Ne kadar kazık o kadar tecrübe kazanır insan bu van kahvaltısını van,da yapmayan bilemez yöreye has ürünler sunulur markette satılan x marka şeyler değil allı pullu lafları reklamları yememek lazım
Ben Van'da pek çok yerde, otellerde vs Van kahvaltısı yaptım, Van kahvaltısı Van'da yenir diyebilirim...Kavurma bile vardı kahvaltıda öyle diyeyim ;D ;D ;D ;D
Kesinlikle... Van kahvaltısını Van'dan başka yerde yemeye kalkmayın. Hem alakasız şeyler, hem de iyi bir hesap yersiniz İstanbul'da Van kahvaltısı diye bir çok yere gittim, 1-2 tanesi dışında aynen gazeteci Mehmet beyin yazdığı gibiydi... O 1-2 tanesinin de Van kahvaltısıyla pek alakası yoktu ama en azından getirilenler fena değildi
Ekteki fotoğraf mayıs 2005, Bak Hele Bak (Yusuf amcanın yeri)
Cavit beyin verdiği örnekle fazla alakası olmasada, lokanta tercihimi anlatayım.
Yıllardır, uzun yola çıktığımda daima kamyoncuların bakımsız, izbe lokantalarını tercih ederim, genelde her seferindede mutlu ayrılırız, eğer oda yoksa en az iki taksiciye veya esnafa sorarım, " sen nerede yemek yersin " diye.
Yıllardır, uzun yola çıktığımda daima kamyoncuların bakımsız, izbe lokantalarını tercih ederim, genelde her seferindede mutlu ayrılırız, eğer oda yoksa en az iki taksiciye veya esnafa sorarım, " sen nerede yemek yersin " diye.
Vanlı bir gezgin olarak diyorum ki öncelikle zeytin Vanda yetişmez dışarıdan gelmesi çok doğaldır sonrasında kaşar peynir hakeza Vanda üretilmez dışarıdan gelmesi çok doğladır. Ben bu yazının başka amaçları olduğu düşüncesindeyim ki o hem ayıp hem günah. Vanda kavut murtuga yememiş veya yediğinden bahsetmek istememiş bu şahıs. Van kahvaltısı otlu peynir kavut murtuğa çakıl (çakır) ekmek temelinde oluşturulur. Hepimiz gibi bende bir çok yerde bir çok kötü yemek yemişimdir bu yediğim o ilin yemek kültürünü yansıtmaz sadece ben iyi yapılan yeri bulamamışımdır. Vesselam...