Turbosu Garantideyken 2 Kez, Garanti Bitiminde Bir Kez Daha Bozulan Vitara DDiS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ras Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,875

ras

Yeni Üye
2008 model Grand Vitara Dizel ile
- Subat 2010'da sabah ise giderken motordan cikan dumanlarla TEM'de yolda kaldim. Cekiciyle servise cekildi. Turbo bozulmus dediler, garantiden degistirdiler. Tamir suresi bir hafta.
- Mart 2010'da yine yolda kaldim. Bu sefer duman yok, cesitli ikaz lambalari yandi. Cekiciyle servise cekildi. Turbo yine bozulmus dediler, garantiden degistirdiler. Tamir suresi bir hafta.
- Mart 2010 itibariyle 2 yillik garanti sona erdi.
- Bugun (Agustos 2010) yine yolda kaldim. Cesitli ikaz lambalari yandi. Cekiciyle servise cekildi. Turbo arizasi dediler, garanti bittigi icin Suzuki sadece turboyu verecekmis, iscilik ve diger masraflari ben karsilayacakmisim, yani 2-3 bin TL benden olacakmis. Ayrica, motor komple sokulecekmis (bu ne demek?) ve 10 gun gibi arac serviste kalacakmis.

Tum bakimlari serviste yapilan, motorini hep Atasehir Shell'den aldigim (tasit tanima ile belgelidir) neredeyse sadece TEM'de ise gidip gelmek icin kullandigim, hep kapali garajda duran aracin benim istesem de yapamayacagim turbo arizasi icin 2-3 bin TL benden istemeleri normal midir? Bu kadar turbo arizasi normal midir?
Buna mi uzuleyim, yoksa bu sicaklarda arabasiz kalisima mi uzuleyim bilemiyorum....

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla.

Etiketler
Ynt: Turbosu Garantideyken 2 Kez, Garanti Bitiminde Bir Kez Daha Bozulan Vitara DDiS

Öncelikle geçmiş olsun üzücü bir durum. Bu arabanin bu aynı yerden tekrarlanan 3. arızası ise araç garanti içi veya dışı olsun (senin arızalarının 2 si zaten garanti içi) bu aracı kesinlikle 0 km si ile değiştirmek zorundalar. Bence başına talih kuşu konmuş haberin yok. Bence iyi bir avukatla hemen mahkemeye ver yapabiliyorsan aracını bağla kullanma yaklaşık 1 yıllık bir hukuk mücadesinden kesin galip çıkasın. Bu söylediklerim şaka değil ve sakın yanlış anlama. eğer detay istersen konu ile ilgili elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calışırım. Arkadaşım fordan 80.000 tl maddi ve manavi tazminat aldı ondan biliyorum.

Ynt: Turbosu Garantideyken 2 Kez, Garanti Bitiminde Bir Kez Daha Bozulan Vitara DDiS

Tavsiye icin cok tesekkurler.
Arac su anda serviste bekliyor ve benden 2000 tl masraf talep ettiler, kabul etmemi bekliyorlar. Suzuki Merkez Satis Sonrasi'na once e-mail gonderdim, yanit gelmeyince aradim. Dediler ki servise biz konuyu ilettik, parcayi Suzuki veriyormus, masraflari benim vermem gerekirmis, dahasi da yokmus, nokta. Ayrica benim aractaki guya turbo arizalarinin nedenleri farkliymis(!), bunu bana e-mailime yazili yanit vererek iletin dedim, hayir iletmeyiz dediler. Suzuki'nin satis sonrasi hizmeti bu iste.
Mahkeme konusunda ise sunu merak ediyorum: Ben araci istedikleri parayi vererek tamir ettirsem, sonrasinda mahkemeye versem olur mu?
Yoksa araci bir sene kullanmazsam arabasiz ne yapayim?

Yarın sana mahkeme dosya numarasını vermeye çalışacam bununla birlikte avukatınla görüşürsün emsal gösterebilirseniz sizin davanıza uyarsa eğer daha hızlı netice alırsınız... zaten böyele bir işleme girişmeniz bile onları tetikler ve çok çabuk netice alırsınız... bence...

Turbo bozuldugunda manifolt,intercoler ve karterde minik aliminyum tozlar (metal parcaları) her yere girer ve kolayca cıkmazlar tamamen sökülüp iyice temizlenip motor toplanmalı yenisi sonra takılmalıdır ..
problem budur o adreste 100 tanede turbo takılsa durum degişmezz
aracı başka bir adrese cekip karter den yag pompasına kadar ayrıntılı sökülüp temizlemesi gerekiyor ,,bir zayıf ihtimalde 1000 de 1 demeli turboyu yaglayan boruda tıkanma vardır yag tazziki napar yapar basar derim ..

yetkii servis ...????

etkili servis ...!!!! ;)

Öcelikle geçmiş olsun. Prostofly'ın dediklerine aynen katılıyorum. "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" u internetten de indirip inceleyebilirsiniz. Kesinlikle hakkınınızı kanuni yollardan aramanızı tavsiye ediyorum. Ben bu şekilde bir buzdolabı, bir mikrodalga fırın, iki takım elbise ve bir fotoğraf makinası değiştirdim veya iade ettim. Benzer sonucu siz de aracınız için kesin elde edersiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR