Ticari Taksiler Telsizleri Ve Antenleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa coskun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,373

mustafa coskun

Ana Kamp
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
arkadaslar buradan ögrendigim kadariyla telsizde anten önemli...ama dikkat ediyorum ticari taksilerde dogru düzgün anten yok.bu konuda bilgi verebilecek olan var mi?veya söyle sorayim,taksi telsizleri bildigimiz cb telsizlerden farkli mi?
 

Etiketler
Ynt: Ticari Taksiler Telsizleri Ve Antenleri

Mustafa bey;

Telsizlerin çalışma frekansına göre anten boyu değişir.Ticari taksilerde gördüğünüz mıknatıslı kısa antenler genelde UHF bandı içindir.
 

Ynt: Ticari Taksiler Telsizleri Ve Antenleri

umut bey,uhf telsizler bildigimiz cb telsizlerden oldukca farkli o zaman,uhf telsizler daha uzun menzilli mi oluyor?
 





Ynt: Ticari Taksiler Telsizleri Ve Antenleri

Ticarilerde ki telsizler 464 - 474 MHz arasi calisan trunk sistemleridir. Band olarak UHF dir. Genelde Aselsandir ki zaten servis saglayici da Aselsan MPT 1327 sistemini kullanir.Arac uzerinde gordugunuz miknatisli antenlarin cogu ceyrek dalgadir boylari da o yuzden kisadir ve genelde hatali montaj yapildigi arti olarak miknatisli anten adam gibi sasi alamadigindan dogru dursut calismaz ve esnaf arkadasimiz servis saglayiciya kufur eder durur.

Dip not : En iyi anten montaji arac tavaninin tam ortasina ve aten tabani ufuk cizgisine paralel olarak yapilan montajdir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,264
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst