Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,571

lee33

Kamp I
Yer
kuşadası
Web
www.atlihotel.com
Ben de uzun süre önce amatör telsizciliğe merak sardım ve bu konu üzerine araştırmalar yaptım.Kanunları,telsiz yönetmelikleri,antrak ....bulabildiğim her kaynaktan bilgi edinmeye çalıştım ve büyük bir kargaşa gördüm.Hatta başvurulacak merci bile sınırlı il merkezlerinde var.
Materyal elde edip çalışayım dedim.C belgesi iptal edildi.B alalım dedim baktım elektrik elektronik mühendisi olarak mezun olan biri üniversiteden bunu zor alır.Diğer ülkelerde amatör telsizci olmak isteyen olabiliyor ,bizim ülkede deveye hendek atlatmak daha kolay.Sebebi ise vatandaşa güven meselesi imiş.
Zaten polis amatör telsizcinin belgesinin neye benzediğini bile bilmiyor arkadaşlar.Belgesi olan bile hala bir ton dil dökmek zorunda.
Hal böyle olunca herkes hobisinin peşine bir başka şekilde düşüyor ve sonuca ulaşıyor.

Etiketler
Ynt: Türkiyedeki, türkyetkililer neden telsizden korkuyor.

Sizinle aynı fikirdeyim. Çözüm bulacak merciler malesef sorun yaratan merciler halinde.

Ynt: Türkiyedeki, türkyetkililer neden telsizden korkuyor.

İyi akşamlar Levent Bey,

Bence teknolojiden habersiz olduklarından korkuyorlar. Günümüzde telsizlerden yararlanarak suç işleyen örgüt kalmadı. Cep telefonu, bilgisayar vb. varken telsiz ile uğraşmıyorlar artık. Ayrıca bürokratik işlemler güncellenmiyor, bürokrasi zamanın gerisinden geliyor.

Başka bir örnekte şu ; Askeri bölgelerin yakınında fotoğraf çekmek istediğinizde yetkililer ile sorun yaşıyorsunuz. Ancak G.E. den baktığınızda neredeyse mezilerin içi görünüyor. Selamlar.

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Depremin üzerinden 11 yıl geçti,zaten öncesinde ve sonrasında Trafik kaza dünya şampiyonuyduk,büyük şehirlerde bile(ki bitanesi bilmem kaç ülkeden daha büyük) Level 1-2 Travma merkezi bile kurulamadı Türkiyede,afetlere hiçbir hazırlığı yok,belediyeler dersen aynen öyle,telsizcilerin sesini kim duysun,kim duyabilir ki?Hangi uzak görüşlü insan der ki benim ülkemde telsizcilik gelişmeli çünkü ben afet bekliyorum.Nerde o insanlar?Herkez hak ettiği gibi yaşıyor.

Afetler çok geniş bir konu. Malesef ülkemizde tatbikatlar kağıt üstünde kalıyor. Halk katılamıyor. Halkın içinde olmadığı bir hazırlıktan yeterince verim alınamaz. Belediye ve kaymakamlığın hazırladığı afet planlarını kim biliyor?
Bizler her zaman kolay olanı seçiyoruz.Rahatımıza düşkünüz. Cep telefonu varken telsize de ne gerek var?
tarkan72' Alıntı:
Depremin üzerinden 11 yıl geçti,zaten öncesinde ve sonrasında Trafik kaza dünya şampiyonuyduk,büyük şehirlerde bile(ki bitanesi bilmem kaç ülkeden daha büyük) Level 1-2 Travma merkezi bile kurulamadı Türkiyede,afetlere hiçbir hazırlığı yok,belediyeler dersen aynen öyle,telsizcilerin sesini kim duysun,kim duyabilir ki?Hangi uzak görüşlü insan der ki benim ülkemde telsizcilik gelişmeli çünkü ben afet bekliyorum.Nerde o insanlar?Herkez hak ettiği gibi yaşıyor.

levet kardeşim polimiklere girmek istemiyorum amma.ya arkadaş polis her belgeyi bilmek zorunda degil.sen dahiliye doktorsun farzedelim.göz ameliyatı yapabilirmisin.bu konuda böyle.bende polisim belge için bende baş vurdum evet elektronik bilgisi demişsin.sınava girdim eger o girenlerin hepsi elektronik bilgisi varsa.ben elektronik yük müh.peki bu adaletmi.

Mustafa hocam,elbette burda polislerin bile derken suçlama mahiyeti kesinlikle yok.Ama şu var devlet kurumu bir konu ile ilgili bir belge veriyorsa ,bu belge darphanede basılmalı, gerekli güvenlik tertibatı alınmalı.Örneğin sizin taşıdığınız pois kimliği darphanede basılıyor.Bir de askeri personelin kimliğine bakın ,nüfus cüzdanlarına bakın veya pasaportlara bakın.Yav allah rızası için biraz ciddi yapın şunları.Şu an dünyada en kolay şey TC nüfus cüzdanını sahte yapmak veya kaybolunca bu yüzden insanların hayatı kararıyor.Ben yeminli tercümanım bir çok milletin kimlik kartı elime geçiyor.Birtanesini bile sahte yapamassınız.Resimleri foto olarak yapıştırılmamış en azından hologramlı şekilde kimliğe basılmış.O yüzden polisin bu belgeleri BİLMEK ZORUNLULUĞU VAR.HA eğer siz polis bilmek zorunda değil diyorsunuz , o zaman adam basar kendine printerden bir belge ,al sana amatör telsizcilik belgesi.

Telsizciliğe gelince devlet istemiyor vatandaşı kullansın.Sebeb terör korkusu kötü amaçlı kullanım.Bunları geçeksiniz.Terör örgütünün elindeki telsizler veya sırt telsizleri en son teknolojik telsizler.Yani bu işi kötü amaçlı kullananın zaten devleti taktığı yok.Yani uzun lafın kısası her konuda olduğu gibi bizim daha kat edecek çok yolumuz var çekecek çok
çefamız var.

Arkadaşlar son bir kaç olayla sabittir,kötü niyetli insanlar Türkiyede rahatça scanner telsiz alıp polisi,askeri dinliyebiliyorlar ve onları pusuya düşürüp(çünkü hangi anda kapıda,nerede olduğunu dinliyor veya tahmin ediyor)şehit ediyor veya yaralıyor.Kanada dan- ki telsiz konusunda ABD den daha liberal- istediğiniz herhangi bir telsiz rahatça kapınıza gelebiliyor,ama deprem gibi bir durumda telsiz ne kadar ihtiyaç olabiliyor ve operatörü hiç bulunmuyor.Tüm bunları altalta koyunca;bu konuda güvenliğin ve sınırların Mühendisler,Polisler,Savcılar,Hukukçular,Siyasetçiler,bu konuyla ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarınca workshop gibi çalışılıp disiplinize edilmesi veya bu konuların hem daha güvenli hem daha geleceğe dönük kullanılabilir olması ve 70ler 80 ler Soğuk Savaş paranoyasından kurtarılması ve bu hobinin ülkemize daha yararlı,daha yasal,daha kontrollü hale getirilmesi gerekmezmi?Ne dersiniz?

şimdi levent kardeşim orda yanılıyorsun.sen tercümanım demişsin .ben sana şurda bir gemi omurgası var oksikaynağı yapılacak yaparmısın desem.polislikte böyle bişey.kısaca hastane gibi her birim ayrı konuya bakar.sahtecilik kriminal.cinayet asayiş şb.yani her polis hangi kimlik sahte hangi orjinal bilemez.bana desen ben yabancılar pasaport şu çalıştım anlarım derim.ama her polis her konuyu her kimliği bilmez desem 100/100 doğru olur.Sahte konusunda her ülkede bu işleri engüzel biçimde yapan çıkar.yani önüne geçemezsin.ben iddaa ediyorum yüzlerce resmi kimlik var.bir okadarda sahtesi.gerisini sen düşün.bu iş kumsalda kum tanesi aramaya benzer.telsiz belgesi olandada telsiz var olmayandada.neden telsizi olana polis yapışır.polis asker veya herhangi bir kamu personeliymiş ayağı yapan insanlar ve teröristler için yapışır.sende kendini eger problem yoksa ispatlarsın olay biter.

Ali aksoy,
sizin amacınız bence belli oldu.Siz bir kere insanları sınıflara ayırma derdindesiniz.Adamın kılık kıyafetine bakarak değerlendirmek ancak siz memurların ve bu at gözlüğü çerçevesinden bakanların işidir.İşte bizim de kırmak istediğimiz tamamen sizin gibi zihniyetleri ortadan kaldırmak ön yargıları parçalamak.Siziznle daha fazla polemiğe girecek değilim.Bu arada lafımdan memurlar alınabilirler ,bence hiç sakıncası yok böyle düşünenler zaten sadece alınacak.

Ali bey ben size hiç bir şey ispatlamak zorunda değilim.Ben otelciyim burda mal beyanında bulunmuyorum ve sırf bu siteye özel gezenbilir üyelerine özel fiyat yapmışım. ben de hem vn900 var hem atv var 2 tane Yamaha BWS var bir tanede bandit 650 s var.Eğer Kuşadasında bir gün tatil yaparsan görürsün.Yakında Honda CBR 600 RR da alacağım.Allaha şükür paramıda kazanıyorum ve şükürler olsun daha bu güne kadar kimseyi kıyafeti ile kıyaslamadım çünkü ben kravatlı takım elbiseli hırsızları çok gördüm.
Alın size bir resim.Ben Yamahayla araziye çıkıyorum yolda Vn 900 kullanıyorum.Bazen de araziye Aeon cobra ATV ile çıkıyorum.

100_8326.jpg

Hipotermi konusunda bir yazı yazarken fotoğraf tarıyorum internette,Kanada lı dağcıların sitesinde buldumbu ikiliyi,çok çığ olan bölgede oldukları için çocuklara böyle bir teçhizatlandırma yapmışlar bi şey olursa onları da çıkartalım diye;kask--yelek falan,acaip şirin geldiler gözüme,insan gibi pozları var :D,tam maskot gibiler Levent Hocam...

ali aksoy' Alıntı:
Levent Bey

Siz önce ne demek istediğimi bir anlayın daha sonra benim sınıf ayrımcılığımı bir yerde tartışırız..!!

Siz ve sizler , eğer Hilton oteline veya Büyük ankara oteline Çamurlu ayakkabı ile gidebilirseniz veya üzerinizdeki Motosiklet kıyafeti ile girebilirseniz
daha doğrusu oraya o kıyafet ile giriyorsanız zaten kültürlü biri olmadığınız hemen belli olur

işte Telsiz ile Kişi arasındaki bağ'da bu dur
Kişi telsizi taşımayı bilmezse sırıtır

aynı sizin altınızdaki motor ile siz gibi...( kişisel değil )
yani üzerinizde son mdel bir kıyafet , dizlik, bot, eldiven ,500 USD lik kask ve altınızda bir MOBİLET ( ama sizinki kawasaki vn900 )

Ali Aksoy
Yüzbaşı
Ali bey,
hakikaten merak ettim, ne yapmaya çalışıyorsunuz? kişilerin üzerlerindeki giyeceklerden size ne? Ayrıca, aklınızda olsun Hilton oteline de ayağınızda çamur ile girmezsiniz. Ama niçin bu örnekleri veriyorsunuz?

Eğer bahsettiğiniz merkez ile ilgili yazılanları okursanız, her zaman küçümseyici ve çok bilmiş bir üslüp ile yazıldıklarını görürsünüz. Diyebilirsiniz ki, "ama çok biliyorlar.. ".. Olabilir, ben de mesleğimde çok bilgiliyimdir ama böyle bir üslüpla konuşmam ve konuşan bir meslektaşımı da ikaz ederim.. Size de aynı şeyi öneriyorum.

Utanıyorsanız, birşeyleri değiştirmek istiyorsanız.. emin olun böyle bir yaklaşımla "kişilerin savunmaya geçmesini" elde etmek dışında bir sonuç elde edemezsiniz.

Son olarak, kurum/kuruluşların "meşgul" olmasına gelince.. Bir kurum çok işi var diye "aman biz meşgul etmeyelim" tavrına girilemez, kabul edilemez. O zaman, "mahkemeler çok yoğun, hakkımı ben kendim ararım" yaklaşımını izleyelim.

Ben sizin gibi "utanıyorum" demeyeceğim ama sizi daha yapıcı olmaya davet ediyorum. iyi günler dilerim, reha

Not: eğer iletişim konusuna gönül vermişseniz "takoz kullanmanın" kanunlara aykırı olduğunu hatırlatırım. bkz. ilgili satış ilanınız

abd de veya avrupa ülkelerinde 100 bin civarında olan amatör sayısı türkiye 5 bin!!!neden 5 bin? yasalar devletimiz çok yaşasın ama vatandaşın önünü açsın 14 yaşında radyo amatörü genç bir kız çocuklarımız var adı setenay çağrı kodu tb9ydc ve tb2nmr internet siteleri var yani bu evlatlar kardeşlerimiz türkiye'nin ilk uydusu olan itüpsatı yerden takip ediyorlar.ama biz bu konuda geç kaldık imkan verildiği zaman nelerin yapılacağını iyi biliyoruz.Rahmetli Celal bayar ın dediği gibi "GARP KAFASI İLE ARABA YAPTIK ŞARK KAFASI İLE BENZİNİ KOYMAYI UNUTTUK" yani türkiye de devlet vatandaşın bir şeyleri kurcalamasından korkuyor çekiniyor.halan cep telefonu çekmeyen yerler var cep telefonu hastası millet olduk.halbuki bizi yarı yolda bırakan teknoloji değilmidir?gölcük depreminde gördük istanbulun su altında kaldığında gördük.sen "o" sun sen "şu"sunları bırakıp şapkayı çıkarıp önümüze koymalı ve düşünmeliyiz neler yaparbiliriz.Ülkemiz deprem ülkesi ama hala eğitimsizlik almış başını gidiyor.Dış ülkeler anaokulu ve ilköğretim çağındaki çocuklar deprem veya afet konusunda eğitilirken biz şarkı türkü söylettiriyoruz ve çıkıp"AHA BUNLAR BİZİM GELECEĞİMİZ "diyoruz.Su terazisini bulanda Türk , trafik lambalarında bulunan sayaçlarıa da bulan Türk peki neden millet olarak korkutuluyoruz.Afetsiz günler dilerim herkese ama..
burası türkiye en ufak bir şey bile afet oluyor.Bilinçsiz olmak öldürür.
tb7ea
73

ali aksoy' Alıntı:
Levent Bey

Siz önce ne demek istediğimi bir anlayın daha sonra benim sınıf ayrımcılığımı bir yerde tartışırız..!!

Siz ve sizler , eğer Hilton oteline veya Büyük ankara oteline Çamurlu ayakkabı ile gidebilirseniz veya üzerinizdeki Motosiklet kıyafeti ile girebilirseniz
daha doğrusu oraya o kıyafet ile giriyorsanız zaten kültürlü biri olmadığınız hemen belli olur

işte Telsiz ile Kişi arasındaki bağ'da bu dur
Kişi telsizi taşımayı bilmezse sırıtır

aynı sizin altınızdaki motor ile siz gibi...( kişisel değil )
yani üzerinizde son mdel bir kıyafet , dizlik, bot, eldiven ,500 USD lik kask ve altınızda bir MOBİLET ( ama sizinki kawasaki vn900 )

Ali Aksoy
Yüzbaşı

İyi akşamlar Ali Bey.
Telsiz konusu benim ilgi alanımın dışında olsa da mesajınızda rahatsız olduğum bir durumu belirtmek istiyorum.
İsminizin altına, rütbenizi yazmanızın nedenini anlayamadım. Burası kışla değil, Er yada General olmanızın bir önemi yok. Mesajın altına rütbe yazmanız fikirlerinizi önemli kılmaz. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR