Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bafralı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,685

bafralı

Defender110 300 TDİ
Mesajlar
483
Tepkime Puanı
0
Yer
samsun
Arkadaşlar erken geldiğim için ilk ben başlayabilirm.Sabah saatlerinde Ankara ve çevresinde yoğun kar nedeniyle çevre yolunda 1 saat mahsur kaldık.Bu nedenle buluşma yerine vardığımda saat 10:00 ve herkes tahmin ediyorum haymanaya varmıştı.Normalde yarış 10:00 başlaması gerekirken rötarlı olarak saat 10:30 başlamış bizde ilk Start yetiştik.Haymana yolu gerçekten belediye sınırları içinde kalan kısım berbattı hiç temizleme yapılmamıştı.Gezenbilirden arkadaşları pek birbirimizi tanımadığımız için ilk etapta buluşamadık.ikinci etapta Arkadaşları gördüm ve geçde olsa tanışma fırsatını bulduk.
Cumartesi günü 20 araç katılmış ilk gün sonunda 10 araç yarışı terk etmiş.ikinci gün pazar günü kar yağışı nedeniyle seyirci parkuru bayağı zorlu bir parkur oldu.Fotoğrafları sırasıyla yüklemeye çalışçam.
İlk çevre yolundan başlayım[attachment=1] 1 saat beklediğimiz yer
[attachment=2][attachment=3] haymana yolundan görüntüler sabah saat 10:15[attachment=4]

Image00012


Image00031


Image00043


Image00068
 

Etiketler
Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)


seyirci etabı [attachment=2] [attachment=3][attachment=4][attachment=5][attachment=1]

Image00071


Image00073


Image00074


Image00076


Image00079
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Burasıda yarışın en canalıcı yeriydi aracı kurtarmak için bayagı seferber olundu araç tam anlamıyla gömülmüştü,önce rescue denedi sonra 4x4 lastik tekelekli iş makinası rescue yardıma koştu.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Image00080


Image00081


Image00079
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Buda bizim aracımız süpürücü olarak katılmıştı ama tekbaşına oda başaramadı[attachment=1][attachment=2][attachment=3]Sonunda onunda imdadına yetişen oldu[attachment=4]

Image00085


Image00086


Image00087
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Arkadaşlar, Selam,

Öncelikle, Zerrin hn. ' ın Babasının doğum gününü yeniden kutlarım.
Ayrıca beyefendinin hasta olduğunu öğrendim, çok üzüldüm. Acil şifalar dilerim....

Bu hafta sonu gerçekleşen Haymana off-road yarışı ile ilgili konunun önceki linki: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26186.60 . Detayı ve öncesini merak edenler incelemek isteyebilir.

Maalesef ilgili organizasyonu birlikte takip etmek için çabalarımız verimli olamadı. Bundaki en büyük sebep; ben dahil hemen hemen herkesin toplanıma katılımının doğal mazaretlerden dolayı son ana kadar kesinleşmemesiydi.

Linkini verdiğim konuda Sedat bey' in yazdığı gibi, Cumartesi günü sadece Sedat bey ve ben buluşabildik. O da, birlikte gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, öğleden sonraki etkinlikleri izleyemeden parkurdan ayrılmak zorunda kaldı. Dolunay arkadaşımızda parkura sonradan iştirak etti. Fakat Dolunay' ın şehir dışından gelen misafirleri ile ilgilenmesi gerekiyordu ve yarış anında da arkadaşları olan yarışcılara yardım etmesi gerekti. Takla atan bi aracı düzeltilmesinde yardımcı oldu ve daha bir çok aracın kaldıkları yerden çekilmesinde üstün çaba sarfetti. Gezenbilir üyesi Tuncay Köksal ( cubs )' un co-pilot olduğu lada' nın iki kez çıkarılmasını organize etti ve ödülü de çoraplarından beresine kadar çamur oldu.... Hatta davet etmeme rağmen pislenir diye arabama bile binmedi. Çok kibar ve düşüncelidir kendisi, sağolsun, ( ! ) . Güya ben de yarışı onun sayesinde izlemişim, akşam söyledi. Gülerek... :smiley: .
Bi ara; Dolunay Tezer çamura bata çıka, cansperhane bi şekilde bi Cj' nin kurtarılmasına yardım ediyordu. Bende derenin karşı kıyısında yerli halktan çocukları örgütledim, hep beraber Dolunay' a alkış tuttuk, Dolunay iyi bağla felan diye bağırdık çağırdık, Dolanay' a motive amaçlı gazzzz verdik. Yanlız Dolunay' ın ve traktörün bütün telaşlı, zamanla yarışır hareketlerine karşın üstünde kapı numarası olan cj' nin kasklı co-pilotu elini hiç bişe sürmüyor, eli belinde, kenardan Dolunay' a şöyle yap, böyle yap diye akıl veriyordu.
SONUÇ 1: Dolunay' ın bağladığı halat koptu.
SONUÇ 2: Çıkarmaya ter akıttığı aracın kapı numarası 0' mış. Yani öncü araç. Yarış BiTmiŞ. O araç parkuru süpürüyormuş, sağol Dolunay Tezer.....
Ben ve Haymanalı çocuklar çok eğlendik...... :smiley: :D ;D :smiley: :D ;D :smiley: :D ;D

Ben önceden de söylediğim gibi yaklaşık 2 haftadır rahatsızım ve problemim hep sürümcemede kalıyor. Sağlığımı bir türlü düzeltemedim. Cumartesi günü kendimi iyi hissediyordum, organizasyona katıldım, akşam 20:00' ye kadar Haymanadaydım, hatta yarış parkurunun içini karanlıkta aracımla birlikte son terkeden :D bendim. İçeride kalan bi yarış aracının parkurdan çıkarılmasına ve dışarıda çakala çukala karşı güvenliğe alınmasında elimden geldiğince yardımcı oldum. Fakat Pazar sabahı Haymana' ya gitmek için 6' da uyandığımda ağrılarım çok artmıştı ve ikinci gün gidemedim maalesef. Galiba yarışı seyrederken, "ben olsam ordan geçerdim" diye içten söylendiğim Pilotların ahı tuttu ;D . Şu anda bunları hasta yatağımda yazıyorum ve sabah enjekte edilen Volteren işe yaramazsa gene hastaneye gitmek zorunda kalcam. Geçen hafta gittiğimde benimle ilgilenen hemşire hanımın fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok şevkatliydi, eli de çok hafifti..., inşallah gene nöbetçi odur ;D [attachment=1]

Pazar sabahı Sedat bey ile telefonla görüştüm. Toplam 3 ( gezenbilir ) araç ile parkura doğru hareket ediyorlardı. Telefonda; önünde yol açma aracının çalıştığını söyledi. Zira Cumartesi Pazara bağlayan gece Ankara ve çevresine çok kar yağmıştı. Her yer bembeyazdı. Haymana' da coğrafi konumu sebebiyle oldukça kar almıştır. Sedat bey ve diğer üye arkadaşların Pazar günü hazırladığı fotoğraf ve videoları sabırsızlıkla bekliyorum.
Pazar sabahı Sedat bey ile görüşmemizde, Cumartesi günü sabahı belirlediğimiz grubça izleme noktaları dışında, öğleden sonra gözlemlerimle belirlediğim bir kaç izleme noktası daha tarif ettim. Ne yaptılar, merak ediyorum.
Dolunay Tezer' inde pazar sabahı yola çıktığını öğrendim. Belki oda oradaki 3 araçlık gezenbilir ekibine dahil olur.

Eklemek isterim ki; Cumartesi günü parkurda konuştuğum herkes; gezenbilir üyesi olduğumu söylediğimde çok heyacanlandı ve sitemize övgüler yağdı. Yaklaşık 20.000 üyesi olan sitemizin elit ve keyifli yapısını sarsacak tutum ve karakterde olanları gerektiği şekilde asimile edebilmemiz bence çok önemli....

Engelli/Seyirci etap; benim gözlem ve düşüncelerime göre, artı görüştüğüm, röpörtaj yapılan yarışamcılarda aynı fikirde; oldukça kırıcı. Fotoğraflarını göreceğiniz tepelerdeki geçişler keyifli ve hızlı olsada, parkur içindeki ufak derenin üzerindeki kapılar yarışmacıları oldukça zorladı. Özellikle 27 ve 28, 32 35 civarında ki kapılardan, ciddi hazırlanmış araçlara sahip çok profosyonel pilotlar dahi geçemedi. Bu kapılarda ve dere yataklarında yarışmacıların %60' ı kaldı. Sizin anlayacağınız traktörlere çok iş düştü, hatta araçlar öyle gömülüyorduki dere yatağına, kalan araçları kenardaki kuru yerdeki 4*4 traktör dahi çekemiyordu. Traktörlerin balata kokusunu bol bol teneffüs ettik. Pazar günü için 27 ve 28 no.'lu kapıların iptal edildiğini duydum. Yarışmacılar ve organizasyon için çok zor olan etkinlik biz seyirciler için inanılmaz keyifli idi. Fakat bence en şanssızı co-pilotlardı. Dere yatağında kalan aracı kurtarmak için halat bağlamaya suya inen co-pilotların farkında olmadıkları bişey vardı. Ben yarışı izlerken yanımda yerli halk vardı ve Haymanadaki hamamlardan çıkan sularını hepsinin bu dereye aktığını söylüyorlardı. Co-pilotlarda yarı beline kadar bu suyun içindeydi. Geçmiş olsun...... :-[ Etkinlikle ilgili yöre halkının genelde aralarında ise şu soru söyleniyordu. Akıllııııı adam işi mi bu yavvvvvv....... :D

Sürat etabını ise Sedat bey ile sadece uzaktan gördük, bu etap daha zor, daha kırıcı ve çoğu yerde dar imiş. Andoff tecrübelerinin söylediklerine göre, etap hazırlanırken dahi geçen traktör bile çoğu yerde kalmış. Maalesef bu sürat etabını izlemek mümkün değilmiş. Hem ulaşımın zor olduğu orman içinden geçiyor, hemde dağınık.

Anladığım kadarıyla yarışmayı basından ciddi takip eden D smart spor ekibi. Galiba tüm off-road sezonunu görüntülüyorlar.
"Bu programın yapıcısını Zerrin hanım tanıyor. Ben ve birçok arkadaşımızın D Smart imkanımız yok.
Zerrin hanımdan rica ediyorum. Tanıyormuş, Süha beyle konuşsun. Bu konu ve hakkında açılacak yeni konuda ( mesala başlık : D-smartta yayınlanan 2009 off-road şampiyonası ) bu programın off-road görüntülerinin linki felan yayınlansın. Yarış oldukça da güncellensin. Program içindeki reklamlar silinmemiş olursa linkte, Süha beyin bu görüntüleri 20.000 izleyicisi olan bi gruba vermekte itirazı olmaz heralde."

Tecrübesizliğimden dolayı media bazında yeterli donanıma sahip değildim. Çok istememe ve görüntü yerlerini iyi planlamama rağmen telefonlarımın şarjı bitti ve maalesef gerektiği/istediğim kadar video/fotoğraf çekmedim. Elimdekileri ve Sedat beyin bana Cumartesi verdiği görüntüleri aşağıda sizinle paylaşıyorum.
En kısa zamanda yeniden görüşmek ve daha çok gezenbilir üyesi ile tanışıp keyifli/verimli paylaşımlarda olmak umuduyla....Alfonse....


Hem4
 



Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Ve son fotoğraf ikinci etapta Sevgili Gezenbilir dostları birarada burdan isimleri aklımda kalan arkadaşlar Sedat bey,Can bey ve diğer arkadaşlara, beni affedin iisminizi hatırlayamadım semaver çayını ikram eden arkadaşlara ve tüm dostlara selamlar saygılar benden bu kadar. [attachment=1]

Image00090
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Bülent bey gecikmeniz faydalı olmuş aslında. Bendeki fotoğrafların hemen hemen hepsi arkadaki tepeden, sizinkiler yakın plan olmuş.

Resimler birazdan geliyor...
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Buluşma noktasına hava muhalefeti nedeniyle rötarlı ulaştım. Can bey çoktan varmıştı. Oğuzhan beyin de katılımı ile 3 araç olduk. Bizim gibi gecikebilecek diğer arkadaşları da düşünerek 9:30 da hareket etmeye karar verdik.

Hülya hanım gönderdiğiniz mesajı aldım ama cevaplama imkanım olmadı. Nezaketiniz için teşekkür ederim.

Yolda Alp beylede görüştük. Kendisi rahatsızlığı nedeni ile katılamadı. Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

DSC09019


DSC09020


DSC09021


ilk defa sanal ortamda tanıştığım kişilerle gerçek ortamda muhabbet ettim. Çok keyif aldım. Tüm arkadaşlara güzel muhabbetleri için teşekkür ediyorum.
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Bülent bey,
Müsadenizle;

[attachment=1]

Arkadaşlar, sıcacık evlerinize hoş geldiniz,
Keyifli bi gün geçirdiğiniz belli. Hele semaveri görünce iyice üzüldüm ben gelemediğime....

Bende diğer fotoğrafları hazırlıyorum. Biraz ağrım var. Yavaş oluyor.
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Dün haymanada parkurun ağır olduğunu görünce 4x4 ile gitme fikrimden vazgeçmiştim, ama gölbaşı haymana yoluna çıkınca 4x4 ile gitmediğime gerçekten pişman oldum. Bülent beyinde belirttiği üzere özellikle belediye sınırları içinde kalan yollar çok kötü idi.

Yoldan fotoğraflar.

DSC09022


DSC09025


Can beyin aracı aynadan o kadar güzel görünüyordu ki fotoğrafını çekmek istedim. Çok başarılı bir fotoğraf değil ama....

DSC09027


DSC09030


DSC09031


DSC09034


Haymana içinden bir görüntü
 



Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Sevgili Alp işaretlediğin kişi Can bey, ben hemen Can beyin solundayım

Alfonse' Alıntı:
Bülent bey,
Müsadenizle;
[attachment=1]
Arkadaşlar, sıcacık evlerinize hoş geldiniz,
Keyifli bi gün geçirdiğiniz belli. Hele semaveri görünce iyice üzüldüm ben gelemediğime....

Bende diğer fotoğrafları hazırlıyorum. Biraz ağrım var. Yavaş oluyor.
Yukarıda ki yazıma düzeltme yaptım. Sevgili Dolunay ile ilgili bi anımı yazdım. Okuyanlar lütfen bir daha okusun...
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Seyirci parkuruna ulaştığımızda yarış yeni başlamıştı. Hemen fotoğraflamaya başladık. Cumartesi yarışı izlemeyi planladığımız noktanın karla kaplı olduğunu görünce başlangıç noktasına inip yeni bir seyir noktası belirledik.

Seyirci etabından resimler

DSC09036


DSC09037


DSC09038


DSC09042


Hava soğuk olmasına rağmen yarışlara ilgi vardı. İlerleyen saatlerde seyirci sayısıda artınca daha keyifli hale geldi.
 

Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

hsbasar' Alıntı:
Sevgili Alp işaretlediğin kişi Can bey, ben hemen Can beyin solundayım

Pardon yavvvvv... Aklım hemşirede de.... Nöbeti bitmeden yetişsem hastaneye :smiley:
Düzelttim Sedat bey. Can beyede, sizede özür.....
 


Ynt: Türkiye Off-Road Şampiyonası 2. Ayağı, Ankara - Haymana (15 Mart 2009)

Alp bey
Dolunay'ı tanımayan yok bu camiada sizin tezaüratlarınızla Haymanada tanıdı,semaver başında gezenbilir arkadaşlarlada tanıştırdık.Kendisi Kemal Kurt'un co-pilotluğunu yaptıydı baya maceralarımız oldu bu kısa sohbette onlarıda andık sayesinde
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,199
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst