Tezatlar Diyarı Hong Kong

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,205

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
İngilizler’in Uzakdoğuda kurduğu ticaret karargahı Hongkong, bir sürü tezatla karşılıyor sizi, lüks gökdelenlerin arasında yıkılacakmış gibi duran apartmanlar, son teknoloji ile donatılmış binaların önünde denizde barakalarda yaşayan insanlar oldukça ilginç manzaralar sunuyor.

Dar bir alana kurulmuş Hong Kong’u gezmek için 1 veya 2 gün yeterli. Şehrin gece manzarasını merkezden tramvay ile çıkılabilen hakim tepeden izlemek gerek. Akvaryuma gidilebilir.

Elektronik alışverişi yapacaksanız, Hongkong bu iş için çok uygun, fiyatlar A.B.D ayarında, yalnız ürünü iyi tanıyın çünkü satıcılar Çinli, bilmediğiniz bir ürün ise 2 katı fiyatına satabilirler size, fırsat kollarlar aman dikkat! ;) Ayrıca SONY’nin Çin malı taklit kameralarına da çok dikkat!
Elektronik alışverişi için metronun Kawloon istasyonunda inip, Nathan Road’a çıkacaksınız.

Metrolarda sarı çizgiler yok ve raylara düşme riski de yok çünkü tren gelince açılan otomatik kapılar var.( yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi) Bence çok güzel bir sistem ve tam da kural tanımayan yurdum insanına göre bir sistem :D

Etiketler
Selam,
Yeni üyeyim kendimi buradan kısaca tanıtayım sonra tanışma kısmına da eklerim bir şeyler:
Kendi meşrebimce yazan, gezen ve fotoğraf çeken kişisel bakım ürünleri üreten bir kimya mühendisiyim.

Hong Kong'a gelince: Orada beni en çok etkileyen onların toplu konutları oldu inanılmaz yükseklikteki binalar neredeyse bir kasabayı içine alacak büyüklükteki toplu konut alanları.

bir diğer konu alışveriş çılgınlığı saat 9-10 arası açılan dükkanlar gece saat 12'ye kadar açık neredeyse inanılmaz çalışkan bir halk ve güzelliğine aşırı düşkün Hong Kong'lu kadınlar.
Dünyada içinden boğaz geçen iki şehir varmış diğeri de Hong Kong'un başkenti Hong Kong ama her ne kadar onların Boğaz Köprüsü bizimkine göre çok daha olağanüstü gözükse de İstanbul'un üzerine yok.

Oradan video kamera, cep telefonu, makyaj malzemesi ve parfüm alıp gelmiştim. Sanırım bu işin ticaretini yapanlar yanılmıyorlar.

Sıkı pazarlık yapılması gereken bir ülke yalnız komik bir olay anlatayım size:

Cep telefonu aldığım yerden pazarlık üstüne pazarlık ve hediye istemenin üstüne adamlara dedim ki : "Bunların vergi iadelerini çıkışta alabilir miyiz?" Adam bana "vergi ne demek" dedi.
Oradaki ürünlerin hiçbirinin vergisi yok Tax-free nedir bilmiyorlar doğal olarak.

Singapore Airlines bu anlamda çok başarılı bir yolculuk sunuyor ama mümkünse tek aktarma olanını bulun. Jet-lag ihtimali yüzde yüz 4 saat zaman farkı vardı sanırım.

Tam bir yemek cenneti dünyanın tüm mutfaklarını bulabilirsiniz özellikle çok şık Shangai restoranları var ve yer fıstıklı tavuğu deneyin derim. Dışarıda satılan sokak satıcılarından bir şey yemedim rezil kokuyor sokaklar. Waffle satıcıları da her yanda çok güzel kokuyor ama tadını çok sevmedim.

Sabah kahvaltılarında özellikle ananas tutkunları için davet var.

Selamla ve sağlıcakla...

rey'an

reyan' Alıntı:
Tam bir yemek cenneti dünyanın tüm mutfaklarını bulabilirsiniz özellikle çok şık Shangai restoranları var ve yer fıstıklı tavuğu deneyin derim. Dışarıda satılan sokak satıcılarından bir şey yemedim rezil kokuyor sokaklar.

Sadece HongKong değil bence tüm Çin bir yemek cenneti. Yalnız sokak satıcılarından yememiş olmak büyük kayıp, çünkü benim Çin'de yediğim en lezzetli yemekler hep küçük stand'lardan, sokaktaki tezgahlardan aldığım yemeklerdi. Hong Kong'da da aynı lezzetler olduğuna eminim.

Ynt: Tezatlar Diyarı Hong Kong

Valla benim midem kaldırmazdı :smiley: Kars'ta ki yemeklere bile dayanamıyorum :smiley:
Lezzetli olabilir ama biraz kumar gibi bence, sokak tezgahlarında hamam böceklerini leğende gördükten sonra insan biraz tırsıyor yahu :smiley:

malbec' Alıntı:
Sadece HongKong değil bence tüm Çin bir yemek cenneti. Yalnız sokak satıcılarından yememiş olmak büyük kayıp, çünkü benim Çin'de yediğim en lezzetli yemekler hep küçük stand'lardan, sokaktaki tezgahlardan aldığım yemeklerdi. Hong Kong'da da aynı lezzetler olduğuna eminim.

Deep' Alıntı:
Valla benim midem kaldırmazdı :smiley: Kars'ta ki yemeklere bile dayanamıyorum :smiley:
Lezzetli olabilir ama biraz kumar gibi bence, sokak tezgahlarında hamam böceklerini leğende gördükten sonra insan biraz tırsıyor yahu :smiley:

Sen öyle diyorsun ama nasıl sıyırdı Mehmet Yaşin üstad kazın iliğini kemiğini Kars'ta ;D ;D ;D

sokakta fare kızartılıp satıldğını görmemişsiniz belli.. iğrençti

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri