V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,933
Ynt: V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

forumda araştırırsanız kullanım tarzınıza ve aracınıza göre net bir değer çıkarabilirsiniz ...
1.6 suzukinin zj ile aynı yaktığını söyleyenlerde var ...
her zaman büyük motorlu araçları sevmiş ve sahip olmuşumdur , anlımda enayide yazmıyor oysa :D zuhahaha ...
bence kiralayın bir zj , önce nasıl bir araç olduğuna bakın , bakımlımı değilmi diye sonra yakıtını kendiniz ölçün ...

Etiketler

afyon ,antalya arası 290 km dir , ben bundan 6-7 yıl evvel , 1996 model zj ile ,bir depo benzin yaktım ,ama ayağımı hiç gazdan çekmedim ,toplantıma yetişmek için ,deposu yanlış bilmiyorsam 94 litre alıyordu , hesabını yapın , yaklaşık 30 litre benzn yakmışım ,şok olmuştum ,ama aynı araç ile 13-15 litre benzin yaktığımıda biliyorum 100 km de :D

selamlar

96 zj mi yeni aldım Çanakkale Biga-Karabiga-Biga-Lapseki-Feribot-Gelibolu-Edirne-Tekirdağ-İstanbul Avrupa yakası Başakşehire geldim yaklaşık 480 km yaptım.

hız ortalamam 100-120 arası oldu

2 kere gaz dolumu yaptım;

1.sinde 2030 tl den 65 tl likaldım 2.dolumda 2080 tl den 85 tl lik gaz aldım yani toplamda 150 tl lik gaz yaktım aracda sıralı sistem vardı

istanbul içinde ölçüm yapmadım ama en yakın zamanda ölçümlerimi aktarmaya çalışırım...

peki bu verdiğiniz değerler V8 mi I6 mı onlarıda belirtirseniz memnun olurum

Arkadaşlar tavsiye üzerine bugün atiker, brc montajı yapan bir firmaya gittim .Aracı önce benzinle çalıştırıp cihaza bağladı ve normal değerde olduğunu belirtti.Sonra lpg ye alıp cihaza bağladı yine normal çıktı.Aracım 5.2 ve 145000 km de oynanmamış orjinal, daha öncede belirttiğim gibi 100 km yi geçmediğim halde uzun yolda 100 km de 35 litre gaz tüketmesiydi.Usta bu araçların kesinlikle şehir içi 26 litre benzin yakacağını ve lpg ise 35 litreden az yakmayacağını belirtti vede motorun çok sağlıkı çalıştığını ifade etti, şimdi tek yapacağım enjeksiyon ecu ayarlarını yaptırmak,Hevesle 20 gündür severek uğraştığm araçtan soğumaya başladım. şunu da belirteyim ömrümün 40 yılı tamircilikle geçti. yukarda arkadaşın yazdığı gibi aslan sonunda beni yiyecek.Saygılar.

Arkadaşlar daha önceki konuda yazdığım şeylerin aynısını burayada yazıyorum.Ben aracı almadan önce bu sitedeki zj sahipleri arkadaşların yazdıklarına güvendim ve aracı aldım.Sonuç harika,yakıt konusunda korkulucak araçlar kesinlikle değil,BMW konusuna gelirsek zj den önce bütün araçlarım BMW idi.316,318,318İS,320,520,528 gibi modellerin hepsine sahip oldum.Ve bunların arasında inanması zor ama en çok yakan 316 (1600cc)dır.320i(2000cc)araç çok çok daha az yakar.ve 6 silindirlidir.Şu anda 2010 model 320d bir bmw nin fabrika verileri şehir içi 6 lt şehir dışı 4.1 litre ve bu araba 6 silindirli.
Yeni aldığım araçta 1996 5.2 tartarani çift regülatörlü sıralı tüp var.Arkadaşlar jeepi aldığımdan beri günde en az 100 km yol yapıyorum.Defalarca denedim.LPG tankı tam 88 tl doluyor ve 275 km yol yapıyorum.Şehir içi yakıt tüketimi kesinlikle eminim 330 yakıyor.Ben kendim bile inanamadım dediğim gibi defalarca denedim.Hatta servise gidip danıştım motoru kontrol ettirttim problem varmıdır düşüncesiyle bütün bakımları jeep serviste yeni yapılmış.Şehir dışı hiç denemedim.Ve kesinlikle aracı dip gaz kullanmıyorum.(Aldığım gazın litre fiyatı 2.070 tl)
Geçen depoyu tekrar fulledim.82 tl. şuanda 230 km de ve 3 ışık hala yanıyor.Aldığım gaz (1970 tl) tamamen bitince tam sonucu paylaşırım.genelde şehir içi kullanım.

Yunusure arkadaşım aman ne güzel nazar değmesin darısı benim ve diğer çok yakanların başına ben bir depo lpg ile 200 km ye razıyım.

benim aracım 1996 model zj 5.2, hiç tüp takılmamiş ve orjinal 72.000km (45.000 milde)

istanbul-maraş--toplam katedilen mesafe 1000 km.ortalam hız 90-110 km--benzin ortalam tüketimi 11-11,5 lt.hatta 11 lt dıyebılırız.bugunku benzın fıyatlarıyla 0,42-0,43 kuruş

benim 3.cu aracım ve hafta sonları kullanıyorum, hafta içindede cok nadiren hanım kullanıyor

şehir içinde ben kullandıgımda 22-23 lt (0,80-0,85 tl)(maraşsda mesafeler cok kısa oldugu için motor daha ısınmadan gideceğiniz yere ulaşıyorsunuz , bunuda hesaba katın)

ancak hanım kullandığında 25-26 lt (0,95-0,99 tl)yakıyor

yani demek istediğim kullanana göre cok farkediyor.özellikle otomatik kullanırken gaza basmayı bilmek gerekiyor.

şehir içi-şehirlerarası(cevre yolu) karısık ortalama 18 lt (0,60-0,65 tl yakıyor)

bunlar fiili net rakamlar

aracım tüplü olmadığı için bilemiyorum.

yunusure' Alıntı:
Arkadaşlar daha önceki konuda yazdığım şeylerin aynısını burayada yazıyorum.Ben aracı almadan önce bu sitedeki zj sahipleri arkadaşların yazdıklarına güvendim ve aracı aldım.Sonuç harika,yakıt konusunda korkulucak araçlar kesinlikle değil,BMW konusuna gelirsek zj den önce bütün araçlarım BMW idi.316,318,318İS,320,520,528 gibi modellerin hepsine sahip oldum.Ve bunların arasında inanması zor ama en çok yakan 316 (1600cc)dır.320i(2000cc)araç çok çok daha az yakar.ve 6 silindirlidir.Şu anda 2010 model 320d bir bmw nin fabrika verileri şehir içi 6 lt şehir dışı 4.1 litre ve bu araba 6 silindirli.
Yeni aldığım araçta 1996 5.2 tartarani çift regülatörlü sıralı tüp var.Arkadaşlar jeepi aldığımdan beri günde en az 100 km yol yapıyorum.Defalarca denedim.LPG tankı tam 88 tl doluyor ve 275 km yol yapıyorum.Şehir içi yakıt tüketimi kesinlikle eminim 330 yakıyor.Ben kendim bile inanamadım dediğim gibi defalarca denedim.Hatta servise gidip danıştım motoru kontrol ettirttim problem varmıdır düşüncesiyle bütün bakımları jeep serviste yeni yapılmış.Şehir dışı hiç denemedim.Ve kesinlikle aracı dip gaz kullanmıyorum.(Aldığım gazın litre fiyatı 2.070 tl)
Geçen depoyu tekrar fulledim.82 tl. şuanda 230 km de ve 3 ışık hala yanıyor.Aldığım gaz (1970 tl) tamamen bitince tam sonucu paylaşırım.genelde şehir içi kullanım.

olurmu canımmm ;D 1tl yakar en az :smiley:
ya bıktım arkadaşlar , akrabakar hatta işin uzmanı ;D pompacılar bile bunu diyor yaww ...
''övüyorsun'' lafınada kılım :smiley: övsem 2tl yakıyor ve bende buna binebiliyorum der kendimi överim :smiley: arabayı niye öveyim değilmi ? ;D

benzinli tofaş kadar , benzinli accent kadar , 1.6 vitara kadar , lada niva kadar , citroen kadar , renault kadar YAKIYOR !!!
kimine göre'de 10x10 tatra kadar , v12 zırhlı bmw kadar , v12 zırhlı mercedes kadar , ford f650 kadar , yüklü bir as950 kadar yakıyor olabilir ;D :D ;) :smiley:

mirkan' Alıntı:
'' bulunduğum yerde V8 Zj var bu araç uzun yolda sakin kullanımda 500-550 krş yakıyor ''
bu iki adet lpgli zjnin , uzun yolda yaktığı değer :D ...
4.0 ile istanbul içi 27kr yakıyoruz .

Mirkan kardeş sen bu durumda 5.2 değil 4.0 diyorsun yakıtta baya fark var fakat 6 silindirli bir araç 4 silindirliden daha az yakıyor dediniz peki V8 ler neden I6 lardan daha az yakmıyor o zaman benim anlayamadığım bu 27 krş yakıyor aracım dediniz 6 silindirli cherokee için mükemmel bi değer uzun yolda ölçüm yaptınız mı ? 1.6 Doğan L 350 krş civarı yakıyor burda

hagurel' Alıntı:
Mirkan kardeş sen bu durumda 5.2 değil 4.0 diyorsun yakıtta baya fark var fakat 6 silindirli bir araç 4 silindirliden daha az yakıyor dediniz peki V8 ler neden I6 lardan daha az yakmıyor o zaman benim anlayamadığım bu 27 krş yakıyor aracım dediniz 6 silindirli cherokee için mükemmel bi değer uzun yolda ölçüm yaptınız mı ? 1.6 Doğan L 350 krş civarı yakıyor burda

uzun yolda ölçüm yapma fırsatımız olmadı henüz ...
v8den az yakmasının sebebi motor hacimi , 2300kg olan bu araç I6 motor ile çok rahat yürüyor , eğerki bu kasa , şanzıman ve dişli oranlarına sahip araca 2.0 veya 3.0 motor koyulsaidi yakıtı v8inde üzerinde olacaktı ...
yani azıda zarar çoğuda zarar ;D ... bu günkü aklım olsa kesinlikle 5.9 veya 5.2 alırdım ...
haa bu arada 1.4 tofaş 1.6 tofaşdan daha fazla yakıyor ;D

Arkadaşlar bir Cherokee v8 im yok hatta Karbüratörlü lan 90 model vitaramı geçenlerde sattım. Ama bu o araç bu kadar yakıyor, bu araç bu kadar yakıyor, şu benimkinden çok yakar az yakar konusunun sonu yok gibi görünüyor. Ama bu olay onlarca etkene bağlı. Aracın ağırlığı, tork ve beygir gücü eğrisi, teknolojisi, şanzuman ve direfansiyel oranları, lastik büyüklüğü, rüzgar aerodinamiği ve aklıma gelmeyen bir sürü şey... Buna ek olarak tabi kullanıcının gaza basış aracı kullanış şekili çok önemli... v8 motorun şahin motoru kadar yakması normal olabilir çünkü arasında onca teknoloji farkı var. Eski aracım 1.6 benzinli Peugeot 307 de gazladığımda yol bilgisayarı verisinde 100 kilometrede 30 litre de gördüm sakin sürdüğümde 6 litre de gördüm. Her nokta değişkenlik gösterebiliyor...

Zaten neticede arazi için alıyorsanız, motor, teknoloji ne olursa olsun düşündüğünüzden çok yakacaktır. Bu kesin en azından :D

İkinci el değeri araçların övülmesine sebep oluyor genelde...

Daha önce LPG takılmış V8 makinalar kesinlikle Dizel değerlerini yakalamaya yaklaşmış ve prim yapmışlardı.
Şu sıralar, ne yapsalar mantıklı rakamlara dönmüyor o değerler. O sebeple ancak çok uygun koşullar altında yapılabilecek değerler, sanki günlük kullanım değerleri gibi etrafta dolaşıyor.

Ben daha önce 5.2 Grand Cherokee Limited kullandım (LPG'siz). Evde bir Vitara 1.6 var, Karbürütorlü V8 Range Rover kullandım.
LPG ile V8 yürütecekseniz kendiniz, kendi yaşam tarzınız, kullanım şeklinize uygun biçimde seçim yapınız.

Mesela, sürekli dolum yapmak size uygun mu? Eğer doğru zamanda doldurmazsanız, aracı benzinle kullanırsınız ki, benzin ile kullanımda araç bir kaç kilometrede onlarca kilometredir yaptığınız tasarrufu uçurur götürür.

Hızlı bir tempoda mı araç kullanıyorsunuz? v8 makina siz bastıkça cevap verir ama bu hızlı atik kullanım size katlanarak artan bir fatura olarak döner. Yetişen, koşan koşuşturan biriyseniz V8 LPG'li sizi baştan çıkarır.

Aracına iyi bakan birisi misiniz? Çünkü ayarsız bir V8 mutlaka Taksilerden çok yakar. Arabanın sesinden gidişinden kolay kolay anlamıyorsanız, bir depo benzin bir de baktınız uçmuş gitmiş.... Araba hepsini çok kısa mesafede yemiş.Tamirat masrafından çok masraf demek bir depo LPG veya benzin ;)

Selamlar,

Açıklamanız için teşekkür ederim herşey anlaşıldı şimdi bana uygunu I6 o zaman peki sizin I6 lar hakkındaki düşünceniz nedir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR