Üniversitede Karavanda Yaşamak.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevarad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,779

nevarad

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Öncelikle herkese merhaba abilerim, kardeşlerim. Ben Gezenbilir'in uzun zamandır konularını takip eden yeni üye olmuş bir kardeşinizim. Seneye üniversite okumak için başka bir şehire gideceğim ve malumunuz kalma yeri problemlerin başında geliyor. Ben yaşamak için yalnızlığı seven ve başımın çaresine kendim bakmak isteyen biriyim. Bunun için kendime en uygun konaklama yeri olarak çekme karavanı buldum. Bu konu üzerinde uzun zamandır düşünüyorum ve sizlere fikirlerimi sorup mantıklı olup olmadığını ve sorularımı sormak için bu konuyu açma gereği duydum. Lütfen tecrübesi olanlar yanıtsız bırakmasınlar.

Öncelikle benim günümün 12 saatinin karavanda geçeceğini düşünürsek kalan 12 saatte tuvalet ihtiyacımı okulda karşılayabileceğimi düşünüyorum bu konuda bir sıkıntım yok. Ancak atık su tabii ki olacaktır zira karavanımda duş alacağım için atık suyu düzenli olarak boşaltır ve düzenli olarak temiz su doldurabilirim bu konuda bir sıkıntı görmüyorum kendim için. Sıcak suyu ise şofben yardımıyla sağlayabileceğimi düşünüyorum. Yemek ihtiyacımı ise karavana koyacağım bir tüp ile yemeklerimi yaparak karşılayabileceğimi düşünüyorum. Fakat aklıma takılan nokta ise bu karavanda elektriği uzun süreli olarak nasıl sağlayabilirim? Yaşam aküsü veya jenaratör edinsem bunlar beni nasıl ve ne süreli idare ederler? Güneş panallerinin gerçekten uzun süreli elektrik için faydası olur mu? Bunların hiçbiri olmazsa belediyeye danışarak bir eve bağlatıldığı gibi karavanıma elektrik bağlatıp aylık fatura ödeyebilirmiyim? En büyük sorunum şuan elektrik. Bunun harici karavanda güvenliği tam anlamıyla nasıl sağlarım karavanımı hırsızlardan ne tür yöntemlerle korurum. Sizlerden sorularımın cevaplarını ricalarımla bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Geçmiş yıllarda İzmirli bir aile oğullarına Üniversitede okurken kullanması için çekme karavan yaptırdıklarını 4 yılın sonunda
karavanı sattıklarını karavanı alanlardan dinlemiştim ancak 4 yıllık süreci merak edip sormamıştım,aslında pratik bilgi olarak
işe yararmış.

Üniversitede yada en yakın noktada park sorunu ve tabiki elektirik özellikle solar panellerin kışın işlevsiz kalacaklarını düşünerek
araştırma yapmak gerekecek.
Önümüzdeki sene okumayı istediğiniz okulun fiziki şartlarını şimdiden araştırmakla başlamalısınız, çevrede en yakın park,
otopark gibi konularda araştırmak niyet ettiğiniz yaşam biçimine sorunsuz başlamanız için çok önemli.
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Karavanda yıl boyunca jeneratör çalıştırmak ve güneş paneli yıl olarak düşündüğünde biraz sıkınt
ılı olabilir
Tavsiyem okulun nerde bilmiyorum ama en mantuklısı okulun bahçesi veya okulun otoparkı yada güvenliğe yakın tel örgü kenarı ilerleyen zamanlarda yönetimle konuşursun elektrik işinide çözersin bir şekilde.
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Yer sorununu pek dert etmiyorum yöneticisiyle görüşülüp izin alınarak apartmanın yan tarafına bile çekebileceğimi düşünebiliyorum sonuçta öğrenciye taviz gösterecek vefalı insanlar elbet vardır. Fakat dediğim gibi ucuz ve uzun süreli elektrik için ne yapabilirim gerçekten bu büyük bir sorun zira kışın ısıtmada yakacağım elektrik yüksek olacak
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

tüketeceğiniz ve güneş enerjisi ile kazanacağınız enerji miktarlarını hesaplamayı neden denemiyorsunuz?
 



Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Yanlız ilk başlangıç fikri çok güzel, tabi nerede okuyacağınızda önemli, Atatürk üniversitesinde okursanız iş zor ama Akdeniz üniversitesinde kolay olacaktır. Okul yönetiminin izin vereceğini sanmıyorum okul bahçesinde bu işe.
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

kışın güneş paneliyle enerji üretemezsiniz,ya dışardan elektrik alacaksınız,yada yüksek amperli deep cycle jel akü alıp,bittikçe 3-4 günde bir dışarda elektrik olan bir yerde şarj edebilirsiniz,ancak şarj süresi 5-6 saati bulur,
elektrikle ısınacaksanız muhakkak dışardan elektrik almanız lazım,elektrikle ısınacak kadar elektriği güneş panelleriniz bile olsa yazın bile üretemezsiniz,
ısınmayı tüplü hermetik soba ,truma lpg soba yada vebasto türü mazotlu ısıtıcı ile yapmayı düşünmelisiniz
jeneratörü aklından çıkar,acil durumlar dışında kullanamazsınız,çünkü canavar gibi benzin yer,enerji üretmenin en pahalı yolu jeneratördür
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Okul yönetiminin izin vereceğini bende düşünmüyorum üniversitemin olacağı yer soğuk olsa bile uyku tulumu ve üstüne atılmış battaniyeler ile ısınabileceğimi düşünüyorum. Peki bilgisi olan varsa bir sorum olacak karavana elektrik bağlatabilirmiyim dışardan almak adına normal evlerimizdeki gibi elektrik direkleri vasıtasıyla karavanada bu elektriği bağlamam mümkün olur mu?
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

nevarad' Alıntı:
Okul yönetiminin izin vereceğini bende düşünmüyorum üniversitemin olacağı yer soğuk olsa bile uyku tulumu ve üstüne atılmış battaniyeler ile ısınabileceğimi düşünüyorum. Peki bilgisi olan varsa bir sorum olacak karavana elektrik bağlatabilirmiyim dışardan almak adına normal evlerimizdeki gibi elektrik direkleri vasıtasıyla karavanada bu elektriği bağlamam mümkün olur mu?
Kamping dışında bir yerden alamazsınız.
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Fikir güzel fakat eksikleri olan karavan bir zaman sonra eziyet olmaya başlar sana.sürekli karavanda yaşayacaksan bence wc olmadan olmaz,ısıtıcı olmadan olmaz.
 



Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Alacağım karavan dediğiniz gibi tam ihtiyaçlarımı karşılar nitelikte olacak yani tuvalet ve banyosu olacak fakat şuan büyük sorun elektrik bu sorunu nasıl çözebilirim bilmiyorum.
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Bence karavanınızı seçerken eski olsa bile avrupa yapım bir karavan seçmelisiniz... içinde ihtiyacınız olan herşeyin bulunduğu karavan 15 bin ile 20 bin tl arası bütçe ile alınabilir. kullanım açısından pratik ve ucuz olması bakımından tüple çalışan sobası (truma soba vb) , gerçek karavan ocağı olan (emniyet açısında gaz kesmeli vb) 3 sistem buzdolaplı hatta sıcak su boilerli ve kasetli wc si olan bir karavan olmalı (araç sürekli hareket halinde olmayacağından atık çantasını alıp yakında bir cami wc si vb gib yerlerde boşaltırsınız aşağı yukarı 1 kişi 4-5 günde bir doldurursunuz. wc kimyasalı 50 tl kadar bişey... yaklaşık 3 ay rahat rahat kullanırsınız... tüp ağırlıklı donanımı olan bir karavanda sadece aydınlatma için elektrik ihtiyacınız olur... aydınlatmalarında elektrik tüketimi oldukça azdır... suyu ise uygun bir yerden bidonla taşıyabilirsiniz. aklıma gelen şimdilik bunlar.
saygılar :smiley:
 


Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Fikir güzel ve uygulanabilir, elbette ev kiralamak daha kolay olur ama o zaman sıradışı olmaz :smiley: Bence yeterli bütçen de varsa denemelisin. Elektrik problemini üniversite yakınlarındaki bir cafe veya işyerinden süzme sayaç ile sağlayabileceğini düşünüyorum. Geceleyin iş yapan bir çok tablacı ve seyyar satıcı da bu yolu kullanıyor. Anlaştığın iş yerine 50-60 TL ye mono faze bir sayaç alır ve kullandığın kw/h başına birim fiyatı da %10-15 fazla ödersen elektrik sorununu çözebilirsin. Sınavda başarılar :smiley:
 

Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Ev kiralamak tabii ki daha kolay fakat hayata bir defa geliyoruz ölüm var sonunda şu gençliği yaşadık mı tam yaşayalım ve istiyorum ki üniversite bittiğinde en azından bir mal varlığıyla başlayalım hayata 10 bin küsür totalde ev kirasına verip elim boş ayrılmaktansa karavana veririm karavanımla okul hayatıma son veririm. Elektrik ve güvenlik için fikirlerinize hala açığım cevap atan herkese çok teşekkür ederim.
 



Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.

Karavanda kışın güneş paneliyle akü şarjı sıkıntılı. Uzun süreli düşününce dışarıdan elektrik almak şart. Alabildiğiniz elektrik yeterliyle elektrikle ısıtma yapabilirsiniz. Elektrik yetersizse, ısıtmayı gazlı (truma) veya mazotlu (webasto, shawa, ebesb..) ısıtıcıyla çözmeniz gerekir. Ayrıca boyler sistemi de su ısıtması için gerekecek. Ya da hermetik sofben gibi bir şey olacak. ::smiley:

Yurt yokmu? En kolay çözüm yurt olur. Sadece derslerinize odaklanırsınız. :-\
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Mesajlar
1,521,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst