Uzun Turlar İçin Hangi Fren?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troubert Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,023

troubert

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar

Araştırdğım kadarıyla hidrolik frenin bakımının biraz zor olduğunu ama performansının çok iyi olduğunu gördüm. Peki uzun turlarda hidrolik frenin bakımının zor olması bir dezavantaj olabilir mi?

Şehirlerarası turlarda bisikletlerde V-fren mi hidrolik disk fren mi daha mantıklı olur?

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Uzun Turlar İçin Hangi Fren?

selam,
yillardir bisiklet uzerindeyim,bu ise ilk basladigimda hidrolik fren olayi daha gundemde bile degildi,dergilerde uretim ve test asamasinda oldugunu okuyorduk.BIKE dergisi almandir aslen,bu konuda cok ayrintili testler yapmis ve v-fren ile klasik frende dahil hidrolik frenleri karsilastirmisti.tabii ki sonuc olarak hidrolik fren daha iyi calisiyordu.daha sonra disk frenleri de hidrolik hale getirdiler.
burada size soylemek istedigim sey su.en basit olan,em az karmasik olan,bizim sartlarimizda en makuludur.V-fren sistemi iyi ayarlandigi taktirde ve fren pabuclarina abs denilen bir uygulamaya sahip fren pabucu monte edildiginde asla sizi yolda birakmaz ve bakimi kolaydir.parca sorunu asla olmaz.SHIMANO XT veya XTR nin malzemesi en uygunlarindandir.
tel isi icinde hep standart teller kullanilirken,yine teknolojik olan ipek kablolar da en iyi olanlardir.bu sistem en az sorunla sizi her yere goturur.fiyat cok makul seviyelerdedir.fren vites kolu degistirmene gerek yoktur.bisiklet uzerine montajda extra bisey yapman gerekmez,paran cebinde kalir.

hidrolik fren sistemi genelde daha profiler icin uretilmistir,her yaris sonu bakim yapanlaryada malzeme degistirenlerin ve biraz da fiyakali olmasi amacli..bunlar icerisinde iki takim mevcut.kisaca.bir standart v-fren ama hidrolik ki MAGURA adi altinda baslamis daha sonra markalar oratay cikmistir,janti cok iyi kavramasi ve tutmasi ile ilgili olumlu not almistir her zaman,uzun yola gidenlerin birkisiminda bunu gordum.bunun montaji bisiklet ve masa uzerine ayni v-fren gibidir.jantta da degisiklik gerektirmez.ama vites fren kollarinda degisiklik gerektirir.mutlaka ikisini ayirmaniz gerekir.ayrica kullanilan hidrolik borularinin her bisiklete montaji kolay olmayabilir.(yani goruntuyude bozabilir,bazen jirt jirt plastik kelepceler kullanmak gerekir) kullanim sirasinda hortum vs zarar goruruse extra masraf ve guvenlik sorunu cikarabilir.
disc olay zaten basli basina bir konu.normal sartlarda disc uretimi sirasinda yine BIKE dergisinin yaptigi testlerin sonuclari gozonune alinirsa,cok rahattir vs.vs der.turkiye sartlarinda disc kullanmak yine biraz pahali bir uygulamadir.
hem telle hem hidrolik olarak kullanimi mevcuttur.bisiklet uzerinde bazi degisiklikler yapmayi gerektirir,ayni zamanda jant ve gobeklerde.tel olursa ayri bir uygulamasi vardir,hidrolik olursa ayri..burada ortaya cikabilecek iki ana sikinti var birincisi disklerin bir yere vurmasi ile kolayca egrilebilmesi ve prof birince duzeltilmesi gerekir,iki fren balatalarinin da sokme takma isi ve bulunmasi ayri bir konu.gelelim jant gobege...bunlar icin kullanilan cogu jantta normal fren tertibatinin kullanilmasini mumkun kilan yanak yoktur.
daha bir suru ayrinti....pahali bi sistemdir.dedigim gibi bunlar genelde cok prof.sporcularin kullandiklari malzemeler arasina girdiginden,amator ve yari amatorler icin biraz sikitili olabilir.
ben senlerdir v-fren kullaniyorum,cok memnunum.sunuda ekliyeyim,bu disc fren ve hidrolik disk vs...malzemeler ile v-frenler arasinda ciddi bir agirlik farkida olabiliyor..eger hafiflige onem veriyorsaniz.
yani kisaca,cukka saglamsa hidrolik disc fren ve saz arkadaslari sizin icin calisir...
ama ben kendi isimi kendim gorurum,eski kafaliyim dersen,v-fren emrine amade,kolen olur...tok gozludur,seni ve cukkayi yormaz.
bundan sonrasinda da, pasa gonul kriterleri gecerlidir.
saglicagla...

Ynt: Uzun Turlar İçin Hangi Fren?

Nerde ne olacağı belli değil. Bu yüzden hidrolik tercih etmeyeceğim sanırım. En iyisi yolda problem olduğunda kendi işini kendin görmek :smiley:

Cevabınız için teşekkür ederim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR