Toyota Hilux LSD Diferansiyelim Kilitli Kaldı. Lütfen Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan byseyyah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,457

byseyyah

Biz, yoldan gönüllü çıktık...
Yer
S İ V A S
Toyota hilux aracımın LSD kilitli diferansiyelinden gelen ses için açtığımızda içinde pulların olduğunu düşündüğümüz metal parçaları bulduk, ve şafta bağlantı tarafındaki kapakta kırık vardı. Kapağı kaynak yaptırdım ve tekrar dizdik ancak şimdi sürekli kilitte kaldı. Dönüşlerde kasıntı yapıyor. Henüz aracımı tam anlamıyla kullanıp araziye çıkmaya başlamışken hızım kesildi. Lütfen, bilgisi olan arkadaşlar yardım edin.

1) Tamiri mümkün müdür ?
2) Mümkünse, nerde ve kime yaptırabilirim. ?
3) lsd kilitli diferansiyeli nerden bulabilirim. ?
4) Özel yağ okumuştum markası ve özelliği ne olmalı
5) Aldığımda üzerinde 7,00x16 lastik vardı, ben 7,5 inch jant ve 245x70x16 lastik jant taktım, bunun olayla alakası olbilirmi

lütfen yardım edin.

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux LSD Diferansiyelim Kilitli Kaldı. Lütfen Yardım.

Kasma sorunu pulların yerleştirilmesindeki ustalıkla ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Ayna marutiyi yeni aldığınız zaman içinden bir yığın farklı kalınlıklarda pul çıkar. Bunların hepsi tabiiki kullanılmaz.Usta bunları teker teker deneyerek ve ölçümünü yaparak yerine oturtturur. Eğer bunlar düzgün ayarlanmaz ise kasıntıda yapar seste.
Aracınızı yokuş aşağı boşa alın ve diferansiyelden gelen ses çok uğultulu ise problem anlattığım gibidir.
Limited sliplerin kendine özgü yağı vardır.Eğer bu yağı kullanmazsanız görev yapmaması olasıdır. Aklımda kaldığı kadarı ile Texasta üretilen yağın markası Argent (yanlış teleffuz etmiş olabilirim) .

Uğur abi teşekkürler. Ama içinden çıkan pullar hiç ellenmedi. Arkadan gelen ses sanki bilya sürtünme sesi gibiydi , arka teker bilyalarını değiştirdim, diferansiyelede bakalım derken olay ortaya çıktı.

lsd kilitli diferansiyel

1) Tamiri mümkün müdür ?
2) Mümkünse, nerde ve kime yaptırabilirim. ?
3) lsd kilitli diferansiyeli nerden bulabilirim. ?
4) Özel yağ okumuştum markası ve özelliği ne olmalı
5) Aldığımda üzerinde 7,00x16 lastik vardı, ben 7,5 inch jant ve 245x70x16 lastik jant taktım, bunun olayla alakası olbilirmi

lütfen yardım edin...

Arkadaşlar, yok mu bu işten anlayan bir yardım sever ?

Şimdi gördüm yazınızı,anlattığınız olay hoş bişryler olmadığını gösteriyor.Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul dışındaydınız,size vecihi ustanın numarasını vereilirim.Maslak oto sanayide.

www.temservis.com. 0212276 98 96

Toyota profösörüdür.

Tuğsan teşekkürler. Evet sivas'tayım. En kısa sürede görüşeceğim.

Merhaba,
ben de size Vecih Ustayı önerecektim ama zaten Tuğsan önermeyi yapmış, Antalyada olmama rağmen aklıma takılan her konuda Vecih Usta ya soruyorum sağolsun. Selamlar ( başka bir mesajınızı daha gördüm sitem etmişsiniz bijon konusunda, onu da şimdi okudum. öneri: aracınızla ilgili bir Owners Manuel edinin ararsanız internetten bulursunuz orada gerekli her türlü ölçü vs yi bulursunuz bulamazsanız bana mail atın flymor@hotmail.com )

assuva' Alıntı:
Merhaba,
ben de size Vecih Ustayı önerecektim ama zaten Tuğsan önermeyi yapmış, Antalyada olmama rağmen aklıma takılan her konuda Vecih Usta ya soruyorum sağolsun. Selamlar ( başka bir mesajınızı daha gördüm sitem etmişsiniz bijon konusunda, onu da şimdi okudum. öneri: aracınızla ilgili bir Owners Manuel edinin ararsanız internetten bulursunuz orada gerekli her türlü ölçü vs yi bulursunuz bulamazsanız bana mail atın flymor@hotmail.com )

İlginize teşekkürler. Sorunları hallettim ama mesaj yazan arkadaşlara saygısızlık olmasın diye başlığı silmedim. Yardım için mesaj yazan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR