Ynt: Türkiye'de Avrupa Standartlarında Karavan İmalatı
Sayın Özdal Güngör bey , verdiğiniz bilgiye çok teşekkür ederim. kampkaravan.org adlı sitenin öncesini bilemiyorum . Ben internette karavan ararken webde karşıma çıkan ilk adresti , tıkladım , ücretsiz üye oldum ve bazı yazılarım , sorularım oldu , bazı insanları tanıdım . O kadar. Üyelikten kastım da giriş formunu doldurdum .
Gezenbilir'den önce o adresi bulduğum için orada daha uzun süre bulundum .
Gezenbilir de aynı konu için çok verimli bir yer .
Sayın İmpesa , verdiğiniz yeni bilgiler çok faydalı oldu. Burası Türkiye olunca her yeni gün yeni kanunların çıkması çok normal .Bakalım bunların sonu ne zaman gelecek .
Aslında aklımı karıştıran diğer bir nokta da oldu son günlerde . Bir yakın arkadaşım kaltesi , temizliği ile sevilen bir - iki kampingde çekili karavan satın alma yoluna gitti . Aldığı 2 ayır kampingde ki karavanları otel gibi veya yazlık ev gibi kullanacak. Seneye tabi veya belki sonbaharda da gidebilir . Bilmiyorum. Böylece otoya çekidemiri taktır , muamelesi ile uğraş...vs. dertleri bir kalemde sildi .Gelecekte ne yapar onu da bilemem. Bu fikir çok önceden aklıma gelseydi ne yapardım kimbilir .
Sayın "Arı " , isabetli bir yönde karar vermişsiniz . 330cm boy pek yeterli bir mesafe gibi gelmedi bana. Onca eşyayı nasıl sığdıracaksınız . Bakın bir web adresi vereyim ..
http://www.bonbon.co.uk/clei/doc.htm
Burada portatif açılıp kapanabilen ranza-çekyat modeli var. Gece ranza , gündüz kanepe. oluyor. Hiç yer
tutmuyor.Çok büyük kolaylık yani .Bunu eğer 2 kişi iseniz kafası çalışan bir ustaya yaptırabilirseniz campervanda çok yer kazancınız olur.
Diğer tüm detay malzeme ve eşyalar için web sitelerine girip arayacaksınız.Kullanılacak tüm malzemeler boy boy , fiyat fiyat bizde var , arayın. Karavan camı için belli yerler var , çok aramayın , yok çünkü .Mini evye hemen her yerde var...Ama bunları konumlandırmak yani monte edilecek yerleri iyi hesaplayıp anlamak gerekir.1 cm lik hata tüm ahşapı berbat eder . Siz "ben yapacağım" düşüncesinden sıyrılın ve bir bilenden destek alın . En üstte adını verdiğim Faruk Karatan arkadaşım bu işi iyi bilen ve fahiş fiyat vermeyen biridir. Destek alabilirsiniz.