Ürün Çekimi İçin Canon Makine Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eLf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,683

eLf

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
Bir arkadaşım web sayfası için takı ürünlerinin çekimini yapacak. Gerekli malzemeleri de alıp stüdyo tarzı çekim yapacak.

Kaliteli görüntü ve yüksek çözünürlük için; sizce " Canon EOS 5D " yoksa " EOS-1Ds Mark III " mü?

Canon'cu arkadaşlardan yardım istiyorum. ;)

Etiketler
Ynt: Ürün Çekimi İçin Canon Makine Karşılaştırması

Eğer internet sitesine koymak için fotoğraf çekilecekse makine 3 haneli, 2 haneli veya tek haneli model ismi olan bir dijital EOS olabilir.

Önemli olan macro çekim için gerekli ekipman, ışık ve bunları kullanma bilgisi.

Body olarak EOS 5D yeterli bu tür çekimler için..
Fotoğrafçı arkadaşım benim body ve lensleri alarak ürün kataloğu çekti.
ayrıca çekimler fuarda board yapıldı. çözünürlükde yetiyor board kullanımında. keza internet sitesine eklerken zaten epey kaliteden kaybetmek zorunda.

Yeni nesil bütün dijital makinelerle Dergi çekimi, Dergi kapağı, katolog çekimi yapabilirsiniz. Ben bu işlerin hepsini yapıyorum eski makinenm 5D idi yenisi ise 5D mk2. Şu an bir sürü testte 5d mk2, 1 Ds mk3 den daha başarılı.

Sözkonusu olan son 2 sene içinde çıkmış fotograf makineleri olunca hepsi profesyonel amaçlar için kullanılabilir, tek önemli olan fotografın baskı boyutudur. Eğer baskı boyutu size yetiyorsa canon 450D ile de profesyonel çekim yapabilirsiniz ve sorunsuz kullanırsınız. Fotograf kalitesindeki farklı sizin yapacağınız ışıklar ve kullandığınız lens kalitesi belirler. Studyo fotografçılığında bakine sizin için sadece pixeldir.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar cevaplarınıza.

Ben de "Canon EOS 5D" yeterli olur diye düşünmüştüm ama yine de Nikon'cu olup Canon'dan hiç anlamadığımdan emin olamadım. :smiley:

eftaLYa' Alıntı:
Body olarak EOS 5D yeterli bu tür çekimler için..
Fotoğrafçı arkadaşım benim body ve lensleri alarak ürün kataloğu çekti.

Lens olarak ne önerirsin Esracım?

orsa' Alıntı:
Önemli olan macro çekim için gerekli ekipman, ışık ve bunları kullanma bilgisi.

Tempus' Alıntı:
Fotograf kalitesindeki farklı sizin yapacağınız ışıklar ve kullandığınız lens kalitesi belirler.

Gerekli ışık ve ekipman ne olabilir peki?

Kullanma bilgisi konusunda ise, haklısınız Onur bey.

Ama bundan sonrası kullanım bilgisi ile arkadaşın kendisine kalmış olacak. :smiley:

Ama bunların hepsi buradan anlatılıp öğretilebilecek olsa biz boşunamı 4 sene okuduk yada kafamızmı basmıyordu
:smiley:

eftaLYa' Alıntı:
Canon 100mm macro
Canon 50mm
Canon 24-85mm
bunları kullanmıştı benim setten. yani bir teleyi kullanmamış :smiley:

Temel fotoğrafçılık üzerine konuşabiliriz bazı durumlarda. Tele objektifler için değer, odak uzaklığı 85 mm.'den başlar.

Tempus arkadaşımız nazik bir şekilde belirtmiş. Çoğu zaman al makineyi çek modu düşünür müşteriler. Ama bunun altında eğitim, deneyim ve göz yani bakış açısı gizlidir.

Tamamen iyi niyetlerle yazdığınıza eminim teknik tavsiye konusunda. Tek bir şeyden bahsedebilirim: o da masaüstü çekimlerde en zoru küçük, detay barındıran ve parlayan şeyleri çekmektir eğer ortanın üstü bir sonuç aranıyorsa.

Tempus' Alıntı:
Ama bunların hepsi buradan anlatılıp öğretilebilecek olsa biz boşunamı 4 sene okuduk yada kafamızmı basmıyordu

Arkadaşım makine ve ekipman alacak, sadece bunu danışmak istedim bilenlere...

Teknik olarak nasıl çekileceğini anlatabilecek durumum zaten yok, kendisi Amerika'da. :smiley:

Teşekkür ediyorum yardımlarınıza.

eLf' Alıntı:
Arkadaşım makine ve ekipman alacak, sadece bunu danışmak istedim bilenlere...

Teknik olarak nasıl çekileceğini anlatabilecek durumum zaten yok, kendisi Amerika'da. :smiley:

Teşekkür ediyorum yardımlarınıza.

yok zaten benim lafim sadece
"Gerekli ışık ve ekipman ne olabilir peki?"

bunaydi bu sorunun cevabi o kadar uzun ve cetrefilli ki biz okulda sanirim 2 sene boyunca bu sorunun cevabi icin ders gorduk
yardimimiz olabildiyse ne mutlu

Ona bakarsak, lise mezunları da gazeteci oluyor. Ben de, boşuna mı okudum dört sene, diye sormaktan vazgeçtim zaten. :smiley:

Kurallar (bu durumda ekipman) vardır, uygulamayı bilmiyorsa zaten işine yaramayacak. :smiley:

Esra Benin yazdiklarimdan iyi fotografci olmak icin fotograf bolumunde okumak lazimdir sonucunu cikarttiysan ve bunu yazdiysan sana verecek cevap bulamiyorun :smiley:.

Tempus' Alıntı:

bu cevabına istinadendi Kürşad. O cümleden öyle anlaşılıyor :smiley:
elbette herşey internet sitelerinden forumlardan öğrenilmez. ama bir konuda uzman olmak için illa okulunu okumakda şart değil.
Bu tabiki benim kendi görüşüm.
4 yıl fotoğraf okuyan kişi belki teknik donanımı daha iyi bilebilir. ama yetenekli bir insandan daha iyi fotoğraf çekecek demek değil bu.

Esra zaten ben forumlarda fotografcılık ogrenemezsın yada fotografcılık yapamazsın demedım dememde. Sadece urun fotografı cekmek ıcın ne tur ısıklar ekıpmanlar lazım sorusu, her urun grubuna, her urun cesıdıne, boyutuna, yapıldıgı materyale, ıstenılen goruntuye gore degısır ve neredeyse sonsuz kombınasyonlar vardır. 2 tane soft box al ustunede 1000 wattlık ıkı flash al , bır tane portre tası al gıbı seylerle anlatılamayacak mevzulardır. bana sadece somut olarak bır cısımın fotografını ceker koyarsan ve bu urunu nasıl cekmelıyım dıye sorarsan sana herseyı soylerım bıldıgımce. kullanman gereken objektıf, ısıklar ve ısıkların aksesuarları vs vs. ama mesela takı fotografı cekıcem nasıl cekerım dersen bunun o kadar cok farklı cevabı varkı, bana cekecegın takıyı ve ıstedıgın goruntuyu gostermedıgın yada anlatmadıgın surece bunu bır cevapla acıklayamam. kolye ıcın yapılıcaklar ayrıdır , bılezık ıcın ayrı, yuzuk ıcın ayrı hatta taslı olurlarsa farklı tassız olurlarsa farkli vs vs.

benimde forumlarda bunlari anlatamamki biz bunlari yillar icinde ogrendik derken kastim tam olarak buydu. benide aciklama yapmak zorunda biraktiniz ya :smiley:

yada sanirim vermem gereken cevap suydu:

2 tane soft box al bırını saga bırını sola koy bır tanede ters ısık yapmak ıcın cıplak taslı flash arka caprazdan ver cek gıtsın

fotografçı olmak için okumak şart değil alaylı olanlarda var
bu arada ben fotograf bölümü mezunuyum 10 sene oldu tr değildi okulum reklam yapmayalım ama ben okulda değil alayda öğrendim diyebilirim okumak değil oldum demek önemli
elif hanım çekmek istediğiniz obje takı ne renk kaç renkden oluşuyor birde üstünde desen varmı taş varmı ondan bahsederseniz daha kolay yardım edebiliriz bu arada sadece internet sitesi için düşünüyorasnız çok kaliteli bir bady ye ihtiyacınız yokdu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.