Tren Kart

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,946

serkana

Yeni Üye
Yer
Kocaeli
Web
sokaktabiradam.tumblr.com
[imgzoom]http://www.neredennereye.com/images/tcdd-demiryollari-haritasi.jpg[/imgzoom]
Selam.Ben bu haziran civarında 2 arkadaş olarak bir türkiye turu yapmayı planlıyorum.Ancak bunu trenle yapmayı düşünüyoruz.Araştırdığım kadarıyla tren kart diye birşey varmış.150TL gibi bir fiyata 1 ay bedava (hızlı trenler hariç) biniliyormuş.Öncelikle dolaşacağımız alan haritadaki 1. 3. 7. ve belki 2. bölgeleri kapsıyor.Bu hatlardaki tren fiyatları ne civardadır? Tren kart almak mı daha hesaplı olur yoksa zaten bilet alsakta 150 lirayı bulmaz mı? Gezi tahminen 10 20 gün arasında olur.
Önerileriniz ve dikkat etmem gereken yerler varsa tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Şurada şurayı gör gibi veya şurası tehlikelidir geç saatlerde orda olma gibi tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.
Saygılar..

Etiketler
Ynt: Tren Kart

Eskişehir'de okuyorum ve yakın yerlere sıklıklara tren ile gider gelirim. İstanbulluyum ve Eskişehir'e gidip gelirken de treni kullanıyorum. İstanbul-Eskişehir arası en pahalı tren 16 lira ve 4-5 saat sürüyor. Binip ineceğin şehirlere göre değişir fiyatı. Eskişehir-Kütahya 5 lira. Eskişehir-Ankara eğer erken alırsan 10 lira hızlı tren. İzmir'e sanırım 20 liraya yakındı. Bunlar pulman fiyatları ve hızlı trende de economy class fiyatı. www.tcdd.gov.tr den bakabilirsin. Tren ile seyehat çok eğlencelidir. Yalnız uyarmamda fayda tcdd'nin sitesinden son uyarılara dikkat et bazen çalışma olduğundan seferler iptal olabiliyor uzun bir süre için. Aynı zamanda mutlaka trenler rötar yapar. ÇOk nadirdir tam zamanında gittiğin :D Ama tavsiye ederim tren gibisi yoktur. Sormak istediğin bir şey var ise sorablirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada en son trakya seferleri iptal edilmişti. Ama bayağı zaman geçti üzerinden belki çalışmaya başlamıştır gene.

Teşekkür ederim.Bende İzmitte okuyorum,mümkün olduğunca tren kullanıyorum.Zaten sevdiğim için böyle bir işe kalkıştım.Planım İzmitten binip Eskişehir,Afyon,Denizli,Aydın,İzmir,Balıkesir hattını trenle gitmek.İzmirden sonra belki trenle değilde kıyı şeridini tercih edebilirim.Çünkü çanakkale boğazına mutlaka gitmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla eskişehirden sonrası için tren seferleri günde 1 yada 2 tane.Yani;Eskişehirden Afyona geldiğimde büyük bi ihtimalle Afyonda birgün geçirmem gerekecek.Bidahaki tren saatine kadar.Zaten amacımda bu.Tren saati gelene kadar bulunduğum şehri gezmek.
Tabi bide şöyle bişey var.Örneğin gittim afyona.Afyonda ne yapılır?İlgimi çekebilecek daha önce yapmadığım ne yapabilirim.Rotamdaki şehirleri kasabaları şuanda araştırmadım.Bu yüzden eğer iyi bir rota değilse değiştirebilirim.
İkinciside seçtiğim hattaki trenler,bölgeler nekadar güvenlidir? Ben istanbul-izmit sıksık yolculuk yapan biri olarak geceleri adapazarı eksprese binmeyi tercih etmiyorum mesela.Pek tekin olmuyor.Bunun gibi sorunlar varmı oradaki trenlerde de?
Saygılar...

Benimde senin planın gibi uçakla Kars'a gidip Doğu Ekspresi ile Eskişehir'e kadar dönmek gibi bir planım var ama ne zaman gerçekleştirebilirim bilmiyorum. Dediğin gibi bir sonraki günkü Doğu Ekspresine binip devam ederek ve o süre içerisinde de bulunduğum şehri gezerek. Bence çok güzel bir plan yapmışsın. Gittiğim şehirlerde ne yapabilirim diyorsan benim tavsiyem her şehrin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün internet sitesi var. Mesela Eskişehir'in http://www.eskisehirkulturturizm.gov.tr/ana-sayfa/1-33441/20101230.html Bu adreslerden her şehir ile ilgili bilgiler alabilirsin. İstediğin il için Google'a "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü" yaz o site gelir. Çok faydalı olur. Adapazarı Ekspresi banliyö treni. Bu trenlerde güvenlik sıkıntısı olduğunu bende duydum. Fakat bu planında genellikle ana hat trenlerini kullanacağından pek bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Şahsen ben bir sıkıntı yaşamadım. Şimdi TCDD'den kontrol ettim. Afyon-Denizli arasında anahat treni yok. İzmit-Bilecik-Eskişehir-Afyon-Eskişehir-Kütahya-Balıkesir-Bandırma-Balıkesir-İzmir rotasında ise anahat trenleri mevcut. http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=599 bu adresten bölgesel trenlere bakabilirsin. Belki bölgesel tren seferlerinde vardır. İzmir yani 3. Bölgedeki bölgesel trenler ile aslında çok güzel ege kasabalarını gezebilirsin. Vaktin var ise mutlaka bu planını gerçekleştir. Gitmeden önce rotana göre tren seferleri var mı diye kontrol etmen faydalı olur. Aynı zamanda tek başına çıkmanı tavsiye etmem. Sıkılabilirsin. Yanında bir arkadaşın ile çok daha eğlenceli vakit geçirebilirsin. Gitmeden önce dediğim adresten o şehrin bir haritasını ya da turizm haritasını edinmen faydalı olacaktır. Birde bu aralar tavsiye etmem hava buz gibi :D Dediğim gibi İzmit'de ki istasyona da gidip görevlilerden de yardım isteyebilirsin. Sana güncel bilgileri vereceklerdir seferler hakkında. Eğer süre olarak uzun bir yolculuksa kuşetli vagondan alıp biletini uyuyarak da gidebilirsin. Gece yolculuğu yaparak otel parasından da kurtulabilirsin :smiley: Sormak istediğin soru olursa sorabilirsin.

Evet söylediğin çok iyi oldu.Gideceğim şehirlerin web sitelerinden bakmak güzel fikir.Hava sorun değil zaten haziran gibi düşünüyorum malum, okul var şu aralar. :smiley: Yolculuklarım uzun süreli olmaz diye düşünüyorum.Çünkü mümkün olduğu kadar çok istasyonda inip,fazla kasaba köy gezmek istiyorum.Bu yüzden uyku sorununu genelde tren istasyonlarında ve bulabilirsem otellerde geçirmeyi planlıyorum. Şuanda 2 kişi gitmeyi düşünüyoruz.Daha fazla olmasını istemiyorum.Tek başımada büyük bir ihtimal gitmem.Yani bir aksilik çıkmazsa 2 kişi gideceğiz.Şu anda rotamı düşünüyorum ve gideceğim yerleri araştırıp not eediyorum.Sorcak birşey olursa burdayım :smiley:
teşekkürler...

ben de haziran sonu böyle bir şey yapmayı planlıyorum açıkcası tek başına mı olur bir kaç kişiyle bebaber bir gezi mi olur bilemiyorum 15 gün sürecek gezim ülkenin doğusunu trenle gezmeyi düşünüyorum batısında baya bi yere gittim tren ile http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48783.0 bu linkte gezdiğim yerleri anlattım ve fotograflamaya çalıştım belki sana gideceğin şehirlerde görmen gereken yerler hakkında bilgi de verir
kart mı bilet mi konusuna gelecek olursak ben işin maddi boyutundan çok interrail havası yaşamak amacıyla kartı seçecem yolculuğumda trene bağlı kalacam her şehirde 24 saat kalıp ertesi günkü trenle bir başka şehre gidecem zaten 150 tl de çok bi para değil bu macerayı yaşamaya değer
sormak istediğin bir şey olursa bana sora bilirsin trenle hakkında bilgili sayılırım ve bi sorunun olursa seve seve yardım ederim

medford' Alıntı:
ben de haziran sonu böyle bir şey yapmayı planlıyorum açıkcası tek başına mı olur bir kaç kişiyle bebaber bir gezi mi olur bilemiyorum 15 gün sürecek gezim ülkenin doğusunu trenle gezmeyi düşünüyorum batısında baya bi yere gittim tren ile http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48783.0 bu linkte gezdiğim yerleri anlattım ve fotograflamaya çalıştım belki sana gideceğin şehirlerde görmen gereken yerler hakkında bilgi de verir
kart mı bilet mi konusuna gelecek olursak ben işin maddi boyutundan çok interrail havası yaşamak amacıyla kartı seçecem yolculuğumda trene bağlı kalacam her şehirde 24 saat kalıp ertesi günkü trenle bir başka şehre gidecem zaten 150 tl de çok bi para değil bu macerayı yaşamaya değer
sormak istediğin bir şey olursa bana sora bilirsin trenle hakkında bilgili sayılırım ve bi sorunun olursa seve seve yardım ederim

Evet yazınızı okumuştum. Gerçekten güzel bir yazıydı. Ellerinize sağlık. Trakya seferlerinin başlaması beni de sevindirdi. O tarafa gitmedim hiç trenle. Bende düşünebilirim Trakya'yı :smiley:

medford' Alıntı:
mart 19-20 si gibi sirkeci den gidecem edirne trenle daha önce seyahat etmediğim rotalardan biri şimdiden heyecanlanıyorum

Umarım planınızı gerçekleştirirsiniz. Çok farklı bir coğrafyadan geçeceğine eminim trenin :smiley:

medford' Alıntı:
benim bu yaz yapacağım gezi de kafamda planlanmaya başlıyor gibi tren tur kartı artı otobüs düşünüyorum rotam
ankara-adana-hatay-antep-urfa-mardin-van-kars-erzurum-sivas-kayseri-ankara olabilir ama net değil

bu geziyi gerçekleştirdikten sonra yazını heyecanla bekliyor olacağım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.