Uzaktan Kumanda İle İnverteri Açıp Kapatmak Mümkün Mü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tornado57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,689

tornado57

544 547 55 81
Yer
AFYON, Dinar
Sayın abiler

özellikle sayın fsirin :smiley:

ekme karavanım mahalle içinde eve yakın bi yerde duruyor,
geçen kablo çektim, kötü gönüyor dedi apartman ynetimi kaldırdım,
karavana wi-fi sisnyalini telrarlayan 220 v verici koymuştum,
on aküden açlıştırmak istiyorum inverder ile,
am sürekli açık olmasına gerek olmayacak, evden bi uzaktan kumanda ile günde birkaç saat açıp kapatarak kullanmak istiyorum. inverter sürekli açık kalamasın lazım olduğunda açayım sonra kapatayım. balkondan karavan a görsel temasım var.
inverter e elektriği kesip gönderebilecek (muhtemelen doğrudan akü ve ya pil ile çalışabilecek) uzaktan kumandalı röle devresi gibi birşeye ihtiyacım var,

böyle satılan hazır bir şey var mı, parça parça temin edip kendim kurabilir miyim, lehim becerim var sadece,

Ynt: Uzaktan Kumanda İle İnverteri Açıp Kapatmak Mümkün Mü?

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/6923

prizi taktığınız bu uzaktan kumandalı aparatla yapabilrisiniz diye tahmin ediyorum. Ama bu açıkta mı olacak açıkta çalınma riski yüksek her zaman tabiki.

Burak hocam teşekkür ederim ilginize,
bu priz 220 ye kumanda ediyor, bana 12v akımını açıp kapatacak bnr sistem lazım, böylece inverteri açıp kapatma şansım olsun, sürekli açık kalmasın diye,
yada bunun kumanda mekanizması olabilir :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-devre-montaj-2-kanal-rf-alici-verici-devresi-uzaktan-kumanda-kontrol-164899144/detay/

bu olabilir mi mesela?

hocam 30-40 metre,
sahibinden de bir adet cihaz buldum, 10amperlik miş, 10 amperlik bir sigorta ile uyarlanabilir sanırım

tornado57' Alıntı:
hocam 30-40 metre,
sahibinden de bir adet cihaz buldum, 10amperlik miş, 10 amperlik bir sigorta ile uyarlanabilir sanırım
Buradaki 10A röle kapasitesidir. Sizin uygulamada tekrarlayıcı için birkaç amper sigorta fazlasıyla yeter.

İstediğiniz kumandanın kilitlenmeli modda çalışması lazım. Bazı kumandalar sadece anlık tetikleme veriyor. Almayı düşündüğünüz kilitlemeli ise kullanabilirsiniz. Bir de 12V ile besleme yapılabilmesine dikkat etmek lazım.
Sahibindende gördüğünüz bu özellikteyse kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak, bizde bulunan aşağıdaki kumandayı önerebilirim.
http://www.nefer.biz/tr/rf-2-kanal-alici-100-metre-2-buton-verici-kumanda-seti---u

Ferhat hocam sahibinden deki röleyi aldım bakalım yakında gelir;
12 v beslemelim ve 10 amperlik,
mesafe de yeterli olursda işimi görecek gibi,
teşekkür ediyorum,
saygılar,

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR