Torsiyon ile Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,794

omergin

Kamp III
merhabalar,
aracı torsiyonlar ile yukseltmenin zararı olup olmadıgını merka ediyorum, yukseltme sırasında meydana gelen gerilme uzun vadede araca zarar verir mi?

birde bu torsiyon çubuklarının asıl amacı aracı yukseltmek mi yoksa daha oncelikli gorevleri mi var?

tesekkur ederim..

Etiketler
Ynt: Torsiyon ile Yükseltme

ben torsiyonla yükselttim son limite kadar yaklaşık 3-4 cm oldu 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum hiç bir problem ve anormallik yaşamadım
arkadan da bir makas eksilterek kalan makasları yuvarlattım 5-6 cm de oradan yükseldi arkaya 100 kg kadar yük koyunca süspansiyonun mercedesten farkı kalmıyor
ilginçtir yüklü halde yokuş yukarı çekişi ve hızlanması artıyor

bende blazeri torsiyonla yükselttim arkalarıda makas eksıiltmeden sadece kavis verdirdim.sadece araç fazla yaylandığı zaman gacır gucur sesler geliyor oda notmal sesler.

torsyonla yükseltmede dikkat edilmesi gereken husus , torsyonu söküp 2 veya 3 diş kadar frezesinden çevirip takarsanız daha sıhatli olur
yoksa gerginliğini aldığınızda sıyırma veya kırılma olabilir.

serkan şu işi anlatırmısın bana azıcık daha detaylı olarak.ben aracı torsiyondan yükselttim ama araç fazla yaylandığı zaman alttan tarafdan farkli sesler geliyor.ön arka amörtisörleri değiştirdim.karşilamıyorlardır diye ama yine değişen birşey olmadı.sölediğin olayı bana detaylı anlatırmısın.vede bu işi kime yaptıtabilirim.araç 97 blazer.şimdiden teşekkürler.

aracımın yüklüyken hızlanması ve çekişi benim de artıyor. torsiyondan yükselteli de epey oldu. ama çekişe etkisi niye ters, anlamadım. boş araç daha hızlı gitmez ya da çekmez mi? bu doluyken felaket hızlanıp çekiyor yahu !

merhaba arkadaşlar

bende araçımı torsiyonlarda yaklaşık 5 6 cm yükseltiim(opel frontera).Yalniz arka helezon yayları kısa kaldı.orjinalden 7-8 cm daha uzun yay takmak istiyorum. get yapmak istemiyorum. helezon yay imlatı yapan ve değişik ebatlat nerelerden bulubilrim.

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri