Toyota Hillux Hakkında Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altayugurlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,132

altayugurlu

Ana Kamp
Merhaba, 3 gün önce 1989 model tek kabin 4x4 2.8 d bir hilüx sahibi oldum.
Aracı almadan önce TEM servise danıştım. Yapılacak bazı şeyler var.
Disco td5 sahibi olmayı planlarken ilk görüşte aşık olduğum aracımın resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim.

-Aracım 160 yaparmı? :D :D Şu anda 100 ancak yapıyor üzerinde kumho road venture at ler var.
-şnorkel i nereden almalıyım? difransiyel havalandırmaları siboplu tip gibilerinden birşeyler söylediler, kısacık hareketli parçalar.
-kasa ya uygulanan siyah kalın bir boya var, Tem serviste sarı bir hilüx te görmüştüm, onu nerede yaptırabiliriz.
-kasanın brandasını nerde yaptırabilirim. Kasamda ince rolbarımsı şey yok onuda temin etmem gerekiyor.
-stepne yi ne yapmak lazım? üzerindeki lastikler stepnenin on katı neredeyse.
-kasaya ağırlık olarak traktörlerin önüne takılan ağırlıklardan koymayı planlıyorum, tam olarak nekadar koyulması gerekir? bir ölçü mü var? nereye koyulması gerekir?

teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Toyota Hillux Hakkında Sorular

hayirli olsun araciniz,bol camurlu surusler :D
ben bildiklerime cevap vereyim,
aracin 160 yapmaz :D :D :D
resimdeki brandayi begendiysen Izmit te yaptirabiliriz arkadasimiz,aracda kardesimin toyota BJ75

270520101210(1).jpg

Aracınız hayırlı olsun.
160 yapmasada yol durumuna göre 120, 130'u zorlar.
Stepnededeki olay bendede aynı fakat 3 yıldır sanırım ihtiyaç duyulmadı.
Öyleki transporterde bile lastiklerin yenisini aldım ve 6 yıldır yerinde duruyor.

[attachment=1]

Foto(498).jpg

altayugurlu' Alıntı:
Merhaba, 3 gün önce 1989 model tek kabin 4x4 2.8 d bir hilüx sahibi oldum.
Aracı almadan önce TEM servise danıştım. Yapılacak bazı şeyler var.
Disco td5 sahibi olmayı planlarken ilk görüşte aşık olduğum aracımın resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim.

-Aracım 160 yaparmı? :D :D Şu anda 100 ancak yapıyor üzerinde kumho road venture at ler var.
-şnorkel i nereden almalıyım? difransiyel havalandırmaları siboplu tip gibilerinden birşeyler söylediler, kısacık hareketli parçalar.
-kasa ya uygulanan siyah kalın bir boya var, Tem serviste sarı bir hilüx te görmüştüm, onu nerede yaptırabiliriz.
-kasanın brandasını nerde yaptırabilirim. Kasamda ince rolbarımsı şey yok onuda temin etmem gerekiyor.
-stepne yi ne yapmak lazım? üzerindeki lastikler stepnenin on katı neredeyse.
-kasaya ağırlık olarak traktörlerin önüne takılan ağırlıklardan koymayı planlıyorum, tam olarak nekadar koyulması gerekir? bir ölçü mü var? nereye koyulması gerekir?

teşekkür ederim.

yokuş aşağı asfalt lastiğiyle 160 olabilir belki ama pek tavsiye edilmez.

şnorkel (88 model diyor ama belki uyar) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-arb-ss65hf-safari-snorkel-toyota-1983-88-hilux/detay?

siyah kalın boya dediğiniz kaplama olmasın??

stepneyi ya aynı ölçüye uyduracaksınız yada 3-5 kutu tamir edip şişiren 10-30 km.aracı götürebilen spreylerden bulundurun...

resimdeki branda bence çok şık ve işlevsel gözüküyor..

dif havalandırmalarının sibopları olması iyi bir şey hava alır ama su girmez.sorunu anlayamadım??

hayırı olsun bu arada.

Hayırlı olsun aracınız. bende 92 model çift kabini vardı...İlk aldığımda 29 inç gibi olan lastiklerle ve arka kabinle 160 rahat yapıyordu. Sonra 31 inç lastik, çelik tampon, kabinin çöpe atılması gibi işlemlerle 130 u geçemez olmuştu. Kabin arkasını basıyor ve hızı arttırıyor olabilir mi bilmiyorum.

Aks havalandırmalarındaki check-valve'leri söküp hortumla ön ve arkayı kaput içine kadar uzatıp sökülenleri ucuna takmıştım, süper de olmuştu.

Kasa için3 3-4 cm, içinde lastik radyallerinden olan ağır lastiklerden kestirebilirsiniz, 100-150 TL gibi olması gerek ama 100 kg civarındadır tahminen. Daha fazlası için dediğiniz tarz ağırlık koymak gerekir.

cevaplarınız için teşekkür ederim.

son hız konusunda şaka bir yana sanırım tek kabin ile çift kabin araçların şanzuman farkı var, veyahut benim mazot pompası hapı yutmuş, mümkünatı yok gibi görünüyor 120-130km/s

88 model ile 89 modelin çamurlukları farklı galiba, resimdeki şnorkel uygulama şemasındaki çamurluk köşeli gibi göründü.

resimdeki tente gerçekten çok güzel olmuş, ben kasayı düz şekilde kapatacak bir örtü arıyorum. ortasından bir gergi ile rolbarımsı şeye takılabilecek cinsten. Önce rolbarımsı şeyi almam gerekecek.

arka kaplama malzemesi herhalde, evet haklısınız. O malzeme nedir?

kasaya plastik kalın malzeme kestirmek süper fikir.

difransiyel havalandırmalarının kapı seviyesine kadar uzatıldığını duymuştum, doğruymuş, acaba arada sırada sudan geçecek ben için çok şart bir uygulamamıdır.?

bugün yota auris aracım ile üsküdar sahil yolunda yaklaşık 10 cm sudan geçerken motora su emdirdim. araç çekici ile servise gitti, şnorkel memleket altyapısına uygun olarak her araçta standart donanım olmalı ;D

Aradığınız sanırım alttaki gibi birşey. Burdan da yardım alabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22317.0
[imgzoom]http://i755.photobucket.com/albums/xx193/elebasi7102/11375860_1209934_uxy3333.jpg[/imgzoom]

Güle güle kullanın, rollbar için bir bakın isterseniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-86-toyota-hilux-icin-rollbar/detay

Merhabalar. Yaklasik 2 ay once 89 Model 2.8 Hilux aldim, aldiktan 1 ay sonra rampa asagi inerken aracim 2.vitesten atmaya basladi, dislilerde sorun oldugunu soyledi gosterdigim usta. Ankara disinda oldugum icin bu konuda tecrubesine guvenebilecegim ustalarin da buyuk sehirlerde olacagini dusunerek tamire goturmedim arabami. Ankara'da bu iste soz sahibi, tecrubeli servis tavsiyesinde bulunan olursa minnettar olurum.[attachment=1][attachment=2]

DSC02884.jpg

Fotoğraf0058.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR