Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağevi ve Derslik Projeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,767

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
[youtube=600,470]PprLsqyI3D8[/youtube]

plan1zz6.jpg

d21mh7.jpg

d51qw2.jpg

d411am0.jpg

d311vi2.jpg

derslik1ty7.jpg

Mehmet hocayı emeğinden dolayı kutlamakla beraber ben bu projenin eksik ve yetersiz olduğunu düşünüyorum...

13 yıllık inşaatçı gözüyle bakınca bu projenin dahada geliştirilmesi gerektiğini, en azından federasyonun bir proje ihalesi açmasının daha doğru olacağını düşünüyorum...Böylece ihaleye katılan projeler içerisinden çok daha işlevsel bir proje seçilebilir belki...

Mehmet hocam gerçekten hem bu spora, hemde federasyona gönül vermiş vede her türlü özveride bulunan çalışkan birisi...Şantiye bilgisi varmıdır bilmiyorum ama sanırım sadece sporcu gözüyle bu projeyi oluşturmuş...Ben ilk bakışta birçok eksiği tesbit ettim...Mesala ilk gözüme çarpan yatakhane projesinde neden dolap yok, bu insanlar nerede soyunup giyinecekler, elbiselerini vede eşyalarını nereye bırakacaklar?

Umarım Mehmet hocam bu projedeki eksikleride eş-dost yardımıyla giderir ve federasyon ondan sonra uygulamaya geçer...

Böyle bir proje bizler açısından son derece önemli...Doğanın vede dağların doğal yapısını bozmamakla birlikte bu tür tesislerinde yapılması zaruri bir ihtiyaç...İnşallah en kısa zamanda hayata geçirilir...

Federasyonumuza vede Mehmet hocaya bir kaz daha teşekkürler...Ayrıca Erdem hocam bu konuyu buraya taşıyarak bizlere sunduğun için sanada teşekkür ederim...

İnşaatçı değilim, statikten de anlamam ama Murat hocamın söylediklerine ek olarak çatının yüksek oluşu dikkatimi çekti. Belki izolasyon, belki de depo olarak kullanılması planlanmış olabilir ancak böyle yüksek bir çatının rüzgara (ve varsa çığa) karşı direncinin az olacağını düşünüyorum.

Dağ evine girişin bir hole açılması ve bu holden ikinci bir kapıyla yatakhaneye girilmesi ise (dış kapının açılmasıyla içeri girecek soğuk hava holde bir nebze absorbe edilecek) ısı yalıtımı açısından iyi düşünülmüş. Yine aynı şekilde, oda sıcaklığında olacak yatakhaneyle mutfağın ayrılması, yiyecek malzemelerinin ömrünü uzatacaktır.

Geliştirilmesiyle çok güzel modellemeler çıkacağına eminim, Mehmet beyi çalışmalarından dolayı tebrik etmek isterim...

Mehmet hocama bir kez daha teşekkürler...

Mehmet hocayı emeğinden dolayı kutlamakla beraber ben bu projenin eksik ve yetersiz olduğunu düşünüyorum...

13 yıllık inşaatçı gözüyle bakınca bu projenin dahada geliştirilmesi gerektiğini, en azından federasyonun bir proje ihalesi açmasının daha doğru olacağını düşünüyorum...Böylece ihaleye katılan projeler içerisinden çok daha işlevsel bir proje seçilebilir belki...

Mehmet hocam gerçekten hem bu spora, hemde federasyona gönül vermiş vede her türlü özveride bulunan çalışkan birisi...Bunu buradaki çalışmalarındanda anlıyabiliyoruz...Şantiye bilgisi varmıdır bilmiyorum ama sanırım sadece sporcu gözüyle bu projeyi oluşturmuş...Ben ilk bakışta birçok eksiği tesbit ettim...Mesala ilk gözüme çarpan yatakhane projesinde neden dolap yok, bu insanlar nerede soyunup giyinecekler, elbiselerini vede eşyalarını nereye bırakacaklar?

Umarım Mehmet hocam bu projedeki eksikleride eş-dost yardımıyla giderir ve federasyon ondan sonra uygulamaya geçer...

Böyle bir proje bizler açısından son derece önemli...Doğanın vede dağların doğal yapısını bozmamakla birlikte bu tür tesislerinde yapılması zaruri bir ihtiyaç...İnşallah en kısa zamanda hayata geçirilir...

Federasyonumuza vede Mehmet hocaya bir kaz daha teşekkürler...

Sevgi ve Sagılarımla...

Ekleyen : Ayduran // 23.04.2007 23:53:38

Merhabalar; güzel dileklerin için sonsuz teşekkürler. Bende İnşaat mezunuyum :smiley: hem makina hem inşaat projesi üzerinde çalışmlarım ver ve halende devam etmekte.Tabiki eksiklikler olacak, bu eksiklikler fikir alış verişi yapılarak giderilecektir. Saygılar sevgiler Ayduran kardeş.

Ekleyen : mcaglayan // 24.04.2007 01:49:32

Hocam tekrar merhaba...Cevabınız için teşekkür ederim...Benim amacım yermek yada eleştirmek değil aksine yardımcı olabilmekti...Sizinde inşaatçı olduğunuzu öğrenince daha bir sevindim...Çünki bu projeyi dahada geliştirecek teknik bilgilerede sahipsiniz...Ayrıca bu inşaat bilgisi dağcılık tecrübenizlede birleşince gerçekten ortaya son derece işlevsel vede faydalı bir proje çıkacağını umut ediyorum...

Size ve federasyonumuza bu çalışmadan dolayı tekrardan teşekkür ediyorum....

Dağlarda görüşmek ümidiyle...

Sevgi ve Saygılarımla...

Ekleyen : Ayduran // 24.04.2007 16:50:02

Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağevi ve Derslik Projeleri

Evet Sedat hocam bencede çatı yüksekliği abartılmış...Sanırım kar tutmaması için böyle düşünülmüş ama 4.30 mt yükseklik çok fazla...Alt saçak kotu 2.30 mt, tepe mahya kotu 6.60 mt...

Ayrıca kesitler ve ölçülerde yanlış...Mesala alttaki 1-1 kesitinde çatı saçak kotu 2.30 mt...Çiftli ranzaların üst kotu, bu 2.30'un yaklaşık yarısı vede sandalye üst kotu ile aynı...En yüksek sandalye üst kotuna bile iki ranza sığmaz...Sanırım burada ölçüler es geçildi vede kes yapıştır yapıldı...

Bu yapıya normal standart ölçülerde çiftli ranza koyacak olursanız (standart ölçülerden daha alçak olsa bile) pencereler kapanır...Pencerelerde ranzalarla çakışıyor...

d311vi2.jpg

Ayrıca yapının sıfır kotunda olmasıda doğru değil...En azından 20-30 cm blokaj yapılabilirdi...

Birde madem böyle basit bir proje isteniyor...O zaman en basit haliyle, plandaki girişi holü ve mutfak bölümleri tek bölüm olarak yapının sağ tarafınada (simetrisinede) yapılabilirdi...Ve böylece o bölüm soyunma amaçlı kullanılabilirdi vede dolaplar konulabilirdi...

plan1zz6.jpg

Mehmet hocamın bayağı bir revizyon yapması lazım bu projede...Umarım fikir alış-verişleriyle bu eksikleri vede yanlışları düzelterek, yeni ilavelerde yaparak projeye en kısa zamanda son halini verir...Vede en kısa zamanda uygulamaya geçilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.