TUV Muayene ile İlgili Bazı Sorular?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avlika Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,588

avlika

Kamp I
Arkadaslar yeni aldigim 92 model XJ nin ruhsatini dun aldim.. Bildigim kadari ile bu araclarin muayenesi yillik yapiliyor. Ancak benim aracimida aracin cinsi bolumunde Otomobil ve parantez icinde arazi tasiti yaziyor. Ve daha onceki muayenesi 2009 haziranda yapilmis ve 2 yillik muayenesi var gorunuyor. Simdi aklima takilan soru su; 2009 da tuv henuz tam yoktu muayeneler bir sekilde yapiliyordu. 2011 yilinda muayeneye gittigimde ne gibi sorunlarla karsilasirim. Yillar once bazi unlulerin luks araclari(4x4) OTV odememek veya az odemek adina otomobil sinifinda yurda sokup daha sonrada ellerinden alindigini hatirliyorum. Bu noktada hicbirsey yapmamak mi iyi yoksa biryerlere basvurup ruhsati degistirmek mi karar veremedim.

Konu ile ilgisi olan arkadaslarda yardim bekliyorum.

Etiketler
Ynt: TUV Muayene ile İlgili Bazı Sorular?

2009 ikinci yarısından sonra sanıyorum arazi taşıtları muayeneside 2 yıllık oldu.bence bir sorununuz yok.şu anda arazi araçları muayenesi 2yılda bir.

Çarşamba günü muayenemi yaptırdım ve ruhsata 2 yıl olarak işlendi

Ticari arac olmadığı için 2 yılda bir vize yapılıyor dert etmeyın ;)

Neyse icime su serptiniz arkadaslar, tesekkur ederim

Benim ZJ nin ruhsatta direk otomobil yazıyor.Hadi hayırlısı diyeceğim ama daha 1 yıl olmasına rağmen kafamda TUV-TURK te yapacağım kavgaların senaryoları geçiyor.

daha önceden TUV TURK hikayelerini çok okuyup duymuştuk. Arazi taşıtlarında muayene öncesi özellikle yaptırmamız gerekenler neler??

ben hiçbir şey yaptırmadan gittim eğer ki dedim birşey çıkacaksa da orada çıksın iki defa masraf yapmak istemedim

tuv den vize almak ne kelime ; daha başvurumuzu yaptık 2005 yılından kalma 2 tane park cezası çıktı. toplam 270 tl olmuş faiziyle. (ana ceza 2 adet 45 tl). Ben devlete 2005 yılında 90 tl borç versem devlet bana 2010 yılında 270 tl verirmi acaba? Zaman aşımınada girmiyormuş . al başına belayı. kardeşim bu araç 2006 ve 2008 de vize aldı. Yani borçsuzduda şimdimi borçlu. Ya ben aracı 2008 de satsaydım ne olacaktı. Alan adam başıma ekşiyecekti. Yıllardır evin ikinci arabası olan vitaramı Şubat ayında şirket bana araç tahsis edeceği için satacaktım. O kadar sinirliyim ki böyle giderse vizeyi alır almaz şubatın gelmesini beklemeden aracı satacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR