallardaki trafik artışını o yıllar ve sonrasında durdurmayı/sınırlamayı başarmışlar !..
Access and traffic management in the Grand Canal through ARGOS | CivitasInitiative

4) 2015 tarihli kurallar manzumesi de bu link'te yer alıyor (İtalyanca çeviri gerekecek): http://rene.seindal.dk/upload/2015/02/96_Circolazione_acquea___gondole.pdf
Bu link kapsamında da kayaking , dragon boats,kano vb kullanımlar için belli kanallardaki uygulanan kısıtlamalar var :Kayaking ban in Venice - René Seindal

Ekli dosyalar

• Regulations_for_water_circulation.pdf
    69.9 KB · Görüntüleme: 486

...Sandal motorunuzun gücü 9,9 veya küçükse , licence gerekmez.... Herhalde bu cümle sizin için geçerli olan kural olsa gerek :smiley:

1) Brussa Is Boat - Noleggio barche da trasporto e diporto Venezia - Navigation rules

NAVIGATION INSIDE THE CANALS IS PERMITTED ONLY TO PLEASURE BOATS PROPERTY OF RESIDENTS IN VENICE AND ISLANDS OF THE LAGOON, OR TO WHOM HAS A CONCESSION TO OCCUPY A WATER SPACE IN THE CITY CENTER OR ALONG GIUDECCA, AND WITH A GROSS TONNAGE UNDER 5 TONS.
(((Sadece şehir sakinleri vb botla kanallarda gezebilir(?) gibi bir anlam var sanki???)))

2) Bir de 1997 senesine ait kurallar manzumesi buldum ..... Hız limitlerinden , uyulacak kurallara kadar hepsi var PDF dosyada ...Ama GÜNCEL Mİ?...Allah bilir (!)
Bu PDF'yi eklemeye çalıştım dosya olarak da ...... Bot ile ilgili bölüm bu =>
Art. 7
BOATS
1. To prevent damage to banks, embankments, bridges and any other boats, iron-hulled boats (except for ACTV boats) must be equipped with ferrules, fixed bumpers and/or rubbing strakes that must be in rubber, plastic or cord.
2. Motorboats must have an exhaust pipe located in the stern and turned downward.
3.Motorboats must keep the noise emissions to the lowest possible allowable by law.
Alteration or application of devices that eliminate or reduce the effects of the silencer are strictly prohibited.
Boats must also be equipped with a device for acoustic signals of moderate sound intensity, in the limits of what is required by the prevailing specific law.
Use of multi-note indicators is prohibited and indicators must be used properly.
4. Traditional Venetian boats, listed below, can transit and stay in the channels and canals reserved for city traffic only if constructed in wood and in respect of the maximum dimensions allowable for such canals:
batela - batela a coa de gambero - batelon - bragozzo - burcela - caichio - caorlina - comacina - boats representing the rowing clubs - gondola - gondolino - gondolone - mascareta - peata - puparin - sampierota - sandalo - sandolo buranelo - sandalo da barcariol - sandalo da fossino - sandolino - sciopon - varigola - veneta - vipera.
5. Iron boats, except for A.C.T.V. and A.M.A.V. boats, exceptional transport and city maintenance (floating pontoons), constructed after execution of these regulations cannot transit in channels and canals.

3) The Automatic Remote Grand Canal Observation System (ARGOS)....denilen bir sistemle , kameralarla sürekli kanallar gözleniyor ve 2008 ve sonrasında da SINIRLI KANAL TRAFİĞİ gibi bir uygulama var.....mış(!) Epey cezalar yazarak , kanallardaki trafik artışını o yıllar ve sonrasında durdurmayı/sınırlamayı başarmışlar !..
Access and traffic management in the Grand Canal through ARGOS | CivitasInitiative

4) 2015 tarihli kurallar manzumesi de bu link'te yer alıyor (İtalyanca çeviri gerekecek): http://rene.seindal.dk/upload/2015/02/96_Circolazione_acquea___gondole.pdf
Bu link kapsamında da kayaking , dragon boats,kano vb kullanımlar için belli kanallardaki uygulanan kısıtlamalar var :Kayaking ban in Venice - René Seindal
ilginiz için teşekkür ederim.

sanırım sizde bu yaz avrupa turu planlıyorsunuz

Evet..... :smiley:

Venedik by car ...:wink:
uzun zaman oldu siz ne yaptınız ....

ben botuda yanıma alarak avrupa turuna çıktım fakat meteo nedeniyle venedik rota dışı kaldı.

ama fransada farklı yerlerde kullanma şansım oldu ....
şunu söyleyebilirim

botlar kimsenin umru değil...
türkiyeden çıkarken ve girerken bile ...

liman kaydı olmayan bir takımla bile çıkılabilir..

venedik işine gelince seneye kaldı

uzun zaman oldu siz ne yaptınız ....

ben botuda yanıma alarak avrupa turuna çıktım fakat meteo nedeniyle venedik rota dışı kaldı.

ama fransada farklı yerlerde kullanma şansım oldu ....
şunu söyleyebilirim

botlar kimsenin umru değil...
türkiyeden çıkarken ve girerken bile ...

liman kaydı olmayan bir takımla bile çıkılabilir..

venedik işine gelince seneye kaldı
"Arabalı aile Venedik'e giderken" başlıklı bir konuda seyahatimizi anlattım...
izleyebilirsiniz :smiley::p:p
Gezenbilir içinde yer alıyor....

Bot ile öaceralarınızı görmek isteriz vallaaaa!..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR