TC Kimlik Nosu Verilmeli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astrazeneca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,443

astrazeneca

Yeni Üye
bir foruma üye olmak istedim ve benden TC Kimlik nomu istediler ama mantıklı gelmedi sizce kimlik nomu internet oratmında paylaşmalımıyım yoksa ucuzmu atlattım.
TC Kimlik nomu verseydim bir şeyler yapabilirmiydiler acaba?
böyle bir zorunluluk varmı ?
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler

Etiketler
Ynt: TC Kimlik Nosu Verilmeli mi?

ne kerameti varmış. bağ, bahçe, tarla mı bağışlıyorlarmış.... KESİNLİKLE VERME...

hiçbir şekilde vermemek gerek.Tc kimlik no su ile herşey yapılabilir,bu uygulama çok iyi ancak kötü amaçlı kişiler içinde ulunmaz bir fırsat.

Hiç bir şekilde tc kimlik no'su cep telefon no'su vb.paylaşımlar yapmayınız.Msn adresi ile mail adreslerinizin farklı olması sizin yararınadır.

Sıkıntılı bir durum arkadaşlar ama ben ticaretle uğraşıyorum ve hayat devam ediyor.
Yeni kanuna göre TC nosu vergi kimlik nosu oluyor ve herhangi bir alışverişte aldığınız fiş üzerinde isim ve TC nosu zaten yazıyor.
İsteyen istediğini yapacak olsa bir saatte sağlam adamların TC'si ile isminin yazılı olduğu fişlerden 100'lerce toplar SAYGILAR.

merhaba arkadaşlar Bilişim suçları ile mücadele kanunu gereği elektronik alışveriş, forum,blog gibi paylaşım veya ticaret yapılan sanal ortamlarda; görüşten dogacak suç ve doğacak itilaflar nedeni ile T.C Kimlik numarası bir zorunluluktur.Mesala örneğin bir foruma üye olan kişi rumuz adıyla üye olur, İP numarası kayıt edilir.Foruma gidip ahlaksız terbiyesiz ve yasal olmayan şeyler yazsa ne olacak diyeceksiniz ki mail adresi var? olabilir ama ev adresi değil ki... Diyeceksiniz ki kayıt olurken ki İP adresinden bulalım.Ya adam internet kafeden kayıt olmuşsa? .O zaman hergün ziyaret ettiğiniz işyerleri ve devlet dairelerine girerkende ziyaretçi kartı almak için kimlik bırakmayın.Çünkü kimliginizi bile kopyalayabilirler.Kendinize, yazdıklarınıza güveniyorsanız T.C Kimlik numarası vermenizde bir sakınca yok.Aracınızın plakasınıda saklayın o zaman neden çünkü plakanızı görenlerde çalıntı araçlara plakanızı kopyalayıp takabilirler. :smiley:

Bilmem anlatabildim mi.Saygılarımla

TC noyu genellikle forumlarda taşkınlık yapan insanları önlemek ve daha seviyeli bir otam oluşturmak için istiyorlar aslında başta bakıldığında her ne kadar mide bulandırıcı gibi gözüksede isim ve soyisim bilgisiyle netten TC no zaten öğrenilebiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR