Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Turhal, Çaylı Göleti Off-Road Gezisi (10 Mayıs 2009)
Bu haftayı da boş geçirmedik. Maceralı bir gezi yaptık yine. Lastiklerimiz mi fırlamadı, devrilmeden mi kurtarmadık. Detayları yarın vereceğim şimdilik kısa bir video, yarın tamamlarım.
Ynt: Turhal, Çaylı Göleti Off-Road Gezisi (10 Mayıs 2009)
Toplam mesafe 60 km civarında ben yine videolardan başlayacağım..
Şansımıza geziye başlamadan hemen önce yağan sağanak yağış ekmeimize yağ sürdü..
Sonra yine gri cj ile uğraştık biraz.. Yükseltme şart..
Oradan Çaylı Kasabasının hemen üzerinde bulunan sulama göletine daldık. Ben girmedim devamlı diferansiyellere giren suyun açtığı zararlarla uğraşmaktan yoruldum çünkü. Artık mümkün olduğunca az suya giriyorum..
Gri cj yi kurtardıktan sonra girdiğimiz yolda sonunu bulamadık, oldukça dik bir bayırda 1 saat filan uğraştık durduk. Videolardan bayırın dikliği konusunda pek fikir sahibi olunmuyor. ama durup kalkarken ön teker yerden kalkıyordu. Sonrasında gevşek taşlı zeminde cj tutanamadı ve aşağıya inmek zorunda kaldım. Geri dönecek alan olmadığından biraz yan eğimde tehlike atlattık. Halatla bağlayıp vinçle kurtulduk.
Sonrasında dönüş yolunda bijonları buji anahtarı ile sıkılan gri cj nin sol ön lastiği fırladı. Yaklaşık 80 km hızla gerçekleşen olayda allahtan kötü bir durum olmadı. Yalnızca tarla sahibinin biraz otlarını traşladık o kadar.
Ynt: Turhal, Çaylı Göleti Off-Road Gezisi (10 Mayıs 2009)
Lastiği tarladan bulduk ama bijonları bulamadık. Yeni değiştirdiğim arka kovanın eski saplamalarının civataları tam bijon ölçüsündeymiş taktık ve devam ettik..