Ben şu an samara sahibiyim. Arabamı özellikle kışın çok erken saatlerde çalıştırmak zorundayım. -5 veya -10 derecede tek seferde çalışıyor. Bu güne kadar 16 civarında arabam oldu fakat Kışın zemherinin ortasında sabah saat 5 civarında hiçbirisi çalışmadı. Lada hariç. Bu araba benim 3'üncü samaram.
Lada'nın iki büyük özelliği var,
1-Çok soğuklarda rahat çalışıyor.
2-Kaloriferi çok güzel, ilk 4 dakika içinde arabayı ısıtıyor.
Arabam 93 model, çok temiz ama bu yaz vega almayı istiyorum. Fakat vega hakkında bilgi sahibi değilim. Eğer samara gibi değilse almayacağım.
Arkadaşlar teknik bilgi haricinde cevap bekliyorum. Kullanım durumu hakkında.
niva 'dada konfor fazla yok zaten.niva arazi aracı olduğundan arazide sizi bırakmaz.vega samara kalır çamurda niva kalmaz.yakıt yönünden vegadan fazla yakar.ama samaradan memnunsanız size yetiyorsa bence değiştirmeyin.çünkü başka araca uyum sağlamakla yeni değişik arıza unsurları olabilir.bildiğiniz araç en iyisidir.yine sizin fikrinize karışamam.karar sizin.
ladaların artıları cokdur vegalarda samara gibi kış aylarında tek marş la casılısır vega almak istiyorsanız 16 v leri şidetle tavsiye ederim daha konforlu ve daha seridirler
Ercan ustam burdayken bize laf düşmez aslında ama Vega bana daha narin ve daha sorunlu gibi geliyor samaraya göre . Samara gözümde , düzgün bakıldığı taqkdirde taş gibi araba ama aynı güveni vega vermiyor sanki . Tabi vega kullanmadım ben bilmiyorum sizler ne dersiniz ...
Niva konusunda konfor yine pek yok ama yüksektesin İyi bakılan bir niva kolay kolay yolda belde bırakmaz , karda soğukta kalmaz Nivanın en az samara kadar hatta daha fazla dayanıklı olduğunu düşünüyorum . Ama yakış konusunda arkadaşlar yazmış zaten gazda 25 kuruşları hatta son zamnlara az daha fazla bir rakamı göze almak lazım
SUVARİ ben 2004 1,5 16 v vega HB sahibiyim araç oldukça seri ve ekonomik samaraya göre bir hayli elektronik motor yag seviyesinden cam suyuna kadar araç üzerinde bozulan ampule kadar uyarı sistemi var,
uzun yolda 94 E 200 mercedesin ensesinden inmedi buda performansı parça samaradan çok az pahalı saglamlık hemen hemen samarayla aynı narin görünüme karşın
başka yardımcı olabilecegim bir konu olursa bilgim dahilinde seve seve yardım ederim.