Uygulamayı Düşündüğüm Karavan Tasarımım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat.sygn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,333

murat.sygn

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
2
herkese iyi günler. Karavan özgürlüktür deyip kendime bir çekme karavan tasarladım ve uygulamak istiyorum. Tabi ki tecrübem ve teknik bilgim çok az . Daha tecrübeli abilerimizden malzeme tedarikçileri ve teknik konularda yardım almak istiyorum. malzeme olarak neler kullanılması gerekir ve nerden bulunur. Tasarım yeterli midir ? yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
 

" . Tabi ki tecrübem ve teknik bilgim çok az ."
Heves çok güzel bir duygu..
Ama bir işi yapmak için yeterli değil.
Resimleri çok güzel çizmişsiniz, tebrik ederim.
Ama " . Tabi ki tecrübem ve teknik bilgim çok az ."
Bu laf beni ÜRKÜTTÜ...

Sonuç itibarıyle,
kendi canınızı ve ne yazık ki başkalarının da trafikteki hayatını etkileyecek bir ürün bu ..
Böyle bir ürün imalatına başlamak için sadece güzel resim programı bilmek,
yeterli faktör değil..

Önerim, sakın ola kendi karavanınızı yapmayın.
Birinci falso, aks yerinin seçiminden başlamış.

Gücünüzün yettiği ölçüde, denenmiş bilinen 2. el veya sıfır bir karavan alın.
Hayat heveslere kurban edilmemeli.

Kırıcı oldu ama, gerçek bu.
 
Son düzenleme:


Bu konuda sağlam bir bilgi sahibi olmadan bu işe başlamak zaten hem kendi hemde başkalarının canıyla oynamaktır. Bunun bilincindeyim bu forumda çok bilgi sahibi ve tecrübeli kişilerin varlığından haberdarım ve yararlanmak istiyorum. Umarım bana yardımcı olabilecek birileri olur, yoksa her şey zaten bir hayal olarak kalır
 

Merhaba karavan yapımını 2 türlü değerlendirilebilriz her iki konuyada kendimden örnek vereyim ben teknik olarak takım olarak ve malzeme olarak yeterliliğim olmasına rağmen ekonomik maliyetleri ve güvenliği birde bunların yanısıra konforu da hesaba kattiğimda başlamış olmama rağmen remork düzeyinde bırakıp ERBA yapımı 5,25 bir karavan alarak karavan yaşamına başladım şimdi düşünüyorumda doğru bir karar vermişim yaşadıkça gezdikçe daha iyi anlıyorum hem zaman hem para hemde güvenliğimi yanısıra konforumu kazandım bu benim durumum. Sayısız römork yaptım yıllar öncesinde çift silindir Jawa yanına sepet yaptım bütün ege akdeniz trakyayı gedim karavanda yapabilirdim ama yapmadım çünki karavan çok başka bir kombinasyon detay çok ilk bakışta görünmeyen incelik ve hassasiyetler var karar sizin sevgilerimle.
 

Yilmayin en guzeli hayalinize kavusnaktir. Zira karavan firmalarindada muhendislik harikalari yapilmiyor ozellikle yerli ureticiler. Üst yapi firmalarinda denetleme ve kalite sistemlerine danismanlik yapitim cok cok iyi biliyorum.
O yuzden piyasadan alacaginiz bir karavan kadar tehlike yaratirsiniz.
Tabiki ortalama hesaplamalar ve mumkunse kati modelleme ile ilgili teknoloji ile gerekli hesaplamalari yapin. Ben cesaretinizi taktir ediyorum ve basarilar diliyorum rakip.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Çok değişik bir tasarım olmuş,hayata geçsede canlısını görsek
dingil merkezi biraz öne alınmalı gibi,genişliğide 2 metreye çıkarabilirsiniz
 

merhaba ! bende kendi çekme karavanımı tadilat için başalamayı düşündüm. ama incelediğimde elim yatkın olduğu halde cesaretim kırıldı.
 

Murat bey cesurca hareket yapmak istediginiz bende motokaravanımı yapıyorum şu anda ,yeriniz müsait ise sıkı bir araştırma ve sabır ile istediginiz karavanı yapabileceginize inanıyorum .
Tasarım ve kullanacagınız malzemeleri belirleyin ve bir kısımlarınıda başlamadan temin edin ki örnek camlar ,kilitler ,dolap kapakları gibi malzemeler bunlara göre yerlerini ölçülendirip elinizdeki malzemeye göre hazır ederseniz işiniz daha kolay olacaktır .
Eger bilmiyorsanız sizi zorlayacak olan kaynak ve şasi dingil baglantı kısımlarıdır ,bu kısımları usta bir demir dogramacıya çapraz ve terazi ölçülerini kontrol ederek yaptırılabilir .
 


Çizim olarak çok güzel olmuş tebrikler. Umarım gerçekleştirme aşamasında da iyi bir sonuç alırsınız. Ankara'dan selamlar...
 



Sayın Murat bey. Çekme karavanınız için kendi tasarımınızı düşünsenizde bazı konularda sıkıntı var
1-Dingiliniz çok arkada yolda giderken arabanızın arkasına çeki demirine yük binmesi demek bu.
(piyasada satılan çekme karavanları incelerseniz dingilin karavanın tam ortasında yer aldığını görürsünüz )

2-karavanınızın üst kısmı çok bombe. bu da bence 2 şeye etki eder
a) karavanınız sürüş sırasında rüzgar toplar böylece aracınızın yakıt sarfiyatı artar
Rüzgar toplaması aynı zamanda sürüşü dinaminiğite etkiler. çeken aracın yol tutuşunu engeller

b) Bombe kısım yüksek bu nedenle virajlarda ne şekilde hareket edecek? tabiki viraj yönünde
3) yerleşim planınızıda temiz ve pis su tankları önde ve ön solda yani dengesiz ve eşit olmayan bir yerleşim
Her ikiside de yanyana veyana biri önde biri arkada olabilirdi

4- tasarımınızın arkasında bir bombe kapak ve dolaplar var. Bu bombe kapak çok büyük bence ağır olacaktır.
Nasıl bir sistemle tutturup yukarda tutmayı düşündünüz?
5-Aracın 3 yanında cam yok. sağ tarafta kapı var (planda göremiyoruz ama var) sanırım bu tarafta cam var.
Aracın içine ışık girmesi için yeterli değil bence

6-İlla ben kendi karavanımı yapacağım diyorsanız Teardrops n Tiny Travel Trailers • Index page şu forumda bir sürü plan ve tartışma var
(ingilizce) resimler ve planlar mutlaka yardımcı olacaktır

Nacizane eleştirilerimdir. Bİlginize