Turkar'a İlgi ve Öneri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,906

hiç

Kamp II
Yer
İstanbul
Değerli dostlar ;

az önce Habertürk'te TURKAR ' la ilgili tanıtımı izledikten sonra Eskişehir Hisarlar aş. ye telefon ettim ve bilgi almak istedim. Teknik bilgileri e postama gönderecekler ama aynı zamanda karavanla ilgili sitelere de göndermelerini söyledim.

Kendilerine, ülkemizde karavancıların büyük hayalinin 4x4 bir karavan sahibi olmak olduğunu ve bunu düşünmeleri gerektiğini söyledim.

Sizlerden ricam, özellikle teknik konularda bilgi sahibi olan karavancı arkadaşlardan ricam, bu firmayla e posta yoluyla, telefonla iletişime geçerek önerilerinizi ve arzularınızı ortaya koymanız ve onlara cesaret vermeniz. Zira görüştüğüm yetkili kendilerinin de böyle birşey düşündüklerini söyledi.

Bu ilgiyi gösterirseniz, bu çabayı ve cesareti ortaya koyan yerli bir firmayı teşvik edip onlara moral vereceğimiz gibi aynı zamanda kendi amaçlarımız doğrultusunda da bir adım atmış olabilir ve belki de hayallerimiz için dışarıya bağımlılıktan ve müthiş vergilerden kurtulmayı bir Türk firması sayesinde elde edebiliriz.
Sorular sorun ve önerilerde bulunun lütfen. Söylediğim çok uzak bir hayalperestlik değil.

İlgi göstereceğinizi ümid ediyorum.

Etiketler
Ynt: Turkar'a İlgi ve Öneri...

Haldun Hocam, çok güzel bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Aracın teknik özelliklerinden anlamam ama yeterliyse, hem biz, hem de Hisarlar bu işten kazançlı çıkar. Düşünsenize, yerli bir 4x4 motokaravanınız olacak!.. :smiley: Gerçekten, Hisarlar firması bu konuda yüreklendirilmeli; bunun olabilmesi için de ilgi gösterilmeli...

Forumda aratılırsa, konu ile ilgili birkaç başlık var; bunlardan birisi şu:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61176.0

Cavid Sezen

Turkar ile hemen iletişime geçeceğim... Her şey hayalle başlar. Elimden her ne gelirse yardıma hazırım.

Tabii ki gerçek anlamda belirleyici olan arz ve talep dengesidir ama bence bu noktada önemli olan onların da Türkiye'de karavancılar arasında böyle bir arzunun olduğuna inanmaları ve henüz yola yeni çıkıyorken gelecekle ilgili olarak hem bu yönde proje geliştirmeleri hem de kendilerine güvenmeleri ve yalnız olmadıklarını hissetmeleri.

Kendilerine yönelik yazılacak her satır, sorulacak her soru, tebrik ve teşvikle ilgili söylenecek her söz onlara güç verecektir.

Bizim 4x4 bir karavana sahip olma hayalimizi bir kenara bıraksak bile bu yerli firmamıza manevi destek vermek görevimizdir diye düşünüyorum. Onların başarısı bizim gururumuz olacaktır.

Hamaset edebiyatını pek sevmem ama biz ne de olsa yerli malı haftasıyla yetiştirilen bir nesiliz ve bu eğitim programını bugünkü dünya gözümle dahi doğru olduğunu düşünürüm.

Hepimizin yaşamında yabancı üretime ait bir dolu kullanım aracı var fakat bu durumun aslında yokluk ve kalitesizlikten kaynaklandığını hepimiz yaşayarak biliyoruz.

Yani bu arzumuzdan değil çaresizlikten kaynaklanan bir durum ve bunun değişmesini sanırım kendisini bu topraklara ait hisseden her insan arzu eder.

O yüzden TURKAR'a hücuuum !!!

BU konuya ilgi duyan ve buraya bir not düşen herkes, bir de ilgili firmaya İSTİYORUZZZZ !!! YAPARSINIZZZ !!! YAPINNN !!! diye bir mesaj atıversin lütfen.

Hatta bir önerim de şu... Bir hafta sonu karavanlarımızla Eskişehir turu düzenleyelim ve onları ziyaret edelim.

İlgi gösterenlere ve gösterecek olanlara herşeyden önce bir yuttaş olarak teşekkür ederim.

Haldun abi,
Peşin hükümlü yaklaşım sergileyenlere nanik yapan güzel girişimin için teşekkürler. Gezi fikrini destekliyorum ve özellikle firmadan yapılacak
gezide aracı tanıtmak kadar azda olsa kullanabilmemizede olanak sağlarlarsa çok güzel olur.

hiç' Alıntı:
Hatta bir önerim de şu... Bir hafta sonu karavanlarımızla Eskişehir turu düzenleyelim ve onları ziyaret edelim.

Haydi bakalım İstanbul-Bursa-Ankara üçgeni, kervanı sürükleyin!... :smiley:

Cavid Sezen

Arkadaşların ve yöneticilerimizin ilgisine muhtaç bir senaryo şimdilik. Hep birlikte göreceğiz.

Sanıyorum Bursadan 2-5 arası sayıda karavan gelebiliriz... (bu hafta sonu olmamak kaydıyla)

Eğer uygun görülürse, yöneticilerimizin firmayla ilişkiye geçip bu yazışmalarımızdan haberdar edilmelerini, ayrıca konumuza kendilerinden bir yetkilinin de katılarak, ilk önce bilgi aktarmasını ve sonra fikir, dilek ve sorularımıza cevap vermesini sağlamalarını öneriyorum.

TURKAR seri üretime geçiyor
12 Eylül 2010 Pazar 12:34
Eskişehir'de kurulu Hisarlar AŞ Genel Müdürü Zafer Türker, Türkiye'nin ilk 4x4 hafif arazi kamyonu TURKAR'ın, bu yıl siparişe bağlı olarak seri üretime geçeceğini söyledi.

Türker, makine, kabin ve zirai ekipman, spor ve medikal ürünler, bilgi ve iletişim teknolojileri, ithalat ve ihracat ile otomotiv sektörlerindeki 6 şirketle faaliyetlerini sürdüren Hisarlar Grubun bu yıl yüzde 120 oranında büyümeyi hedeflediğini söyledi.

Üretim yaptıkları konularda tüm şirketlerinde yeni ürün gamına yönelik yatırımlar yaptıklarını ve kabiliyetlerini geliştirdiklerini anlatan Türker, 2009 yılında yaşanan ekonomik olumsuzluklara karşın, yeni ürünlerle yeni pazarlara açıldıklarını, yeni iş ortaklıklarına gittiklerini kaydetti.

Türker, 10 yıllık hayalin ürünü olan ilk yerli 4X4 hafif arazi kamyonu TURKAR'da iddialı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Tamamen yerli tasarım olan ve TÜBİTAK'ın desteklediği TURKAR projesinde seri üretime bu yıl başlayacağız. Ülkenin ilk 4x4 hafif arazi kamyonu TURKAR'ın 9 adet prototipi bitmek üzere. Başlangıç aşamasında toplu siparişlerle seri üretim planlıyoruz. Türkiye olarak, kamu-askeri üretim konusunda yurt dışına bağlıyız. Bu konudaki açığı görerek öncelikli olarak kamu-askeri üretim, ikinci olarak belediyeler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üçüncü olarak da bayi ağıyla satış yapacağımız bir organizasyon planı hedefliyoruz"

"Almanya'ya 1 adet Alakan modeli ihraç ettik. Bu yılın sonunu kadar 40-50 adetlik siparişi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunlar ön sipariş. 2011 Nisanda, Almanya'da, ticari araçlar ve iş makineleri sektöründe Avrupa'nın en büyük fuarına iştirak edeceğiz. Böylece Avrupa'da bayi ya da distribütörlük tarzında çalışmayı hedeflediğimiz kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.''

Türker, ön görüşmeleri gerçekleştirdikleri Almanya'daki firmanın da komple Avrupa dağıtımını istediğini ifade ederek, ''Bu konudaki şartlar olgunlaştıktan sonra fuardaki tepkiye bağlı olarak, nisan ayı sonrasında bu kararı müşterek olarak vereceğiz'' dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) TURKAR'ı uzaktan kumandalı otonom hale getirmek için AB projesine girmek istediğini anlatan Türker, şunları söyledi:

''ESOGÜ bize bir projeyle geldi. TURKAR'ı uzaktan kumandalı, donanımlı bir hale getirmek istiyorlar. Bu proje 2 yıl gibi bir zaman alacak olan uzun soluklu bir proje. Yanı başımızdaki bir üniversiteyle yürüteceğimiz böyle bir projeye, çok hızlı yol almaya uygun olduğu için yönetim olarak sıcak bakıyoruz. Büyük şirketlerin araçları böyle bir projeye çoktan hazır belki ama hem Eskişehir'den hem de yeni bir araç olması nedeniyle bizim aracımızı tercih ettiler. Aynı zamanda hem arazi aracı hem de şehir içi kullanıma da uygun olduğu için ideal bulundu.''

Destek için böyle bir geziye seve seve katılırım üstelik Eskişehir gezisini kaçırmam.

Ben her zaman varım. Önce firmaya bilgilendirme maili yazayım, ardından geziyi olgunlaştırmaya çalışalım.

Tamam Cem'ciğim.

Eğer uygunsa bu başlığı daha görünür bir yere taşısak ve işin peşini olumlu ya da olumsuz bir sonuç alıncaya kadar bırakmasak.

Nasıl olur, olabilir mi bilmem ama, mesela bu konuyla ilgili olarak bir imza sayfası açalım ve toplu bir talep iletelim.

Üstüne düşelim. Düşelim çünkü arayış içinde ve kendini geliştirme çabasında olan bir firma dinamiktir. Bu aşamada çizecekleri rotada biz karavancıların güçlü bir şekilde var olduğumuzu bilmeleri onları konu üzerinde daha ciddi düşünmeye itebilir.

Ve hatta yine gayretli bir karavan imalatçısını bir araya getirip şu anda hayal edemediğimiz sonuçlara ulaşmak da mümkün.

Umut fakirin ekmeği ... Kırıntısı bile çok değerli.

Ben ilk somut adımı attım 7 tane Turkar gezisi için cd yapmaya başladım,cd nin ismide '' Turkar YOLDA '' ve ilk şarkıyıda attım,eee biryerden başlamak lazım.(Haldun hocam bu konu yönetimde de paylaşılıyor merak etmeyin ilgimiz ziyadesiyle fazladır)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR