U bolt ve Ukilit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,019

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
U bolt ve U kilit ne işe yarar burada okuyorum gezilere katılan araçlarda bulunması gerekenler listelerinde hepvar ama ne amaçla kullanıldığına dair bir şey göremedim yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: U bolt ve Ukilit

cok basit anlatımla sorduğunuz araç çekmek yada arcımızı cekilirken kullandığımız tampona taktığımız aparatlar olarak adlandırabiliriz

Selamlar ,
Ulus otonun dediği gibi strep yada vinç halatını araca daha rahat ve güvenli şekilde takmaya yarar . Aşağıdaki iki örneği var . Üstteki genelde kullanılan tipi u mapa kilit diye de geçer . Her şekli böyle olana aldanmamakta gerekir strepiniz kadar güçlü olmalıdır en azından ...

Uçları göz şeklinde olan bir strepi kullanmak için gerekli eklentiler emin olun ;)

Bu ekibe birde son resimdeki gibi dayanıklı bir karabina işleri kolaylaştırabilir .
big_13428693_cni.jpg

2866000.jpg

697264000.jpg

Fotoğraflar alıntıdır .

Merhaba, Gezenbilir'de de off road da da yeniyim. Anladığım kadarı ile U kilit ve strap arazide bir aracın bulundurması gereken vazgeçilmez temel ekipmanlardan. U kilit takabilmek için araçta ne gibi modifikasyonlar yapmak gerekir? Aracın orijinal görüntüsünü bozmadan takılabilir mi. Örneğin benim L200 aracım için mümkün mü? Bu konuda detaylı bilgi alabilir miyim? Bir de bu tür ekipmanları temin edebileceğim bir yerlerin listesi falan var mı?

perpada üst otoparkdan orta girişden ilk sol kolda solda dagcılık ve bu tarz agır hizmet strep kilit vb butarz özel mazemeler satan 2 3 dükkan var çeşitler çok

gözden kacan bir nokta var aydınlatalımda bu noktayı gene bu niye bu para şu neden ucuz denmesin u bolt larda orjinallaerinde üzerinde ne kadar cekeceği yazar mesela 3/1 gibi her u bolt araca takılır diye bişe yok bazıları aynı gözükür ama metal alaşımı farklıdır tampona takarsınız cekercen cat diye kopar yaşanacakları bir düşünün perşembe pazarında satılanlar genelde teknede kullanılanlar ağ köşeleri yada tekneyi bağlamak için arazide ise cok d aha s ağlamı lazım

Evet hocam bende belirtmiştim ama altını çizelim . Her şekli böyle alana aldanmamak lazım . Kalitesi ve çekme kapasitesi çok önemli . 2-3 tonluk bir aracı vurdururken koparsa çok tehlikeli olabilir ...

Selamlar,

Bauhausda satılanların çekme-kopma ağırlıkları belirtilmiş üzerlerinde, ona göre alınabilir.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR