Uluslararası ehliyet gerekli midir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bolatstar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,943

bolatstar

Yeni Üye
Arkadaşlar uçakla Üsküp'e gidip burada araba kiralayarak 2 hafta Makedonya, Arnavutluk, Karadağ,Hırvatistan, Bosna, Sırbistan,Kosova yapıp tekrar Üsküp'ten canım ülkeme dönmeyi planlıyorum ama şu uluslararası ehliyetin gerekliliğine bir türlü karar veremedim. Çok yorum okudum ama tam bir karmaşa var. Üsküp'ten bir türk firmasıyla temasa geçerek aracın uluslararası(green card) olacağının teyidini aldım. Ehliyet konusunda sizden yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Uluslararası ehliyet gerekli midir?

aslına bakarsanız gerek yok ben tır söförüyüm sadece yunan polisi soruyor ama yanınızda bulunmasında fayda var cins birine denk gelirsiniz basınız agrır ehliyeti hic bir ise yaramayan TURİNG diye bir kurum veriyor en son 150 ctl civarında idi ehliyet ve iki resim veriyorsunuz hemen cıkarıp veriyorlar

cok fazla ulkede arac kullandim, cok kez polisle yuzyuze geldim hic bir sorun cikmadi. bizim ehliyetlerimizle her baslik ingilizce oldugu icin sorun cikmiyor diye dusundum. ama belki farkli uygulamalarla karsilasmis arkadaslar olabilir... genelde aliyorlar bakiyor ve geri iade edip birakiyorlar... ben hic sorun yasamadim coooook ulkede....

Merhaba, yılda iki defa Almanya'da araba kiralıyorum, kiralayan firmalar Turing ehliyetini değil bizim ehliyeti kabul ediyorlar. Daha güvenilir kabul ediyorlar, ama yine de tedbir derseniz ikisini de bulundurun. kazasız yolculuklar.

2011 yazında 14 gün balkan gezisi yaptık araçl almama rağmen kimse uluslararası ehliyeti sormadı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.