Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 1.Yarışı Sakarya'da (27-28 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 174
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,959

serkan şen

* SAKARYA *
Yer
HENDEK/SAKARYA
Telsiz Çağrı Kodu
TA2LSS
2 gün sürecek yarışların 1.günü olan seyirci etabı tamamlandı.Epey zevkli geçen yarışmanın fotoğraf ve videolarını buradan baylaşalım.İlk fotoğraf benden....selamlar....

Resim 008_1.jpg

Etiketler
Ynt: Türkiye Ulusal Off-Road Şampiyonası 1.Yarışı Sakarya'da (27-28 Mart 2010)

favori yarışçımızı nazar ettik sanırım :( moralimiz çok bozuldu. (aracı arızalandı):( Hakkı Ağaoğlu inşallah yarınki yarışda devam edebilir.

03012007009.jpg

görüntüler bozuk kusura bakmayın.cep telefonunun videolarından alındı.kalitelilerini usta fotocumuz Bircan hanımdan bekliyoruz :D

4.jpg

kanka senden bu kadar az foto beklemiyordum bişi anlamadık ama yarın eğer orda olursam ki herşeyi anlarım am ençok hakan adaşımın vadettikleri aklımda bizimki oraya gelip tanışmak eğlenmek yemek içmek gormak olur her halde . ;D ;D ;D
bu arada serkan abi tek resimmi sen nerdesin ben senide orda görmek istiyorum resuce . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ya görür gibi oldum simdi. ;D ;D ;D ;D

Baran 54' Alıntı:
kanka senden bu kadar az foto beklemiyordum bişi anlamadık ama yarın eğer orda olursam ki herşeyi anlarım am ençok hakan adaşımın vadettikleri aklımda bizimki oraya gelip tanışmak eğlenmek yemek içmek gormak olur her halde . ;D ;D ;D
bu arada serkan abi tek resimmi sen nerdesin ben senide orda görmek istiyorum resuce . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ya görür gibi oldum simdi. ;D ;D ;D ;D
bende bukadar az beklemiyordum ama nası oldu anlamadım yarış heyecanına kapıldım sanırım :D acemiliğime denk geldi :(

OFF ROAD YARIŞMASI'NDA PİLOTUN AYAĞI KIRILINCA PANİK YAŞANDI

Türkiye Off Road 2010 1. Ayak yarışmasında talihsiz bir kaza meydana geldi. Sakarya'nın Serdivan İlçesi Kırantepe'de yapılan yarışın orman etabında aracı takla atan pilot Ali Doğaner'in ayağı kırıldı. Go pilot Selçukhan Altınordu ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza sebebiyle orman etabında büyük bir panik yaşandı. Başka bir pilotun kazayı görüp yetkililere haber vermesiyle orman içine ambulans gönderildi. Yetkililer, kazayı gören pilotlardan kazanın olduğu yer konusunda bilgi almaya çalıştı. Zorlu etap sebebiyle ambulans olay yerine güçlükle ulaştı.

Yaralı pilot Doğaner, hemen en yakında bulunan Ada Tıp Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir pilot, kazaya rağmen ambulansın arkasından yarışmaya devam ettirilmesine sert tepki gösterdi. Kazadan haberi olmayan ve araçlarıyla büyük bir hızla seyreden pilotlar ise görevliler tarafından güçlüklü durduruldu. Orman etabı, daha sonra kaza sebebiyle telsiz yardımıyla tüm pilotlara duyurularak iptal edildi.

Talihsiz kazadan sonra yarışı tamamlamadan pilotlar başlangıç noktasına geri döndü. Kazayı gören bir pilot, "Bir arkadaşımızın arabası takla atmış. Araç bir ağaca yaslanarak durabilmiş. Bacağı kırılmış. Cankurtaran tarafından müdahale edildi." dedi. Bir pilot ise kazaya rağmen ambulansın arkasından gönderilmesi sebebiyle yetkililere tepki göstererek, "Ya ambulans girmeden beni niye uyarmıyorlar. Ambulansın arkasından beni göndermelerine ne gerek var. Var mı böyle bir saçmalık." şeklinde konuştu.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışta, zaman zaman jandarma ve yetkililer ile seyirciler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın güvenlik şeridi olmayan bölgede, vatandaşlara güvenlik şeridinin arkasına geçmesini istemesiyle ortam gerildi. Jandarmanın kendilerine bağırmasına tepki gösteren bir vatandaş, "Biz koyun değiliz ki bağırıp çağrıyor, geri çekilin demesi yeter." diye tepki gösterdi. Bu gerginlikten sonra jandarma bölgeye güvenlik şeridi çekti.

resimlerin devamını bekleriz

olaya üzüldüm,geçmiş olsun ,anlaşılan daha da vahim kazalar yaşanabilirmiş
bende c.tesi oradaydım
yer olarak güzeldi,parkur zor bir parkur değildi,biraz sulansa daha da iyi olurdu,
fakat rescue görevi yapacak araç çok yetersizdi(sarı dodge) o yüzden çok zaman kayıpları oldu ,daha sıkı araçların görevli olması beklenirdi
ben offroad da hız olayını sevmediğim için,bence olayın ruhuna da aykırı,bu araçlar için tehlikeli de olmakta,beceri ve araç performansını gösterecek daha zor bir parkur yeterli,eski organizasyonlarda çok daha zor geçişler vardı
selamlar

unc' Alıntı:
olaya üzüldüm,geçmiş olsun ,anlaşılan daha da vahim kazalar yaşanabilirmiş
bende c.tesi oradaydım
yer olarak güzeldi,parkur zor bir parkur değildi,biraz sulansa daha da iyi olurdu,
fakat rescue görevi yapacak araç çok yetersizdi(sarı dodge) o yüzden çok zaman kayıpları oldu ,daha sıkı araçların görevli olması beklenirdi
ben offroad da hız olayını sevmediğim için,bence olayın ruhuna da aykırı,bu araçlar için tehlikeli de olmakta,beceri ve araç performansını gösterecek daha zor bir parkur yeterli,eski organizasyonlarda çok daha zor geçişler vardı
selamlar

bahsettiginiz nedenlerden dolayi ben gidip izlemiyorum mesela :smiley: cunku benimde offroaddan anladigim bu degil. yunanistanda yapilan trophy yi izlemeye gidebilirim ama cunku orda gercek off road yapiyorlar, araclar vincleyip ilerliyor vs vs. tabi bu gercek tanimi benim icin. Belki baskalarinin off road anlayisi hiz ustunedir. Ben daha cok camel trophy etaplari gibi araclarin ekip calismasi ile yol alabildigi, seyler izlemek istiyorum, boyle olsa sanirim tv lerde de daha cok ilgi gorur.

birde bu tip organizasyonlarda saglik ve ilk mudehale ekibi icinde ciddi bir 4x4 arac olmali , varmiydi bilmiyorum ama yoksa buyuk eksikmis.

Tempus' Alıntı:
bahsettiginiz nedenlerden dolayi ben gidip izlemiyorum mesela :smiley: cunku benimde offroaddan anladigim bu degil. yunanistanda yapilan trophy yi izlemeye gidebilirim ama cunku orda gercek off road yapiyorlar, araclar vincleyip ilerliyor vs vs. tabi bu gercek tanimi benim icin. Belki baskalarinin off road anlayisi hiz ustunedir. Ben daha cok camel trophy etaplari gibi araclarin ekip calismasi ile yol alabildigi, seyler izlemek istiyorum, boyle olsa sanirim tv lerde de daha cok ilgi gorur.

birde bu tip organizasyonlarda saglik ve ilk mudehale ekibi icinde ciddi bir 4x4 arac olmali , varmiydi bilmiyorum ama yoksa buyuk eksikmis.
ben pazar günü olmadığım için bilmiyorum vaziyeti
ama pilotlar itiraz ettiklerine göre tehlikeye açık bir hatalar vardır,organizasyon,özellikle böyle büyük boyutta işler çok deneyim ve bu işlerde geçmiş tecrübe ister bence
bir ara keltepe ( kartepe) de yapılmıştı,yabancılarda katılmıştı sanırım,sonra sayın m.becce igneada da organize edecekti,olamadı falan
gerçek offroad onlar tabiki bana görede,ama bu seferde bayağı teçhizatlı araçlar ve maliyet ortaya çıkacaktır,herhalde ekip sayısı düşer
selamlar

su anda yunanistanda olan trophy turkiyede de olucakdi sanirim ama igneadadaki bazi cevreci derneklerin sikayetleri ustune yapilamadi. Ama istenip biraz ugrasilsa yapilabilicek baska yerle mutlaka bulunur. Off road yarislari konusunda ne desem yalan olur icinde bulunmadim fazla ama, daha once drag yarislarinda yapilan hatalar ve alinmayan onlemler yuzunden olenler , yaralanan oldu. Umarim kazasiz belasiz ve keyifle gecer. Ama turkiye off road yarislari dogru duzgun hicbir tv de yayinlanmiyor, basinin ilgisini cekmiyor. Ilgi cekici hale getirilmesi lazimki yatirim artsin, daha keyifli ve kaliteli olsun :smiley:

adnan ofluoğlu ve onur uzbaşaran ,arkadaşlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum ,talihsiz kaza geçiren ali doganer e,acil şifalar diliyorum

sınıf S1 1. Adnan ofluoğlu-Onur Uzbaşaran

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR