terrano II otomatikte geri kaçırma sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dadash0025 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,627

dadash0025

Yeni Üye
merhabalar,
5 ay önce 2001 model 2,7 td otomatik terrano aldım.2. aracım olduğu için pek fazla kullanmıyorum genelde hafta sonları arazi de gezebilmek için kullanıyorum.ancak araç d konumundayken geri kaçırmakta aynı şekilde r konumunda da ileri kaçırmakta.bu normal mi yoksa bi problem olabilir mi?yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılar

Etiketler
Ynt: terrano II otomatikte geri kaçırma sorunu

Merhaba Terrano kullanicisi degilim.Eski otomatik kullanan biri olarak dik yokuslarda az kayma normaldir.
Nasil ki duz yerde gaza basmadiginiz halde ileri veya geri gidiyorsa dik yerde geri kacmasi olagandir.
Onemli olan dik yerde aracin gaza bastiginizda atak yaparak kalkabiliyor olmasidir.
Yukluyken yada dik yokuslarda gaza bastiginiz halde motor bagiriyor ama arac zor gidiyorsa vahim.
O zaman balata siyiriyor demektir.Yeni nesil araclarda buna bir onlem aldilar ve sizin aracta varsa bilmem.
Terrano'yu bilen bir arkadas yanitlarsa daha dogru olur.
Iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.

binek araçlarda kaçırma olmadığı için bu araçta olması bana anormal geldi.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

zamanında ben de araştırmıştım. Ailede bulunan 97 model e200 kaçırmamasına rağmen 2004 model ml 270 aldığımız ilk günden beri yokuşlarda geri kaçırıyordu,ama servis tam otomatik şanzıman olmadığı sürece geri kayma yapar doğaldır dedi, ama kaymayan araba sonradan kaydırmaya başladıysa zaten bir problem olduğu ortaya çıkmış demektir

acaNn' Alıntı:
zamanında ben de araştırmıştım. Ailede bulunan 97 model e200 kaçırmamasına rağmen 2004 model ml 270 aldığımız ilk günden beri yokuşlarda geri kaçırıyordu,ama servis tam otomatik şanzıman olmadığı sürece geri kayma yapar doğaldır dedi, ama kaymayan araba sonradan kaydırmaya başladıysa zaten bir problem olduğu ortaya çıkmış demektir
bende aldığım günden beri yaşıyorum diğer arkadaşlarda da var mı onu merak ediyorum

cok dik yerlerde hafıf yapıyor...onun harıcı normal sayılabılıcek yerlerde bır sorun yok ....

aracın rölanti devri 700 devirin altında ise geri kacırma yapabilir.aynı zamanda çok dik yokuşlarda geri kaçırması normaldir.

selam bende 8 aydır terrano II kullanıcısıyım... Geri kaçırma sorunu benim araçta da var.... Sanırım bu araçlarda normal... Ama 4L de arazide kullanırsanız geri kaçırmıyor... Peki sizin aracınızda soğukken ilk çalıştırmada aşırı duman atması oluyor mu?

Ynt: Terrano Iı Otomatikte Geri Kaçırma Sorunu

dadash0025 eğer tek marşta yaklaşık 1 saniyede tık diye çalışıyorsa duman atma yok. Ama 2-3 saniye marş bastıktan sonra çalışıyorsa benimkinde de duman atma oluyor.

İlginçtir, 1 hafta araç yatsa bile tık diye alıyor soğuk havalarda dahi.

Yalnız yıkamacıda falan yarı kontakta beklemedikleri için geç çalışıyor o zaman duman atıyor.
Araç terrano 2.7 otm.

Merhaba,arac bir kac gun yattiktan sonra rezistans isigi sondugunde mars basinca hemen alir.
Ayni gun icinde isik sondukten sonra hemen mars basmalarda biraz gec alabilir,normaldir.
Ancak rezistans isigi sondukten sonra uc dort saniye beklerseniz daha cabuk calistigini goreceksiniz.

ttogan bilgi için teşekkür ederim.
Benzinli Colt un kitapçığında da motor sıcakken daha geç çalışır diyordu. :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR