Türkiye'de bu 25 şeyi yapmadan dünyadan göçüp gitmeyin...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,478

medford

"be a traveller, not a tourist"
Yer
ankara
Web
www.icindentrengecensehirler.blogspot.com
1. Ocak ayında Çıldır Gölü’nde balık tutun.
2. Trans Kaçkar yürüyüşü yapın
3. Nemrut’ta gün batımını izleyin
4. Mardin sokaklarında kaybolun
5. Pamukkale’de antik havuzda yüzün
6. Çoruh Nehri’nde rafting yapın
7. Fethiye’den Antalya’ya Likya yolunu yürüyün
8. Baba Dağı’ndan yamaç paraşütü ile uçun
9. Efes Harabeleri’ni keşfedin
10. Konya’da Mevlana’nın izini sürün
11. Van Gölü’nde yüzün
12. Kapadokya’yı balonla keşfedin
13. Valla kanyonunu geçmeyi deneyin
14. Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkın
15. Mavi yolculuk ile Ege’yi keşfedin
16. Selçuk’ta paraşüt ile atlama yapın
17. Doğu Ekspresi ile İstanbul’dan Kars’a yolculuk yapın
18. Van’da kahvaltı yapın
19. İstanbul’da Eminönü-Anadolu Kavağı vapuruna binin
20. Hasankeyf’in büyüsüne kapılın
21. Bozcaada’da Ege kültürünü tanıyın
22. Çeşme’de sörf sporunu öğrenin
23. Kaş’ta dalış yapın
24. Urfa’da sıra gecelerine katılın
25. Eskişehir’in dinamik hayatını keşfedin

Keşfetmeye devam edin..

Etiketler

Ynt: Türkiye'de bu 25 şeyi yapmadan dünyadan göçüp gitmeyin...

yolu yarılamaya yakınken bunlardan sadece birini yapmış olmak ne kadar acı...

Evet size katılıyorum, yolu yarılamak değil, yolun yarısını geçtiğim halde şu sıraladığınız ve hep hayalim olan o güzellikleri hala yapamamak, ne acı ve keşkelerle geçen zaman insan sevdiği şeyleri yapmak için mutlaka zaman ayırmasını bilmeli, keşke dememek için, dönüpte ardına baktığında bunu neden yapmadım dememek adına ,saygılar.

Merhabalar,
Bu sıralama çok güzelde bunlaraı yapabilmek için kişiye bence üç şey lazım.
1=Sağlık,
2=Zaman,
3=Para.
Bunların üçü aynı anda kaç kişide olur?
Hele bizim ülkemizde yaşayan kişilerin acaba % kaçı bunların yarısını gerçekleştirebilir.
Sebebini hepimiz biliyoruz burda yazmak belki siyaset yapmaya girer, bence yazmamak daha iyi zaten siz anladınız.
Kalın sağlıcakla.

Merhabalar,
Bu sıralama çok güzelde saydıklarınızdan yapamadığım, 19 adet kaldı sanırım bu hayatta elimden gelmiyen çok madde kalacak.
Yaşarken acaba % 50 gerçekleşir mi?

sağlık ekonomik koşullar kişisel zevk ve tercihler göze alındığında kimsenin bu liste yazılan 25 şeyin tamamını yapması beklenemez. benim kişisel görüşüm bu 25 şeyden 10-15 i yapmak insanın ufkuna çok şeyler katar eğer bunların 10-15 ini yapmışsanız kendinizi şanslı bir azınlığın içinde hissedebilirsiniz.
Saygılarımla...

25+1 Antep'te Halil Usta'da kebabın keyfine varın
25+2 Bitlis'de çarşı içindeki büryancıda sabah 11 gibi bir koca tabak büryanı gövdeye indirin, ya da sabah 5 gibi çıkan avşor çorbasını kaşıklayın
25+3 İğneada'da limanın arkasındaki salaş balıkçıda eylül gibi lüfer ızgara yiyin
25+4 Antep'te bir mahalle kasabının hazırladığı sarımsak kebabını (nisan sonu mayıs ortası), soğan kebabını (kışın) ya da orta yağlı koyun eti ile hazırlanmış antep lahmacununu (malzemeye soğan koyan kasabı vurun,o lahmacunu da yemeyin) yiyin
25+5 Maraş Kayseri yolunda döngel mağaraları civarındaki salaş kamyoncu lokantalarında bulabildiğiniz en genç kuzu etinden yapılmış pirzolanın tadına varın
25+6 Erzurumda fırıncılık meslek yüksek okulunda yapılmış ekmekleri tadın ve bulabilirseniz koyun etinden yapılmış cağ kebabı yapan bir yerde patlayıncaya kadar yiyin
25+7 Rize Kavrun yaylasında sabah 5 gibi çıkan poğaçalardan yiyin
25+8 Hala yapan bir yer kaldıysa Samsun Vezirköprü'de sabah yine 5 gibi servis edilen etle yapılmış paça çorbasını için ve öğleye sokakta (en iyisi semaverciler çarşısına gidin) arabalarda satılan kuzu kızartmadan yarım kilo yiyin
25+9 Antakya civarındaki bir köy kasabında kağıt kebabı yaptırıp bulabildiğiniz ilk yeşillikte kağıt kebabını üzerine konulan pide, bir kaç parça domates ve bir acı biberle birlilte içselleştirin :smiley:
25+10 Yukarıda bahsedilenleri değil tatmak bahsini ilk kez duyuyorum diyorsanız zaten siz teorik olarak yaşamadığınızdan dert etmeyin sayfayı kapatınca herşey düzelir :D

zürriyet vs vs vs türkiyenin ennn xxxxxx gibi bir yerinden alınmamış olup bizzat tecrübe edilerek yazılmıştır.

Benim profil fotoğrafındaki kayanın adı KALPAKKAYA'dır bizim yaylada, SİSDAĞINDA ve bizim evin biraz yukarısında dır.
Benim için işte onun tepesinde (biz kukul deriz, kalpak kayanın kukulu) oturup rakı içip yemyeşil çam ormanı denizini seyretmek akşam saatlerinde evlerden tüten incecik dumanları seyretmek, işte o bana yeter.
Uyarı; suyunuzu da yanınıza alınız ve sadece bir duble içiniz aksi halde istenmeyen şeyler yaşanabilir.
Kalın sağlıcakla.

Listeyi kaydettim.Bazılarını yapmış olmama rağmen tamamını gerçekleştirmek düşüncesi bile heyecanlandırıyor. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR