Toyota Hilux (1987) Hakkında Bilgiler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gktango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,485

gktango

Kamp II
Arkadaşlar,

yakında, kısmetse 1987 model dizel çift kabin toyota hilux alacağım. Ancak bu aracların yol ve arazi performansları hakkında pek bilgim yok. Aracın üstüne en büyük hangi boy lastik takmalıyım, aracın artı ve eksileri nelerdir? Yedek parça problemi varmıdır? Özellikle arazide kullanmak istiyorum tavsiye edermisiniz? Alacağım aracın motoru yeni değişmiş, 2005 model kendi motorundan koymuşlar ( 4x2 hilux motoru). Ne gibi modifikasyonlar yapılabilir ve nelere ihtiyac duyar.
Herkese vereceği bilgi için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux (1987) Hakkında Bilgiler

gktango' Alıntı:
Arkadaşlar,

yakında, kısmetse 1987 model dizel çift kabin toyota hilux alacağım. Ancak bu aracların yol ve arazi performansları hakkında pek bilgim yok. Aracın üstüne en büyük hangi boy lastik takmalıyım, aracın artı ve eksileri nelerdir? Yedek parça problemi varmıdır? Özellikle arazide kullanmak istiyorum tavsiye edermisiniz? Alacağım aracın motoru yeni değişmiş, 2005 model kendi motorundan koymuşlar ( 4x2 hilux motoru). Ne gibi modifikasyonlar yapılabilir ve nelere ihtiyac duyar.
Herkese vereceği bilgi için teşekkür ederim.

Selam Gökhan Bey,

samu'lar ve jimny'lerle ilgili bir hayli sohbetimiz oldu..Kısmete bakın ki,ben Hilux'e geçtim.. :smiley:
İlk öce hayırlısı diyorum,Allah gönlünüze göre versin..
2 aydır kullanıyorum..benim hilux 86..
ailecek yapılacak güzel gezilerin arabası...yanlız kaçamaklara da son derece uygun..benim aracın motoru orj. 2400 atmosferik diesel..benim hayatıma son derece yeterli..hele sizin düşündüğünüz aracın motoru çok daha teknolojik ve sanırım turbo..süper..
arazide son derece verimli,ağır devir arazi vitesindeki torku çok eğlenceli..Samu'dan sonra arazide 3,hatta 4.vites beni şaşırttı..
yakıt yok gibi,kokluyo mübarek..
asvaltta hiçte kötü değil,100 km.gibi sağlıklı seyirlere müsayit.
benim lastikler bütçeme göre olduğu için ucuz ,yerli malı..31,5 vs.ölçülerini bir türlü öğrenemedim ama 7.50 - 16 ölçülerindeki lastikleri rahatça çevirmekte..
ustam ,yedek parça konusunda beni rahatlatıcı yorumlar yaptı..kaporta vs.biemem ama mekanik parçalara kolay ulaşılmakta ki,kırılıp kopacak cinstende değil hani.. ;D

tekrar hayırlısı olsun,

(bebişe selam ;D)

Sevgili Mudanyalı,

Ancak alacağım aracın üzerinde standart 2400 atmosferik dizel motor var (4x2 hilux pickuplardakinden). Siz samurai kullanmış bir kişisiniz, samurailerin arazi performanslarını bilirsiniz, hafif ve çevik araclardır. Toyotadan benzeri çevikliği beklemiyorum ancak en azından düz dizel diye acaba gücünün yetmezliği gibi problemler yaşarmıyım? Ayrıca dizel araca hararet yaptırmamak gerekir ( pajeroların çabuk hararet yapmak gibi problemleri vardır) zorlanınca nasıl tepki verirler sizce?

Teşekkürler,

sanırım ben de yanıtlasam zararı olmaz, dediğiniz model Hilux a hararet yaptırmanız neredeyse olanaksız, bende 86 2.4 motor olanından kullanıyorum, Antalyanın en sıcak zamanlarında dahi zorlu arazi koşullarında ibre yerinden oynamıyor. Arazi vitesi L konumdayken performans sıkıntısı yaşayacağınızı sanmıyorum, en azından ben şimdiye kadar hiç yaşamadım, bilginize.

gktango' Alıntı:
Sevgili Mudanyalı,

Ancak alacağım aracın üzerinde standart 2400 atmosferik dizel motor var (4x2 hilux pickuplardakinden). Siz samurai kullanmış bir kişisiniz, samurailerin arazi performanslarını bilirsiniz, hafif ve çevik araclardır. Toyotadan benzeri çevikliği beklemiyorum ancak en azından düz dizel diye acaba gücünün yetmezliği gibi problemler yaşarmıyım? Ayrıca dizel araca hararet yaptırmamak gerekir ( pajeroların çabuk hararet yapmak gibi problemleri vardır) zorlanınca nasıl tepki verirler sizce?

Teşekkürler,

daha tecrübeli arkadaşlar,sağlıklı cevapları ile bizleri aydınlatacaklardır ama,Hilux'un en son yapacağı şey sanırım hararet.. ;D
Düz diesel olmasının performansa negatif hiç bir etkisi yok,yarış koşulmayacak ise,Assasuva'nın da dediği gibi 4L'de iken ,rolanti devrinde bile ejderha gibi..hiç merak etmeyin,memnun kalacağınızdan eminim..
sağlıcakla kalın..

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bıraz gösterişli dursun istiyorsanız 31x11.50x15, daha rahat yol alsın istıyorsanız 31x10.50x15 lastık kullanmanız uygun olur. Hararet konusunda, arkadaşların görüşlerine %100 katılmaktayım.

2005 4x2 nin motorunu bilmiyorum ancak benimkinin dahi (1987 model) parça sorunu yok. Ancak orjinal parcaları pahalı. Kırılgan bir araç değil. Bu anlamda perıyodık bakım dısında pek masraf çıkarmaz. Dezavantaj olarak söyleyebileceğim- benim açımdan tabi ki - bazen keşke daha güçlü bir motora sahip olsaydı, dedırtiyor.

Tümer' Alıntı:
2005 4x2 nin motorunu bilmiyorum ancak benimkinin dahi (1987 model) parça sorunu yok. Ancak orjinal parcaları pahalı. Kırılgan bir araç değil. Bu anlamda perıyodık bakım dısında pek masraf çıkarmaz. Dezavantaj olarak söyleyebileceğim- benim açımdan tabi ki - bazen keşke daha güçlü bir motora sahip olsaydı, dedırtiyor.

Tümer Bey,

size katılıyorum ....fakat ''keşke '' diye hayıflanılan anların sayısı bi hayli az..
ben şöyle yapıyorum..
seri 1,2 ve 3. viteslerle ( 4x4 konumda..) yapılacak hızlar ve performans belli..
4L yapıyorum,1,2,3,4..sesi dahi değişmeden yaklaşık 50 km sürate ulaşıyor,arazidede bu sürat benim için gayet yeterli..ne dersiniz?
sağlıcakla

Hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir seçim yapmışınız. Her zaman zaman Toyota.... Her yerde Toyota.

Ali Bey.
Haklısınız 'keşke'leri azdır. Ancak, örneğin eğimli kum zeminde (plaj kumu) 'keşke' dedırtıyor :smiley: Belki de bu durum standart dışı lastık kullanmamızdan da kaynaklanıyor olabilir.

selamlar.bende 5 ay kadar önce 1987 model 4x4 hilüx aldım.epey masraf ettim ama sonra makaslı oluşundan, şehir içide kullanmam gerekli olduğu için hidrolik dreksiyon

olmayışından bi birazda görüntüsünün kötü olsuşundan dolayı aracıma ısınamayarak sattım.ama yıllardır düz 4x2 toyota kullanan ve kısa bi sürede olsa 1987 4x4 toyota kullanan

biri olarak size bir iki önerim olacak.önce şunu belirtmek isterimki motorunda büyük bi sorun yoksa hareret asla yapmaz.bir diyeri mekanik aksam da krılacak dökülecek çok

fazla parça yok.üçüncüsü , ağır takviye modunda olduğu sürece gücünden kesinlikle memnun kalırsınız.dördüncüsü yakıtı en az olan 4x4 çift kabin arazi .

gelelim tavsiyelere; eğer aracınızı şehir içi şehirler arası ve arazide karışık olarak kullanacaksanız (benim gibi) hilüx size yetmeye bilir.yani sonuçta klima , hidrolik dreksiyon,

merkezi kilit, abs, otomatik cam vs gibi özellikler yok.ki bunlar bana göre arazi haricinde her yerde gerekli ve olması gereken donanımlar.yani arazi performansı ortada

diyecek bişey yok ama her yerde kullanabileceğiniz bi araba deyil.snuçta 1987 model ve makaslı bi araba.ama eğerki şu imkanıız varsa, kii inşallah vardır.yani iki aracınız

olma şansınız varsa diyeri kesinlikle 1987 hilüx olmalı.biri taksi diyeri hilüx diyorum.

bahsettiğiniz aracı biliyorum.zaten 2005 te turbo motor toyotada yoktu.yani aracın motoru standart.kendi fikrim arazili bi arabada turbo olmadığı kanımca daha iyi.en azından yok toz çekti toz aldı ikide bir hava filresi tıkandı derdiniz olmaz.ama şunuda unutmamakta fayda var.bahsettiğiniz araç 2400 motor.yani lastik seçimi yaparken çok fazla abartıya gitmeye gerek yok diye düşünüyorum.zaten karda çamurda da normal dişli bi lastiklede sıkıntı yaşayacağınızı hiç zannetmiyorum.sonra çok büyük bir başka artı ise lastik ve jantınız standartlara yakınsa aracınız yakıtı çekişi ön düzeninin daha uzun süre bozulmaması , gacır gucur seslerin gelmemesinide sağlar.eğerki işiniz her yerde yani aldığınız aracı her yerde kullancaksanız (şehir içi şehirler arası ve arazi) toyotacı büyüklerimin affına sığınarak eğerki imkanınızda va ise size mıtsubishi magnum u tavsiye edebilirim.ben daha yeni aldım.ondan öncede mazda b-2500 4x4 kullandım.ama şunu belirtmek isterimki magnum ile hiç bir sıkıntı olmadan arazi şehir içi ve şehirler arası rahatlıkla yolculuk yaparsınız.yani sizi her yerde memnun eder.ama yarın imkanım olsa binek bi araç almaya diyer arazi aracım kesinlikle hilüx olurdu. ::smiley:

slm
arkadasım 2 yıl gibi bir süredir helux kullanıyorum 87 model avcıyım balıkcıyım ve girip cıkmadığım yer yok ne orman içleri ne camurlar ne buz nede kar yağışı hiç bişey beni engellemedi sürekli uzun yol yapıyorum enkısa yaptığım yol 400km ve yanlızca arabamda yağ hava filitresi mazot filitresi değiştiriyorum arada depoya mazot yerine 10 numara yağ bile koyuyorum sorunsuz bir araba masraf etmek istemeyenler için biçilmiş kaftan derim.
benden kaynaklanan arzalar oldu yani sürücü hatası desek iiyi olur arazi vitesine almadankayalıklara tırmandım 80 km sonrada gurup prizdirek dişlisini dağıttım:smiley: önemlide değil experoto serkan abime alo dedim parcam 20 dakka sonra hazırlandı fiyatıda cok cazip..
modifye ve zewkin harici masraf etmicen bir arabadır tavsiye ederim...
şimdiden hayırlısı olsun

sniper_zafer' Alıntı:
Selam
arkadasım 2 yıl gibi bir süredir helux kullanıyorum 87 model avcıyım balıkcıyım ve girip cıkmadığım yer yok ne orman içleri ne camurlar ne buz nede kar yağışı hiç bişey beni engellemedi sürekli uzun yol yapıyorum enkısa yaptığım yol 400km ve yanlızca arabamda yağ hava filitresi mazot filitresi değiştiriyorum arada depoya mazot yerine 10 numara yağ bile koyuyorum sorunsuz bir araba masraf etmek istemeyenler için biçilmiş kaftan derim.
benden kaynaklanan arzalar oldu yani sürücü hatası desek iiyi olur arazi vitesine almadankayalıklara tırmandım 80 km sonrada gurup prizdirek dişlisini dağıttım:smiley: önemlide değil experoto serkan abime alo dedim parcam 20 dakka sonra hazırlandı fiyatıda cok cazip..
modifye ve zewkin harici masraf etmicen bir arabadır tavsiye ederim...
şimdiden hayırlısı olsun

Güle Güle,iyi günlerde kullanın...
Allah kıvandırsın..
Sadece Hi-Lux yeter... ;D

evet yakın zamanda hilüx e veda etmiş birisi olarak bu başlık altına yazmassam olmazdı :smiley:. cj-8 , opel frontera , isuzu rodeo v.b kullandım ama hiç birtanesi hilüx ün tadını vermedi. hilüx le 1200 km lik uzun yolculuklarda yaptım sadece belim ağrıdı biraz. butun sıkıntı buydu .86 model bir arazi aracının 1200+300+1200 ( 12 gün içinde ve 300 ü arazide) yol yapabilmiş olması ve sadece mazot ve mazot deposuna 20/50 yağ ilavesiyle bu kilometreleri başarılı bir şekilde tamamlamış olması bence çok başarılı bir araç olduğunun kanıtıdır. arzi performansından bahsetmeme gerek yok ama ben birazda arazi performansından anlatayım :smiley: .. (vx leri saymıyorum) araziye ve 30-40 cm kara tek başıma korkmadan ve keşke yanımda başka bir araç daha olsaydı daha güvende olurdum endişesi taşımadan girdiğim tek araç hilüx tü. ne yolda bıraktı beni nede üzdü. bu arada hararetinin yükseldiğinede hiç şahit olmadım. bundan sonraki aracım yine toyotaolacak ama modeli hakkında hala kararsızım.. HİLÜX ü herkese tavsiye ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR