Toyota Hilux 4x4 almak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paleolife Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,929
P

paleolife

Ziyaretçi
Merhabalar, yeni üyeyim, temiz bir Toyota Hilux 4x4 almak istiyorum, işim gereği (fosil bilimciyim, paleontolog) arazi çalışmalarım oluyor, arazide eşyalarımı ve örneklerimi rahatlıkla taşıyabileceğim bir araç gerekli. Afrika'daki arazi çalışmalarım sırasında HZJ 75 kullanmıştım, çok başarılı bir araçtı. Ancak bu araçlar ülkemize gelmiyor diye biliyorum. Benim işimi temiz bir Hilux'ta görür. Bana bu konudaki yardım edebilirseniz çok sevinirim, zira bu işin içindeseniz. Önerileriniz benim için çok değerli olacak. Ayrıca mevcut otomobilimle takasa da girebilirim.

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux 4x4 almak istiyorum

benim albümden bazı fotolar, Toıyota ile dostluğumuz böyle başladı.Umarım beğenirsiniz.

HZJ70 and others.jpg

bu fotların hepsi Afrika'daki arazi çalışmalarından, Toyota'dan başka araç yok, niye mi? birkez bir ingiliz ekip Land Rover Defender ile gelmişti, onların arçalarını da Toyotalar çekmek zorunda kalmıştı :smiley:

HZJ70 and people.jpg

HZJ70_sunset_africa.jpg

Me_HZJ70_kids.jpg

team_peopleand toyotas.jpg

Toyota_Africa_Ethiopia.jpg

şimdilik bu kadar :smiley: bu arada temiz bir Hilux bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim. Selamlar

Toyota_hilux.jpg

Toyota_HZJ70_Me.jpg

hoşgeldiniz paleolife.(isminizi bilsek daha iyi olurdu aslında) ;)

öncelikle hayalimdeki işi yapıyorsunuz ,tebrik ederim sizi.
toyotaların sağlam ve sorunsuzluğunu kendiniz bizzat tatbik ederek görmüşsünüz ,araç konusunda bence doğru seçim yapmışsınız.
hzj,fj, ve fzj serileri en tutulan ve sorunsuz makineler..ankarada fzj75 ler mevcut satılık ama benzinli 4500 cc. -95-96 model ve lpg de bile 350-400 kuruş tüketir sanıyorum..bu araçlar 20-30 bin tl arasında ..arazi kullanımında en sorunsuz versiyon bu modeller makaslı,elektronikten uzak, diferansiyel kilitli vsvs.
hilux da kesinlikle kendini ispatlamış bir arac tavsiye ederim.
bütçeniz nedir , benzinlimi dizelmi vs...konuyu açarsanız mutlaka bu sitenin size yardımı olur.

selamlar.

İLginiz için teşekkür ederim Çağlar Bey. Bu arada ismim Ferhat Kaya. Evet ben de Hilux taraftarıyım, sonuçta sürekli kullanacağım bir araç olacak ve kasalı olması benim için arazide avataj sağlayacak, fosilleri ve örnekleri rahatlıkla taşıyabilirim. HZJ'lerden az yakması da cabası. Daha önce projelerde Hilux 4x2 1994 modelini kullandım, 4x2 olmasına rağmen yetenekli bir araçtı. Bütçem çok fazla değil, elimdeki otomobili satıp üzerine biraz ekleyip, offroad aksesuarı varsa devam edip yoksa onları halledip mütevazi bir araca sahip olmak istiyorum. Son model Hliux'lar aslını isterseniz çok hoşuma gitmiyor, pahalı olmalarının yanında daha çok şehirli bir kimliğe sahipler. Ben benim gibi arazide kendini iyi hissedecek dizel bir arkadaş istiyorum. Maalesef bütçem 25'i geçemez, bu da elimdeki aracı elden çıkarmama bağlı biraz. Umarım bu koşullarda temiz bir araç bulabilirim. ilginzie tekrar teşekkür ederim.

rica ederim.
25 tl lik bütçeyle sorunsuz güzel bir hilux bulunabilir(eski kasa)..2,8 bulabilirseniz daha iyi olur.

zaten güncel aracların hepsinde bir şehirlileşme mevcut.bencede eski kasa en sorunsuz kasa, yenilerde daha konforludur ama.

sitenin ilanlar bölümünde vardı sanırım birkaçtane hilux...
selamlar.

İlan'lar bölümü sitenin neresinde bulamadım desem gülmezsiniz umarım :smiley:, bakındım ancak hala bulamadım :smiley:

arac ilanları

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=214.0

hilux

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45788.0

buda siteden bir abimizin

http://www.sahibinden.com/toyota_2_8_dizel_1992_model_klimali-21WQQaXQQ18915594WQQpXQQdisplayitem

birde arkadaşımda vardı satılık onada sorayım pazartesi foto atarım.

merhaba isminizle hitap edemayaceğim kusura bakmayın hzj 75 benzinlilerinden sahibindende var bakarsanız görebilirsiniz 1995 model vede çok temizler sitedeki arkadaşlarda bilir mardin sağlık il müdürlüğünden alınmış bi arayın görüşün 28 falan istiyordu satıcı yanasıp oto diye bir satıcı tedaşta ihaleyle hilüxler vardı bakın siteyi atıyorum
http://www.tedas.gov.tr/28,Ihalelerimiz.html
milli emlaktanda bakabilirsiniz
http://www.tedas.gov.tr/attached/ihaleler/menderes_genel_mudurluk_ilan.doc
http://www.milliemlak.gov.tr/ihaleler/ihaleler_index.htm
toyotolar tedaş ta ve milli emlak ihalelerinde oluyor genelde kolay gelsin ayrıca bahsettiğiniz aracın benzinlisini birkaçtane gördüm ilanları uzun süredir takip ediyorum bu ara toyoto araçlar baya rağbette ki fiyatları baya yüksek bendede bj75 kodlu aynı kasanın dizel olanı var umarım bütçenize uyğun bir araç bulursunuz

Erkan Bey çok teşekkür ederim, Toyota benim işimi görecek tek araba, dayanıklı ve güvenilir benim arazi çalışmalarım için. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, hemen bakacağım şimdi.BU arada adım Ferhat :smiley:

Ferhat Bey Merhaba, Aradığınız Toyota'yı umarım bulursunuz, Bu forumda teknik bilgi ve destek verecek çok sayıda arkadaş var, sırtınız yere gelmez. Afrika en çok ziyaret etmek istediğim yer. Modern insan'ın anayurdu olan Afrika'ya ve Afrika'lı insanlarla ilgili tecrübelerinizi ve izlenimlerinizi paylaşmak isterseniz burası tam yeri. Nasıl gidilir, kaça mal olur, nerelere gitmeli veya gitmemeli... tecrübelerinizi bu forumda okumak isteriz :smiley:

Teşekkürler Cihat Bey,

Evet insanlığın kökeni Afrika, müthiş bir yer, bizim çalışmalarımız çoğunlukla Etiyopya'da Afar bölgesinde. Afar bölgesi etiyopya'nın kuzey doğusunda Afrika'nın doğsundaki boynuzuna yakın bir bölge. Fosil araştırmalarımız için önemi bundan yaklaşık 11 milyon yıl önce başlayan Büyük Rift Vadisi tektonik haretketlerinin yarattığı aşınmalar. Anadolu'muzda da çok önemli omurgalı fosil yatakları var. Bunların hepsi şu anda Kültür Bakanlığınca kaızlmak için projelendiriliş durumda. Her yaz kazıyoruz :smiley:. Afrika'ya ben proje dahilinde gittim, bu nedenle ücretler hep projelerden karşılandı. Ancak gitmek isterseniz siziler için gerekli ilişkileri kurabilirim. Özellikle, Etiyopya ve Kenya'da birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var. Gerek faunası ve florası ile inanılmaz bir yer Afrika, güngüz başka bir yaşam geceleri başka. Gündüz genelde insanlar ve evcil hayvanlar varken geceleri daha önce hiç duymadığınız ilginç sesleri ile gece aktif canlılar ortaya çıkıyor. Birgün buluşuruz bol fotolu bir sunum yaparım hocam :smiley:

Teşekkürler, umarım bir gün tanışır ve resimlere falan bakarız, çok keyifli olacağından eminim. Bu arada, yabancı forumlar ve sitelerde gördüğüm kadarı ile, Kenya, Etiyopya gibi ülkelerde insan kaçakçılığı gibi sıkıntılar nedeni ile halkın arasına karışılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Koca bir ülkeyi sadece lüks bir otelde konaklayıp jeep safarisi yaparak gördüm diyemezsiniz. Ama bu duyumlarım beni korkutuyor açıkçası.

Ynt:bende Toyota Hilux 4x4 almak istiyorum

iyi günler dilerim bende siteye yeni üye oldum ve bu beni çok mutlu etti bir doğa sever olarak sizlerle beraber olmaktan ve sizin gibi macera severlerle olmaktan mutluluk duydum benim adım halil ibrahim bende abimiz gibi bir toyota hılux almak istiyorum ama onun bigi 20 kusurluk bir butçem yok maksimum 15.000 gibi bir bütçem var ve şu anda bir galeride buldum 1987 model 300 binde fiyat olarak 7,500 istiyorlar ancak kaparta ve döşeme istiyor birde klometre olarak nasıl ben bu aracı toyota servisine götürsem bir expert yaptırsam bana sağlıklı bir bilgi verirler mi ve ben bu aracı toparlayıp adam edilebilirmi ve bu araçla ilgili bilmem gereken puf noktaları varmıdır bu aracı tekrardan yollara kazandırmak isterim ayrıca kullanım amacım daha çok off-roat gezi amaçlı olacak bana ne gibi bir malıyeti olur bu aracı canlandırmanın beni engin deneyimlerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar araç 2.5 dizel

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR