Tekirdağ; Yeniköy - Uçmakdere Doğa Yürüyüşü (01 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ualkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,653
Ynt: Tekirdağ; Yeniköy - Uçmakdere Doğa Yürüyüşü (01 Mart 2009)

ualkan' Alıntı:
Vallahi Neslihan Hanım, burada hanımları bir türlü bu etkinliklere dahil etmeyi başaramadık. Havalar biraz daha düzelirse belki katılım olur. Ayrıca yürüdüğümüz rotalar 12-15 km arasında. Hanımlara bu mesafleri yürümek zor geliyor.

Çok şaşırdım, biz de 15-20 km arası rotalar yürüyoruz. Bizim ekibimiz 30 kişilik ve kar da yağsa, yağmur çamur da olsa, kamp da atılsa yarısı hanımlardan oluşuyor. Tabi Tekirdağ daha soğuktur eminim ama yine de yürümek isteyip de varlığınızdan haberdar olmayanlar vardır belki de.

Etiketler

ekiNoks' Alıntı:
Nesli, inşallah ilerleyen günlerde havalar da biraz düzeldiğinde bayanları da göreceksiniz fotoğraflarda :smiley:

Yazılanlardan anladığım kadarıyla bir sağlık sorunu nedeniyle yürüyemiyorsun Ekinoks, umarım bahara iyileşirsin de yürüyüşlere katılırsın sen de:smiley:

Tek istediğim o zaten :smiley:. Ben öyle 15-20 km yoldan korkmam, nasılsa Ümi abiyle Hakan abi var ;D yarı yolda kalsam da onlar taşırlar beni diye düşünüyorum ;D

nesli' Alıntı:
Çok şaşırdım, biz de 15-20 km arası rotalar yürüyoruz. Bizim ekibimiz 30 kişilik ve kar da yağsa, yağmur çamur da olsa, kamp da atılsa yarısı hanımlardan oluşuyor. Tabi Tekirdağ daha soğuktur eminim ama yine de yürümek isteyip de varlığınızdan haberdar olmayanlar vardır belki de.
Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bayanlarda bu mesafeleri rahatlıkla yürüyebilirler. Biz bugüne kadar kendi arkadaş grubumuz ile yürüyorduk. Bir süredir buraya da fotoğraflarını eklediğim faaliyetleri Tekirdağ Zirve Dağcılık Temsilciliği olarak yapıyoruz. Bu yürüyüşleri Zirve Dağcılık mail grubunda duyuruyoruz. Bir taraftan da katılımı arttırmaya çalışıyoruz. Yani tam olarak yaptığımız faaliyetleri duyurabilmiş değiliz. Zamanla daha geniş katılım olacağını tahmin ediyorum.
Görüşmek üzere...
Ümit

Bahara doğru yürüyüşerinize İstanbuldan gelip katılabilirim.

Yarım Tekirdağlı sayılırım. Rahmetli anneannemin köyü Tekirdağa bağlı Akçahalil Köyü. Eskiler Ağaççalı der. Belki gezmişsinizdir oraları. Malkara istikametine giderken Mağramlı sapağından girilir.

ualkan' Alıntı:
Hakan' ın nefesinin bittiği an...
0006.jpg

Yettim Hakan Ağabey ;

OksijenTp.jpg

;D

ekiNoks' Alıntı:
2 sene önce Karadeniz gezisine gittiğimde Sümela Manastırına çıkmak için iki seçenek vardı;

1. Ya tırmanacaktık ;D,
2. Ya da kısa yoldan minibüsle çıkacaktık.

Ben tabii ki tırmanmayı seçmiştim ;D. Seçmez olaydım ;D ;D ;D. Sümela Manastırına ulaştığımda bitmiştim, can veriyom zannetmiştim :D.

Özetle Hakan abi, benim de seninki gibi bir fotoğrafım var ama onu sizlerle paylaşmayacağım :D :D :D

Alo alo Sedat Paşam ,
Gezenbilir Ailesi içinde Fotoğraf paylaşmamayı seçen üyemiz var.
Baksana yazdıklarına , konseyi toplasak mı.??

ualkan' Alıntı:
Yürüyüş rotamızın GPS ile alınmış iz kaydının google earth üzerinde görüntüsü...

YenikyUcmakdere.jpg

Ümit ağabey,
Bu fotoğraf hakkında detaylı bilgi isterim.
:smiley:

Hoş GPS Trackmarker programı kasamda yüklü ama GPS kayıtlarını onun üzerinden Google Eartha ve programla beraber gelmiş Türkiye Haritasına aktarmaya zamanım yok :(

TezzMertek' Alıntı:
Alo alo Sedat Paşam ,
Gezenbilir Ailesi içinde Fotoğraf paylaşmamayı seçen üyemiz var.
Baksana yazdıklarına , konseyi toplasak mı.??

;D ;D ;D

Evet,
Her mesaja yanıt yazmam sonunda bitti.

Ortam güzel ,Fotoğraflar süpper.
Paylaşım için çok Teşekkürler.
;D

15-20 km yürümeye gelince ;
İkna yönteminizi şu olsun.

1 adım atınca 0,40 - 0,45 m yol alıyoruz.
2 Adım adınca ortakama 0,80 m yol almış oluruz.
2 adımı atma süremiz yaklaşık 2,5 saniye olduğunu düşünelim.

2 adım = 2,5 Saniye = 0,80 m.
1 Saat = 3600 saniye = 1.152 m eder.
Sabah 9'dan Öğlen 12 'ye = 3 Saat,
Öğlen 13'den 16:30a kadar yürürsek bir 3,5 saat daha toplam da 6,5 saat eder.
6,5 Saati 1.152 metreye çarparsak 7,4kmye ulaşabiliriz.

Biraz saçma bir hesap görünse de 2 adımı 2 saniyeden daha kısa sürede attığımızı ve bu iki adımda normalde 0,80m.den daha uzun mesafe aldığımızı da unutmayalım.

Size bir soru. 2 Normal adımınızda düz yolda kaç cm yol alıyorsunuz arkadaşlar._??

TezzMertek' Alıntı:
Ümit ağabey,
Bu fotoğraf hakkında detaylı bilgi isterim.

Hoş GPS Trackmarker programı kasamda yüklü ama GPS kayıtlarını onun üzerinden Google Eartha ve programla beraber gelmiş Türkiye Haritasına aktarmaya zamanım yok :(

Bir süre önce forumda bir GPS almak istediğimi yazmıştım. Murat Magellan Explorist 500 önermişti. Bende GPS hakkında birşeyler biliyor fakat kullanımı ile ilgili hiç birşey bilmiyordum. Neyse henüz para ayırıp GPS alamadım. Bu arada bir arkadaşımdan hafta sonları kullanmak üzere Magellan XL' sini ödünç aldım. GPS ile ilgili internette yaptığım araştırmalarda doyurucu bilgilere ulaşamadım. Gezenbilirde de çok bilgi bulamadım. Her yerde parça buçuk bilgiler var. Özellikle Google' dan rota belirleme, GPS koordinatını Google Earth' e göre ayarlama gibi. İnternette oradan, buradan toparladığım bilgilerle deneme yanılma yolu ile bir şeyler öğrendim.
Murat, bu konuyu yukarıda anlattığım nedenle ayrı bir konu açıp bu konu altında yazışırsak. Bir yerde derli toplu ve faydalı bir bilgi olabilir. Konuyu sen aç herkes bildiklerini paylaşsın...
Ümit

GPS Bölümünde bu konular hakıkıda detaylı bilgiler varda arayıp bulmak lazım.
Trackmarker programını bulup yüklemelisin.

GPS'den google earth üzerine aktarmayı ise e-posta ile talep etmiştim.
Tabii kullandığınız GE'de Pro ise bana uymaz.

TezzMertek' Alıntı:
Ortam güzel ,Fotoğraflar süpper.
Paylaşım için çok Teşekkürler.
;D

Kafiyeli mesaj içinde çok teşekkürler...

TezzMertek' Alıntı:
15-20 km yürümeye gelince ;
İkna yönteminizi şu olsun.

Biz buralarda en fazla 17km yürüdük. Molalar ile birlikte 9 saat 20 dakika sürdü. Geçen hafta 12.4km mesafeyi (rotada oldukça dik yerler de vardı) molalar ile birlikte 7.5 saatte yürüdük.
Benim hesabıma göre dere-tepe :smiley: gezerken 1.5-2 km/h hızla yürünebiliyor. Daha düz orman yollarında bu hız 3-4.5 km/h e kadar çıkabilir. Ancak bu hız ile sürekli yürünemez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR