toyota hilux 2.4 TD motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilux2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,228

hilux2000

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar...
Ben Kuzey Kibristan Katiliyorum araniza ve internet uzerinden ulasmak istedigim bircok soruyada bu formda cevap bulabiliyorum bu yuzden site yoneticilerine ve cevap yazan arkadas lara tesekkuru borc bilirim..
Arkadaslar benim 2000 model 2.4 litre Turbo Disel bir toyota hiluxum var, yalniz son zaman larda kafami kurcalayan birkac soru var...
genel olarak aracimdan gayet memnunum herturlu zor sartlara cevap veren bir arac ,ben arabayi nekadar zora sokarsam o kadar memnun birakiyor beni..
Yalniz son zamanlarda birkac makinist bana toyotanin 2,4 TD makinalarinn sorunlu makinalar oldugunu soylediler, oysa 2,4 duz dizel olanini is yerimde yaklasik on senedir kullanmama ragmen vede emsallerindeki tum araclarin (nissan MITSUBISHI ISUZU) dokulmesine ragmen hala tas gibi duruyor,..ben cevap olarak bunu soyledigimde ise zaten sorunun turbolu olanlarda oldugunu soyluyorlar,,
Bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yanit bekliyorum
Yalniz bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslar yanitlasin lutfen zaten kafam karisti su aralar :-[ :-\

Etiketler

Ynt: toyota hilux 2.4 TD motor

Genelde ilk mesajında sizin gibi ortalığa soru sorup kişisel bilgilerinde kendinden bahsetmeyenler forumda biraz ciddiyetsiz olarak karşılanıyorlar üstünüze alınmayın genel dedim en başta,
ilk önce tanışma köşesinde kendinizi tanıtsanız ve kişisel bilgilerinizi doldursanız, eminim daha farklı olacaktır,
bir çok defa burada bir mesajla ortaıgı karıstırmaya çalışan veya kavgalara sebep olan kişiler oldu o nedenle temkinli yaklaşmak da fayda görüyor arkadaşlar
iyi forumlar

tamam guzel kardesimde henuz sitenin tam olarak nasil calistigini bile anlamis diilim
Online arkadaslar goruyorum seslenmek istiyorum ama bir sohbet ortami bile yok yada ben bulamadim..
Yoksa tanismak dedigin sey bize uzak degil ...

Sevgili Arkadaşım ;

Toyata 2.4 TD araç hakkında biilgili değilim, ancak Toyata gibi bir marka asla sorunlu bir makine ile araç üretmez. elbette Turbo Dizel makineler daha kısa ömürlüdür ama hiç bir Toyata makinenin 500.000 km den az ömürlü olduğunu duymadım, bu anlamda gönül ferahlığı içerisinde güle, güle kullanın,

Bu araçla ilgili özel bir sorun olursa bana yazarsanız sizi tecrübeli arkadaşlarıma yönlendiririm,

Sevgilerimle,

MKG

mustafa kemal abimize katılıyorum sonuna kadar...bende hılux sahibi olarak aracım 450binde su an ve tık yok böyle saglam aracında olmadığına inananlardanım ben sonuc olarak toyota td de olsa hiç bi zaman utandırmaz belki tam net bişeyler söyleyemiyorum ama eminim benden cok cok daha bilgili arkadasların size cevap verecegine eminim biraz sabredin sayın abicim burası doğru adres emin olun.....

Toyota Hilux iyi makinadır..

Ancak Nissan Mitsu ve İsuzu da (Diğer japonlar yani) iyi makinalardır...dökülmezler kolay kolay...

Piyasada ortaya birisi bir laf atar ardından herkes doğruluğunu ya da alt yapısını sorgulamadan, araştırmadan lafın arkasından kaptırır gider. Sizin makinistlerin de yargılamaları biraz buna benzemiş. Hiç canınızı sıkmayın, turbo şarjlı motorlarda motora giren basınçlı havanın performansı arttırması ve buna paralel olarak motorda çalışan parçalara düz dizel bir makinaya göre daha fazla yük bindirmesi gayet doğaldır. Elbette aracı yapanlar, motor üzerine gelen fazladan gerilimi karşılayacak şekilde motoru dizayn ederler. Toyotanın 2.4 motorları gibi 2.4T motorları da gayet uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Ben 2.4 normal dizel bir motora sahip araç kullanıyorum, 260.000 km de motor performansı da gayet iyi durumda, ama olsada 2.4 turbo modeline binsem daha mükemmel olurdu. Güle güle kullanın

Arkadaslar ;
zaten ben marka olarak Toyota hastasi biriyim bu ve bugune kadarda toyotanin sorunlu bi modelini gormedim,yalniz burdaki makinislerin daha dogrusu arac satis galerindeki makinistlerin dordu besi ayni seyi tekrarlayinca birz sinirlerim bozuldu acikcasi,dedigim gibi calistigim yerde on senedir kullaniyorum Sabancinin Turkiyede urettigi modeli ve 300 000km civarinda su an ve inanin emsalindeki diger pick uplar hemen hemen olduler .Ama bu hala en soguk havalarda bile hic ikiletmiyor calisirken,otekilerin bir cogu zorla caliyor yada cekerek calistiriliyorlar,,,,

DSC05890.jpg

DSC05892.jpg

DSC05893.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri